Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Za medicinke, negovalke v domu, za tiste ki imate neenakomeren razpored

Za medicinke, negovalke v domu, za tiste ki imate neenakomeren razpored

Zanima me, kako vi smatrate da imate delo. Ali delate 40 ur na teden, ali imate 40 urni delovni teden in torej 176 urni mesečni, ali imate 48 urni delovni teden. Za to še nisem slišala, saj mislim, da je po zakonu 40 urni delovnik. Naredim krepko čez 176 ur in nobene ure mi ne plačajo, kar je viška ur pa mi vodja napiše prosto v soboto, češ pa takrat si te ure izkoristila. Meni se to zdi protizakonito, zdrava pamet me uči, da kar je nad 176 ur mora biti ali plačano ali koriščeo, pa ne v soboto, saj sobota ni delovni dan po zakonu. Ura je ura, če imaš več kot 176 ur jih je več in pika.Ne morejo kar zmanjkat. Kakor jaz razumem neenakomerni razpored to pomeni, da lahko delam po urniku kadarkoli, tudi sobote nedelje ali nočne, ampak ura je ura, ko narediš 176 ur je gotovo.Kako je pri vas.

Ko smo še delali sobote, nedelje in praznike… mesečno je bil natisnjen razpored z urami… višek ur se je koristil oziroma ko je to želel delavec…

Odgovor na objavo uporabnika
za medicvinke, 03.09.2021 ob 20:10

Zanima me, kako vi smatrate da imate delo. Ali delate 40 ur na teden, ali imate 40 urni delovni teden in torej 176 urni mesečni, ali imate 48 urni delovni teden. Za to še nisem slišala, saj mislim, da je po zakonu 40 urni delovnik. Naredim krepko čez 176 ur in nobene ure mi ne plačajo, kar je viška ur pa mi vodja napiše prosto v soboto, češ pa takrat si te ure izkoristila. Meni se to zdi protizakonito, zdrava pamet me uči, da kar je nad 176 ur mora biti ali plačano ali koriščeo, pa ne v soboto, saj sobota ni delovni dan po zakonu. Ura je ura, če imaš več kot 176 ur jih je več in pika.Ne morejo kar zmanjkat. Kakor jaz razumem neenakomerni razpored to pomeni, da lahko delam po urniku kadarkoli, tudi sobote nedelje ali nočne, ampak ura je ura, ko narediš 176 ur je gotovo.Kako je pri vas.

Ce delas v dso, potem nimas 8 urni delavnik. Torej so sobote delavne, nedelje pa ponavadi ena celodnevna in ena nocna. Dejansko se ti visek ur pokuri na fraj soboto, ker vikend si pa ziher v celoti fraj. A je tko?

Moja tasca dela v DSO in ima 6 delovnih dni po 7 ur na dan.

Ce ima kaksen visek sproti koristi.

Ta teden je recimo v petek doma in dela v soboto in nedeljo.

Kaj imate napisano v pogodbi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close