Za Mušo
Prva 2 tedna sta najhujša.Ampak sploh ni take panike:Nič sladkorja torej nič kruha,testenin,riža,krompirja,sadja,mleka,jogurtov.Lahko pa ješ ogromno zelenjave na vse možne načine ( razen korenčka ),belo meso jajca neomejeno, lahke sire (25% maščobe npr. zdravo življenje sir ali rok,…),skuto,kakšen orešček brez pretiravanja,…
Jaz npr.jem zjutraj jajce in sir v službi grickam dokleer ne pojem vse kar imam s sabo.Za kosilo pojem kakšno zelenjavno mineštro z piščančjim zreskom s sirom,ali pa meso in ogromno skledo zelja s fižolom,desert skuto ( lahka ) z tekočim natrenom in čokolado v prahu.Meni je to odlična sladica. Delam deljeno in popoldne si nesem kar mi je ostalo skute in malo koromača za grickat.Zvečer pojem kakšen košček sira ali solato ali pa spet skuto. Po želji si sestaviš jedilnik.Količine so neomejene in jaz zdaj že pojem manj ker se mi je malo skrčil želodec. Po taki hrani nisi tolko lačen.Verjami mi jaz sem oseba, ki bi jedla 24 ur na dan in tako že od malega,vendar sem se začela rediti komaj pri 20 letih.Zdaj jih imam 26 in že 5 let iščem pravo dieto.Ker rada jem mi ta najbolj ugaja in tudi ven grem lahko jest ker si pač naročim zrezek z zelenjavo.Po 2 tednih pa zmerno dodajaš prepovedana živila v 1.fazi.Vendar ne naenkrat npr. 1 jabolko na dan, en kos kruha na dan,… Aja pa nič živil iz bele moke in čim manj sladkih stvari.
Preberi si knjigo Dieta south beach-dobiš jo v knjižnjici.
To dieto sem sprobala pred letom in pol, a le 2 tedna. Shujsala sem cca 2 kg , lacna nisem bila, jedi pa so se mi tudi zdele prav okusne. Kaksna izkusnja vec bo v kratkem, saj se moram resiti nekaj kilc, ki so mi ostale od nosecnosti.
Dieto sem priporocila tudi ocetu, ki je bil ravno v tistem casu operiran na srcu (v osnovi je to dieta za srcne bolnike). ZELO je shujsal, nic ni bil lacen, nacin se mu je zdel tudi precej enostaven. Celo malice je opustil, ker se mu je zdelo, da je hrane prevec.
LP, Muša
Hvala za odgovor Muša! Jaz sem trenutno zdaj v drugem tednu in se namenoma ne tehtam,vendar vidim da je nekaj že šlo dol.Skupaj bi morala shujšati 6 kg tako,da bom probala držati 1.fazo še tretji teden pol pa počasi s 2. fazo naprej.Poznam kar nekaj ljudi,ki je hujšalo lani po tej dieti in so po dolgih letih z lahkoto shujšali.Počasi ampak učinkovito!V drugi fazi so šli po pol kg na teden dol,kar ni niti tako malo (2kg na mesec).
Ko boš spet na dieti,piši kaj za spodbudo.Mene zdaj kar vleče sladko,vendar se kontroliram,upam da bo tako tudi v bodoče. :))
Forum je zaprt za komentiranje.