Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Za stanujoče v bloku brez sušilca

Za stanujoče v bloku brez sušilca

Zanima me, kje sušite perilo, če stanujete v bloku. Mi nimamo nobenega skupnega sušilnega prostora niti sušilnega stroja niti balkona. Perem vsak drug dan en stroj.Oblačila pustim 2 dni v dnevni sobi pri radiatorju. Poberem in spet operem novi stroj, ampak koš za perilo poka po šivih. Kako ve sušite?

Na štenderju že 25 let in nimam pripomb:)

Čez zimo posušim na radjatarju ali sušilu, ker imamo suh zrak, se lepo suši in nič ne zasmrdi po vlagi.
Ker trenutno še ne grejemo na radiatorje, sam s klimo, dam spodaj stojalo ij je 🙂

Če nimaš niti sušilnice, niti balkona, niti sušilnega stroja, ti drugega kot sušenje v dnevni sobi ob radiatorju sploh ne preostane, tako da ne vem, kaj bi inovativnega v tej temi rada izvedela.

Bi pa jaz na tvojem mestu razmislila o sušilnem stroju.

Sicer sem si ravno prejšnji teden kupila sušilec, ampak ne zaradi sušenja temveč zato, ker sem se naveličala likanja. Jaz operem do 4 stroje tedensko in kot praviš ti, obesim na stojalo in v 2 dneh je sigurno suho. Nikoli mi ni predstavljalo problema, če sem imela občutek, da ni čisto suho- recimo v jesenskih/ pomladnih vlažnih dneh, ko se še ne kuri, sem pač naslednji stroj oprala dan kasneje. Nikoli pa nisem imela gore perila za oprat, perem za sproti, če se le da, prvega operem v petek, ko končamo s službo/ šolo in potem nadaljujem. In vedno pridem do konca, brisače in posteljnino, pozimi bunde pa operem, ko se najde luknja, pa še to sem ponavadi že sušila v stroju, imam namreč pralno sušilni stroj. Nobenih težav.

Mi smo tudi pretutavali možnost nakupa sušilnega stroja…pa smo se na koncu odločili, da gre tudi brez sploh pa ker:
– zauzema dodaten prostor,
– ne moreš glih vse sušit, kake majček iz mešanice sintetičnih materjalov ziher ne
– dodaten porabnik energije
– sploh dodaten strošek…
– poleg sušenja v sušilcu, bi itak mogla sušit še kajna stojalu, tako da bi sušenje v dnevni definitivno še ostalo…

Zakaj ga že kupit???

Moja ideja je, da se kupi en majhen (ali pa večji, če imaš prostor) razvlažilnik zraka. Po mojem bi pospešilo sušenje vsaj za 1x…

Mi smo tudi pretutavali možnost nakupa sušilnega stroja…pa smo se na koncu odločili, da gre tudi brez sploh pa ker:
– zauzema dodaten prostor, Postaviš ga nad pralni stroj, ali pa kupiš manjše dimenzije (40 cm, ki se odpira zgoraj … sušilec ni tako velik, da bi ti kratil kvaliteto bivanja uaradi jemanja prostora)
– ne moreš glih vse sušit, kake majček iz mešanice sintetičnih materjalov ziher ne 99%sušilcev ima program za občutljivo sintetično perilo, tudi hladne programe za volno itd.
– dodaten porabnik energije za eno malo pico na mesec
– sploh dodaten strošek… V merkurju mas Beko sušilce za slabih 300 eur, kupiš ga lahko na 12 obrokov, dostava na dom brezplačna
– poleg sušenja v sušilcu, bi itak mogla sušit še kajna stojalu, tako da bi sušenje v dnevni definitivno še ostalo… skoraj nič

– Nad pralnim strojem je peč,
– lahko ima program, sam kar slišim od drugih, grozno uničuje robo, tko da….
– dodaten strošek definitivno je, sploh če res veliko pereš…
– skoraj nič….pa vendarle….

Vseeno bomo še mal razmislili…

Jaz imam tri stojala. Ponavadi ga postavim v predsobo, ce pa imam za susisiti vec strojev, gre prvi v vezo, druga dva pa ali v spalnico ali v dnevno sobo. Je pa to redko, vcasih kak vikend. Je pa res da imamo vezo z taim kotom, da gre ravno stojalo notri, pa se dokaj skrit je. Se pravi, da ne vidis takoj ko prides notri.

Mi imamo v bloku sušilnico, pa ni izolirana oz. je na nekaterih predelih celo odprta, tako da lahko tam sušim samo poleti. Notri ni šans sušiti, ker živimo pod neizolirano podstreho in bi bilo preveč vlage. Prostora za sušilec ni bilo, ker je kopalnica miniaturna, zato mi ni preostalo drugega kot da sem pralni stroj prodala in kupila najboljši možni pralno-sušilni stroj Miele. Je bil drag, ampak vredn vsakega centa. Ima ‘miljon programov, tako da se da v njem prati praktično vse, celo tiste stvari, ki se nikkor ne smejo prati v stroju. Suši enkratno in tudi ne pomečka perila, ker ima zato poseben program. Ker je dvoje v enem, ga imam v kuhinji poleg pomivalca. To je moj prvi tako drag stroj, vendar je rešil težavo in se mi je splačalo plačati več. Sem pred leti že imela pralno-sušilni stroj druge (znane) znamke, vendar sem rekla, da nikoli več pralno-sušilnega v enem. Če hočeš imeti to varianto, je potrebno res več plačat, pa je super. Perem pa ogromno, ker imamo dojenčka.

– zauzema dodaten prostor,
– ne moreš glih vse sušit, kake majček iz mešanice sintetičnih materjalov ziher ne
– dodaten porabnik energije
– sploh dodaten strošek…
– poleg sušenja v sušilcu, bi itak mogla sušit še kajna stojalu, tako da bi sušenje v dnevni definitivno še ostalo…

Zakaj ga že kupit???[/quote]

Da potem prijateljicam lahko šenkaš skrčene majčke.

Jaz imam v kopalnici lojtrski radiator in pokončno stojalo, tako da se perilo posuši v enem dnevu. Kopalnica nima okna.

torej – za tiste, ki že imamo sušilca, je to stroj, ki ga verjetno ne bi zamenjali za nič. no, predvidevam, da govorim za večino. ker to je pa tako koristen stroj, da , kar se mene tiče, ga ne dam za boga ne, samo pralni je še koristnejši , jasno. ampak vsak po svoje , ane, jaz pravim , v dveh urah oprano in posušeno, preden sem ga kupula, se mi je par dni pacalo perilom, vedno malo smrdelo, kljub mehčalcu. danes dam malo praška, nič mehčalca, iz stroja pa pride dišeče, bolj kot tistih par mesecev, ko sušim na soncu. stroški? Je toliko koristi, da jih skoraj ni, kot je ena zapisala, 300 e za beko, no, prej brandt, ta ni bil tako dober, pa par evrov elektirke več na mesec (ja, za eno pico, kot je napisala ena zgoraj)

prej dam deca od hiše kot pa sušilca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close