Najdi forum

za Primorce

Pravkar se odpravljam v Dalmacijo. Največji problem so njihove ceste, menda pa je zdaj problem že kar v Rijeki, saj naj bi bila obvoznica menda zaprta zaradi del na cesti. Ali kdo kaj ve o tem? Pa še vprašanje, ki sem ga sicer že zastavila na temo Avtoceste na HR: Ali se bolj splača priključiti na AC iz smeri Senja ali Karlobaga? Najlepša hvala vsem za pomoč.

V Reki je obvoz za avtocesto, nekaj 100 metrov pred prejšnjim začetkom avtoceste zaviješ na levo, saj so table. Vsaj tako je bilo 14 dni nazaj, ko sem jaz šel, lahko pa da so do zdaj že odprli nov kos obvoznice, ne vem…
Kar se avtoceste tiče, pa ne vem kako bi se ti priključla s strani Karlobaga, kaj bi šla po magistrali do Karlobaga, potem čez Velebit in na Gospič? Če je tako, potem je bolj smiselno it gor pri Senju in na Gospič, cesta ni slaba, nimam pojma pa kje so letos avtoceste, lani je še ni blo… Malo naprej od Gospiča se je začela lani…

Jurij

P.S.: Lani sem šel nazaj grede v Zadru po avtocesti naprej do izhoda za Gospič in potem proti Senju, nisem vedel kje točno so avtoceste (mimogrede, niti hrvati tega niso vedeli, noben nam ni znal povedat kje naj gremo dol s ceste, da pridemo za Senj) v glavnem, časovno smo porabli lih tolko, kot če bi šli po jadranski magistrali, samo cesta je bolj prijetna.
Ne vem kakšno je stanje letos, ma če je isto kot lani, torej od Gospiča dalje, bi jaz osebno šel kar lepo po magistrali, je pa to zelo odvisno od voznika in ure. Meni tisti ovinki niso problem, če potniki zaspijo pa je sploh fajn, potem lahko malo pritisnem po gasu ne da bi mi kdo trepetal v avtu. No ravno včeraj sem izvedel, da enkrat pred 2 leti ko smo se vračali iz Dubrovnika niso vsi potniki spali, kot sem mislil in so ugotovili, da smo po magistrali leteli tudi 140 km/h…
Lani pa je moja sovoznica vozla še hitreje od mene, tako da mi ni mogel nihče nič očitat 🙂

Zadnja sprememba (12-07-04 14:46)

Jurij, hvala za obvestila glede Reke. Kar se pa ostalega tiče, smo isto lani mi prevozili kot ti, letos pa so mi prijatelji rekli, da so šli iz Karlobaga na Gosič, kar se tudi meni zdi brez veze. Še enkrat hvala.

Prav danes sem sel v Rijeko po obvoznici,tako da ni zaprta.Priblizno 200m prej zavijes na avtocesto in se peljes brez problemov po obvoznici.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close