Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Mimi in Kresnico

Za Mimi in Kresnico

Hej!

Mimi, prebrala sem o tvojem podvigu z ribezom. Ko bos uporabljala zele za torto, ga malo segrej. Ce se ne bo takoj utekocinil, dodaj malo prevrete vode in razmesaj. S kutinim nimam tezav. Upam, da bos zadovoljna.
Z ribezom se nisem delala zeleja, ker ga nimam veliko.

Kresnica, kako? Si obdelala svoj ribez?

Najini knjigi Andreje Grum sta pa razlicnih starosti. Moja je iz leta 1961.
Dobila sem jo za darilo od starsev.Tvoja je verjetno mlajsa, kaj ne?

V njej najdem res vse potrebne napotke in me spremlja kot dobra prijateljica.
Lep pozdrav Babi

Babi, hvala za ideje in vzpodbudo. Tudi mi pravzaprav nimamo ribeza, tale ideja z želejem pa me je toliko matrala, da sem se letos odločila, da ga kupim. In ko sem malo spraševala okoli, kdo ga prodaja, se je oglasila prijateljica, da jim je ribez neznansko obrodil, da ga pri njih nihče ne mara in da jim bom naredila uslugo, če ga pridem nabrat. Zame je bilo kot zlata jama. Zaenkrat sem ga nabrala dvakrat za dve rundi želeja, smuknila bom še kakšen krat za kakšno pecivo. Pogovarjali smo se tudi, kaj vse je možno narediti iz ribeza, vendar so mi morali obljubiti, da če jih že naučim vse to delati iz ribeza, da ga bom še vedno lahko prišla nabirat k njim…
Pozdrav, Mimi

Babi, moja knjiga (oz. od mami) je iz leta 1967. Je že kar obrabljena (platnice), ampak še vedno zelo uporabna.
Ribeza potem nisem naredila, ker smo ga preveč pojedli kar sproti 🙂 Morda naslednjič oz. s črnim ribezom… Sem pa spravila nasvete in jih bom vsekakor uporabila. Včeraj sem pri bratrancu zanj in njegovo družbo delala rulado po tvojem receptu in po njegovih besedah je bilo tako, kot da bi volkovom vrgel kos mesa 🙂 Baje je izginila v nekaj trenutkih.
Včeraj sem potem delala še pitulice in jih zamrznila v takih pekačih iz alufolije, ki jih potem dam kar v šečico. Imam pripravljeno tudi že hladilno torbo, da potem s fantom v Kopru nakupiva še vse ostalo, kar se tiče hrane 🙂
Tako…se slišimo pomorju. Upam, da bo vreme lepše kot danes – pri nas je po gorah sneg 🙂
Veliko sončka, se slišimo 🙂

Hej, Kresnica! Na obali smo imeli krasen vikend. Morje prijetno toplo in cisto.
Napoved je za primorje tudi obetavna.
Imejta se lepo Babi

Mimi, seveda, to je poslovanje: Ti njim recepte, oni pa tebi ribez!:))Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close