Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Tajno-Krofi

Za Tajno-Krofi

Sporočam ti, da sem včeraj delal po tvojem receptu krofe. Fenomenalni!! Enostavni, hitro narejeni, še hitrejše pa v želodčkih. So še boljši kot kupljeni, z lepim venčkom. Nam jih je ostalo 4 in to od 6 ure zvečer. 10000000x hvala, ker si objavila svoj recept.

Lp

Jaz sem že lani pekla po njenem receptu in sem se spravila k računalniku ravno zato, da izbrskam recept. Bo iskalnik hitrejši kot jaz med svojim kupom sprintanih receptov 😉

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Avtor: Tajna
Datum: 20-02-06 21:17

Hojla,

evo da se ne boš matrala iskati recept bom ga kar sem prpopala:

1 kg moke (pol gladke, pol ostre moke)
9 dag kvasa (2 kocki ali 1 kocka kvasa in 1 pecilni prašek)
1/2 l mleka
7 rumenjakov
6 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dl olja
1/2 dl ruma
1 kavna žlička soli
1/2 limoninega soka

Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo, da postane masa penasta in naraste. Dodamo olje in rum. Mešamo dalje in počasi dodajamo sol, limonin sok, vzhajani kvas, preostanek mleka in moko. Mešamo še približno 10 do 15 minut. Ko je zmešano, maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 7 – 10 dag mase v kroglici) in jih pustimo vzhajati približno 30 minut. Med vzhajanjem jih lahko obrnemo, tako da vzhajajo z obeh strani. V kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato -rumeno spečemo.
Iz tega testa naredimo 24 krofov

verjemi mi, da ko sem prvič delala po tem receptu so krofi imeli za dva prsta visoki venec in so me moje hčerke vprašale:” mami kaj si jih čarala?”
Iz dna srca sem se jima nasmejala za to vprašanje in po tem času delam kroge samo po tem receptu. prej pa so bili tudi moji vse sorte oblike, tanki debeli…..

če si skeptična, pa naredi samo iz polovice sestavin (12 krofov).

Veliko uspehov pri peki krofov!

tajna

po celodnevni telovadbi (v kuhinji), zdaj za kazen grizljam enega od teh, ki so na slikah 😀

Kaj naj še rečem: Moje iskrene čestitke. in vidite, da pečenje krofoov ni tkašen bav-bav kot so včasih komendali, jih pokrivali….

aha tudi mi smo jih danes pospravljali v naše želodčke, najbolj vesel pa je bil moj dragi, ki je enega grizljal, drugega pa v roki držal:))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close