za moške…
Hoj. Mene pa zanima predvsem ena stvar iz moške perspektive. Recimo, da ste samski in ste v eno žensko zaljubljeni, ki pa vam je nedosegljiva… Ali ste vseeno pripravljeni stopit v vezo z drugo in nekako tako prebolevat ono nedosegljivo, ali raje ostanete samski dokler se vsaj malo rane ne zacelijo??
Pa še nekaj; na kakšen način vas večina moških preboleva “ljubljene”? Večina najbrž žura, menjava partnerje (one night stand) itd…
jaz recimo sploh nisem mogel preboleti svoje ljubljene, ki se je raje odločila za bogatega sinčka enega pokvarjenega tajkuna kot zame, dokler nisem spoznal žene. Prišla je do mene, ko sem bil na tleh in mi pokazala svojo ljubezen. Dve leti sem jo jemal bolj kot fukfrendico, potem pa sem ugotovil, da ima vse karakteristike, ki jih mora imeti prava ženska. Poročila sva se in sedaj srečno živiva.
eva1 mislim, da si malo falila cel post. Ta tip ni bil z nikomer v vezi, je pa bil oz. je zaljubljen v punco, ki pa je v zvezi. Bi pa jaz z njim nekaj začela, pa me je strah, da si z mano ne bi samo ran celil, če bi se mu pa tam kaka šansa pojavila, pa brca v rit? Delujete moški po tem principu? Ker jaz tipa recimo niti prenašat ne bi mogla, če bi hrepenela po drugem…
jaz nisem nič sfalila, enostavno v isti sapi sprašuješ, kako moški prebolevajo ženske, zato sem povezala, da je mogoče vse v eni osebi in situaciji…ker takšno poznam, situacijo namreč..
tisto prvo sem že videla, pa se ni dobro končalo, ta drugo pa poznam od kolegov, vendar je stvar vsakega posameznika…vsak po svoje si celi rane, eni rabijo čas, eni se dajo dol z vsem kar pride, eni norijo…odvisno od karakterja, odvisno od veze, dolžine le te, vzrokov za razpad..mislim pa, da moške boli, pa vendar ne dolgovezijo kot ženske, še leto po razhodu jokati in ne vem kaj..ampak spet, tudi take imaš no…
Kljub temu, da nisem moški, si drznem pisati, kako vidim Mars in moška bitja na njem:).
Ne glede na spol, velja dejstvo, da smo si različni. Pravtako tudi v dojemanju zaljubljenost, ljubezni, osamljenosti, žalosti itd. Obstajajo določena stičišča, kjer smo si podobni, ampak situacije niso nikoli na las podobne, zato je vsaka zgodba res poglavje zase. No, kljub vsemu so moški postali nekako predvidljivi, se jih da naštudirati, če jim pozorno prisluhneš, jih opazuješ:).
Ni zastonj rek, da so moški kot elastika:). Od ženske se čustveno oddaljijo in si s tem pridobijo čas za razmišljanje, ocenjevanje, vrednotenje itd. Vse to počnejo v svojem svetu, v svoji votlini, kjer ženska nima vstopa. Potrebujejo čas zase, za svoja čustva, za razliko od žensk, ki v navalu svojih čustvenih potreb, še bolj hlepimo po bližini, ker ravno z bližino drugega ugotavljamo vse to, kar moški počnejo v samoti.
Moški so načeloma lovci, čeprav ta nagon v njih počasi izgublja svojo funkcijo. Zato so pripravljeni tudi na kompromis z drugo osebo, namesto da bi domišljiji pustili svojo pot in prevzeli tveganje ter tako morda prišli do svojih uresničenih sanj. Ampak se mi zdi, da je današnji moški bolj lenoben:). Lov mu nekako ne diši, se bolj vase potegne in čaka, da ga katera ulovi. Samski moški je zaradi osebne odločitve ali preziranja ženskega spola (posledično slabe izkušnje). Drugače si moški hitreje opomorejo od napačne zveze. Če jih to ni preveč zaznamovalo, so pripravljeni na novo, svežo vezo:). Se mi zdi, da niso obsedeni s primerjanjem nove partnerke z bivšimi. Enostavno sprejmejo novo vezo. Lahko pa je seveda tudi obratno. Skakajo iz cveta na cvet, prikrito ali odkrito,brez predsodkov in se jim ta stil življenja zdi nekaj povsem normalnega.
Si že kdaj videla moškega z bonboniero in kupom “pošmrkanih” robčkov?:)
Eva mogoče sem res malo nerazumljivo postavila vprašanje. Je pa še ena stvar. Ta tip oni punci nikoli ni povedal, kaj čuti, ker je ona v zvezi. Mu je nekakšna neuslišana ljubezen. Zato me je strah, da če pride kdaj do tega, da ji prizna čustva in so vzajemna, jaz pa potem sama s strtim srcem… Ne vem kaj naj.
Neuslišana ljubezen? V bistvu je prišlo le do enosmerne kemije, brez iskrenja na obeh straneh? Ah, to je le fikcija v moški glavi, ki jo lahko ti s svojimi čudovitimi lastnostmi preženeš:). Punca, ne se podcenjevat. Tisti moški, ki se bo odločil biti in ostati s tabo, bo to zaradi tebe, takšne kot si – nenadomestljiva in unikatna. Če se bo kdaj odločil drugače, boš o tem razmišljala takrat.
