Najdi forum

za NJA..

Ali lahko napišeš prosim recept za rolado z bananami? Hvala!

Miškica, ne vem ali si opazila, da me nekaj dni ni bilo, sem zdaj zelo na hitro skočila sem , pa še zraven jem “večerjo”, pol pa šibam likat. Če bo še aktualno, bom z veseljem čez kak dan napisala recept, naslov pa bo MAČJE OČI- bananino čokol. pecivo . Velja??

Lep pozdrav, Nja

Aja, recimo, da mi uspe, do sob., pol pa ti lahko to zvečer narediš, v nedeljo, pa pon. pa bo dobro za prste lizat…
Nabavi si kakih 6 čim daljših, čom bolj RAVNIH BANAN, jajca verjetno imaš itak,. pa čokol. za kuhanje boš morala ribati….
LP

Miškica, še enkrat samo zate:

Biskvit
7 RUMENJAKOV
7 ŽLIC SLADKORJA
stepeš
dodaš 6 ŽLIC MOKE (ost+gladka)
pol PECILNEGA
2 ŽLICI KAKAA (pravega črnega)
Na koncu primešaš še SNEG 7 BELJAKOV.
Biskvit spečeš v največjem pekaču in še toplega zaviješ kot za rolado, le da na večje. Ohladiš.

Krema:
3 JAJCA
15 dkg SLADKORJA
penasto stepeš,
nato na malem ognju (ali kopeli) v to maso raztopiš 10 dag ČOKOLADE
Ohlajeni kremi dodaš dobro stepeno
MASLO 250 gr

Razviješ biskvit, ga namažeš s kremo, nato v dve vrsti položiš banane.Poišči čim manj ranjene, ravne banane, končke odreži in jih spoji drugo za drugo. Narediš torej dve koloni banan, ki se maksimalno stikajo.
Zviješ skupaj, previdno odložiš, zunanjo stran premažeš še s kremo, nato pa potreseš z naribano čokolado, ki jo malo vtisneš.
Pecivo nato zavij v alu folijo in ga daj po možnosti čez noč počivat, da se tudi krema navzame arome banan.
Ko boš rezala, naj bo pecivo dobro ohlajeno , reži dovolj debelo, kaka 2 cm ali še malo.

Zadeva zveni komplicirana, vendar ni.
Upam, da uspe, slike pa žal nimam nobene za lažjo predstavo.
Ja, res je pecivo kar kalorično, ampak tudi slastno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close