Najdi forum

za moderatorje

zivjo.
Jst bi samo omenila moderatorjem, da je blazno povrsno, da srednjo ameriko dajate v isti kos z severno ameriko. Ce pa se zelite drzat razdelitve po kontinentih, naj vam povem, da so le-ti naslednji: Ameriki (novi svet), Evrazija z Afriko (stari svet), Antarktika in Avstralija.

Ce pa je zelja po delitvi bolj specificna (torej tudi glede na druzbenogeografsko razdelitev)pa to lahko zgleda precej drugace. Treba pa se je zavedat, da srednja amerika niti podrazno ne spada v svet velike severne amerike. Tako naravnogeografsko, kot druzbenogeografsko.
Me je kr streslo, ko sem iskala EL Salvador in ugotovim, da ga moram iskati pod severno ameriko!?!?!?

Hvala!

sedaj sem pa se opazila, da je srednji vzhod tudi svoja celina!?!?!?!
Mogoce bi pa rabili kaksnega malcek bolj strokovnega moderatorja… :)) sam povejte!

Lucka: tvoja delitev kontinentov ne obstaja v nobeni klasifikaciji (ne zgodovinsko, geografsko,…). Ti si samo zlozla, kar se drzi skupaj :). Najbolj uporabljana klasifikacija je: Severna Amerika, Latinska Amerika, Afrika, Azija, Evropa, Avstralija z Oceanijo, Antarktika. Mislim, da prevec kompliciras. Res pa je, da z nobenega vidika drzave Srednje Amerike ne spadajo k Severni Ameriki.

LP

tako je, jst sem omenila ozemljine. Razdelitev je vec in tvoja ideja je bila precej boljsa (glede latinske amerike), ampak ozemljine drzijo moje!

Ampak, dejstvo je, da srednja amerika in severna amerika MORTA bit loceni! In to je bil moj namen. 🙂
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close