Goldfish, hvala za lepe besede 🙂
Ampak ravno za to gre. Vsaka realnost je vedno slabša od neke fikcije, ki si jo je nekdo zamislil.
Človeku težko razblineš neko iluzijo, če sam ne ugotovi, da morda pa le ni vse zlato kar se sveti.
In vem, globlje ko se čustveno zapletem, bolj bo bolelo. Kar bi si nekako rada prihranila, če se le da.
Jaz se na to pot ne bi podala. Nekdo, ki goji v srcu (oz. glavi) mit neuslišane ljubezni, jo bo vedno podzavestno primerjal s s svojimi realnimi partnericami. Dvomim, da bi se tak lahko docela odločil, da bo celo svojo pozornost namenil realni partnerki in ne vsak malo tisti v glavi. Kako dolgo pa je že zagledan v ono? Ponavadi, če je nekdo vezan in drugi nima šans, vso stvar preboli – zakaj on še vedno goji ta ideal o njej, ve pa le on.
Če bo tvoj moški sanjal in vedno stopal nad oblake brez tebe, potem je to izključevanje in s takšnim nerealističnim moškim (s popačeno percepcijo) nimaš kaj početi, ker te ne vidi ob sebi. Ampak dokler ne tvegaš, ne veš:). Nihče ne pozna detajle prihodnosti, to bi bilo preveč enostavno. Razmišljaj, zaupaj svoji intuiciji, se veliko pogovarjaj s partnerjem…čas bo pokazal svoje, morda že zelo hitro:).
Krivokljun, v njo je že kako leto zaljubljen, zagledan kakorkoli že naj temu rečemo. Je pa ona že ves ta čas v zvezi. Drugače sta tudi vsakodnevno v stikih, saj imata isto družbo, tako, da je to še večja težava.
Zakaj še vedno goji neko iluzijo ne vem, morda ker mu je še nihče ni razblinil…:) Se pa bojim, da bi to lahko storila samo ona sama…
Je pa res, kot pravi Goldfish, da če ne tvegaš ne veš, Vsekakor vredno premisleka.
Iz zgoraj navedenega ne morem ugotoviti, če ti je tip sploh nakazal, da želi biti s tabo. To, da bi bila rada ti z njim, ni nič. Vse je odvisno od njega. Mogoče on ni zainteresiran za “one night stand” niti za punco za prebolevanje tiste nedosegljive.
Zakaj to pišem? Ker sem v reali videla že kar nekaj primerov ženske samoiniciativnosti, ki so se klavrno končali. Čeprav tip ni kazal nekega posebnega zanimanja zanjo, je ona kar rinila vanj. Najprej se je potrebno prepričati ali je resen interes na nasprotni strani in šele nato ukrepati.
kakorkoli obračaš, tista za katero misliš da je prava ti je nedosegljiva, se pa pri tej nedosegljivosti gre predvsem za napuh , nekako tako kot ko poslušam včasih kakšnega motivacijskega govorca, nič ni nemogoče, vse je možno , …vse je možno v okviru lastnih zmožnosti in če te ena ženska ne j.. greš naprej, samo v Sloveniji je ,ne vem 100000 samskih žensk in je nemogoče da so vse napačne in samo ena vezana prava… ponavadi pomaga, da se zabavaš z napačnimi dokler ne naletiš na pravo…
antilopa, ne vem, dostikrat se mi je zdelo, da čuti do mene neko simpatijo…al sem pa to videla, ker sem hotela tako videt…se je tudi dostikrat potožil da je čas da jo mogoče pozabi oziroma gre preko tega al karkoli že… zdaj pa ne vem ali s tem iti naprej misli z mano ali kako drugače s katerokoli, da pač preboli. Nočem pa bit nekomu rezerva, tolažba, potem rajši niti začenjam ne nič.
x6, sicer vsak ima svoj način, svoje mišljenje, se mi pa zdi tvoj post skrajno egoističen. Torej, tebi je vseeno, če na poti prebolevanja nekoga nič krivega prizadeneš in mu streš srce? Namreč točno to počenjaš, ko se zabavaš z nepravimi, medtem pa še pri sebi nimaš razčiščeno… Razen če se ženska strinja s tovrstno vezo, ampak potem morata dati karte na plano že na začetku, da oba vesta kako je na stvari, ne pa da si ti sam pri sebi misli BOLJE IŠTA NEGO NIŠTA!
Xyz10, veš zakaj sem tisto napisala? On bo mogoče jutri spoznal žensko, ki jo bo takoj “zagrabil” in istočasno pozabil na tisto nedosegljivo. Škoda bi bilo, da zapravljaš čas, če ne veš, pri čem si. Pusti moškemu, da se trudi okoli tebe, če ga zanimaš. Če boš večji del prispevala ti, je večja verjetnost, da te bo imel le za tolažbo. Če se bo potrudil on, bo s tem pokazal, da si mu tudi ti všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.