Najdi forum

za strehco

Hvala ti za razlago, zanima pa me še nekaj. Zakaj vedno pri receprtih ( predvsem za muffine) zasledim, sodo bikarboni IN pecilni prašek v recepu. Jaz sem recimo spustila sodo. Tako, da bom pa sedaj raje naredila obratno. Kakšno je pa bistvo dajati oboje? Hvala ti še enkrat, pa lep dan še naprej.

Tudi sanja se mi ne, čemu oboje. Jaz sama mafine vedno delam le s sodo in krasno uspejo. Delam jih vse sorte – pretiravam, skutnih še nisem delala, čeprav skuto obožujem – pa vedno uspejo. No, včasih kakšen okus tudi zgrešim pri eksperimentiranju, ampak zrastejo pa vedno. Saj to te najbrž zanima, ane?

Mogoče ti bojo všeč korenčkovi mafini. V receptu so tele sestavnine:
125 ml rozin
500 ml bele moke
200 ml sladkorja
2 žlički cimeta
1/2 žličke soli
500 ml korenja
125 ml mletih mandeljnov (ali lešnikov ali orehov)
125 ml kokosove moke
1 jabolko
3 jajca
125 ml olja
soda bikarbona

Sicer nikoli ne delam v tem razmerju (vidim sedaj, ko sem našla recept). Olja, npr. sploh ne dam, ampak malo mleka, manj moke, zato pa več kokosove moke, mletih lešnikov, dodam še na koščke narezano grenko čokolado. Pridejo res sočni mafini. Saj najbrž sem jih prvič naredila točno po tem receptu, pa so mi bili všeč. Vse stvari samo prvič delam po receptu, edino moko za kruh v kruhomatu tehtam, sicer pa nič.

Jaz pa vedno uporabim le pecilni, ker me okus po sodi moti. Muffini vedno lepo narastejo.

Pozdravcek, Majuska

<http://majuska.moj-album.com/>

Mene pecilni zelo moti, soda mogoče malo manj. Kako smo si različni:)!

Delam jih pa tudi brez. dam malo snega vmes in je prav v redu.

Lp

Moram poskusiti kakor sem rekla samo s sodo, pa bom videla,hvala še enkrat.Pa lep pozdravček

Sem gostovala na drugem računalniku, pa sem bila sim, hecno.
lp
strehca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close