Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za Mušo in karo-domača čokolada

za Mušo in karo-domača čokolada

Imam še eno vprašnje: katero margarino uporabita za izdelavo? Jaz sem včeraj poskusila in sem dala kar ramo (tisto za namazat ), ker nisem imela nobene druge doma, do trgovine je pa tako daleč… Čokolada se mi ni strdila, sumim da je kriva margarina ? Skratka prosim za nasvet, ker bom vsekakor še poskusila, okus je namreč božanski… Imamo pa namaz za palačinke za nekaj časa; otroci skačejo od veselja!

vseeno nisem preveč žalostna, naredila sem tudi cimetov liker, ki je zeloooo uspel.
Hvala za odgovor,
K.

KA, odgovora zate sicer nimam, zanima pa tudi mene. Tudi v našem hladilniku se bohoti ena skleda “čokoladnega namaza”, ki je rezultat poskusa izdelave čokolade. :-)))

:)))) meni se je strdilo – ko je bilo mraz sem imela čokolado v modelčkih 3 dni na balkonu (sevead pokrito), potem sem jo pa samo notri prinesla, pa se je začela topit.

Nekako mi je uspelo, da sem o razrezala na manjše kose, zavila v folijo in takoj v hladilnik. Sedaj, po 14 dneh je odlična – a jo jemo direktno iz hladilnika:)))))

Po moje bo zadeva v margarini – jaz sem dala tisto za kuhat, naslednjič bom (sicer mnogo manjše količine) poskusila z maslom.

Po pravici povedano – niti slucajno ne vem, katero margarino je treba uporabiti. Kot sem napisala pri receptu, je sama nisem nikoli poskusila narediti, se pa spomnim, da ni bila nikoli trda, ko smo jo delali z babico in dedkom (od tega je ze vec kot 20 let!). Tudi to sem ze pri receptu napisala, zato – saj vem, da se ne boste – ne se jeziti name :-)))

Morda pa lahko cokoladno kremo uporabite kot evrokrem? ;-))

Lep pozdrav, Muša

Hej!

Cokolade sicer nisem nikoli delala sama, toda zdi se mi, da bi morali uporabljati namesto margarine kakavovo maslo( lekarna), je v kosih.
V casih moje mladosti smo ga kupovali za soncenje.

Ce pogledamo recepturo kupljene cokolade – trenutno nimam nobene doma:)), mislim, da ni omenjeno niti maslo, niti margarina, samo kakavovo maslo.
Je hitro topljivo, zato se cokolada ze v roki topi.

Lani je bila vecerni gost Slovenka, ki ima v Braziliji plantaze kakavovcev in je povedala toliko zanimivih stvari – kar se predelave cokolade tice.

Samo moja razmisljanja:) Lep vecer Babi

Res, da je že par dni poteklo, a sem šele zdaj videla ta post. Jaz imam pri izdelavi domače čokolade obratni problem. Moja je preveč trda. Po kakšnem receptu pa ste ve delale? Jaz poiščem mojega in bomo usklajevali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close