Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ZA MARKA – VLAGANJE NA HR

ZA MARKA – VLAGANJE NA HR

Zanima me, če katera od vas vlaga tudi na Hrvaškem (delnice mislim).
Marko vidim, da ti se kar dobro spoznaš na borzo.
Jaz imam nekaj denarja, ki bi ga vložila v delnice na hrvaškem. A ve kdo v katere bi se mi splačalo vložiti. Pa še nekaj. A se bolj splača, da odprem račun kar direktno na hrvaški in delam preko njihovih brokerjev, ali to storim v Sloveniji. Stroškovno kaj se bolj splača?
Hvala vsem ,ki ste mi odgovorili.
lp

Ja ali si ti normalna,na Hrvaško.Ali se hecaš?Da mi še to pokradejo ali pa mi propadejo.

ja najbolje, da ga vložiš v Savudirjsko uvalo,d.o.o,

Upam, da nisi mislila mene. Ne jaz se ne spoznam tako kot ti misliš. Ne morem ni svetovat drugega, kot da greš na http://www.skladi.com in tam na forumu vprašaš enako ali pa počakaš, da se tukaj najde kdo, ki se spozna. Ne vem pa zakaj te vleče na hrvaško. Pri nas so bili do sedaj zelo lepo donosi. Kako pa bo, pa se tak nikoli ne ve.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Hrvaški zlati časi so minili pred 3 leti.

Sedaj ima možnost samo še kak Eriksson ali kaj takega…

Hrvaška ne, temveč Bosna je aktualna.
Javi mail pa ti pomagam!

Hahaha, po tistem, ko je zrasla za 200% v nekaj mesecih?

Ma nemoj, bi rekli bosanci….

Samo namig. KD na Hrvaskem upravlja sklada Victoria in Orbis. Poznam le Victorio, v njej so po cetrtinah zastopane bosanske, hrvaske, slovenske in evropske delnice oziroma vrednostni papirji. Pazite, da je upravitelj vasega denarja slovenska duzba, ker v primeru sporov velja nase sodisce in ne tuje, kjer imate pa gotovo vecje moznosti, pa tudi zascito od nase zakonodaje. V primeru, da se kakorkoli zaplete v tujini, vam nasi dajo lahko le nasvet in nic vec. Srecno.

Če imaš večjo vsoto denarja se ti splača vlagat direktno v delnice. Katere? Recimo poglej prvih pet naložb skladov na Hrvaškem in kupi;). Drugače pa so provizije dokaj velike v skladu Victoria. 5% vstopne in 3,5 upravljalske, poleg tega je tukaj še zelo neugodna zakonodaja za slovenske vlagatelje. Zdej če ne boš direktno vlagala, lahko počakaš na kak domač sklad ki se bo specializiral na J trgih. Napovedala ga je Ilirika DZU. S tem nimaš stroškov z odpiranjem računov v jugi in tudi ne stroškov prenosa denarja.

Joj, bežite od pod nickom skritih vsevedov!!!

Ko boste pušnili denar, če boste poslušali take bedarije, ga ne bo, na katerega bi pokazali s prstom…

Vsak nosi na trg svoja jajca…

grupič, če bi mi rad razložil svoje osebne frustracije imaš tukaj moj mejl DmajtiD@yahoo.com

Drugače pa moje mnenje

1. najbolj se splača dolgoročen nakup največjih blu čipov na Hrvaškem, Bosni, SČG, Romuniji, Bulgariji,…. Slednji se že pogajata za EU, Hrvaška naj bi vstopila med letoma 2007 in 2009 torej se upravičeno lahko pričakuje boom kot ga je doživela Slovenija. Je pa res da je prisoten velik rizik, ampak kje pa ni?

2. Bodoči domači skladi ki bodo vlagali na JV. Lahko pričakujemo manjše stroške vlaganja v take sklade kot pa v

3. Že obstoječi skladi na JV – recimo Victoria. Kot sem rekel ima 5% vstopno provizijo in 3,5% upravljalsko – leto ima že okol 30% donosnost;)

pa lep večer

DavorTheBastard, ne bom ti razlagal svojih frustracij. Žal, na tistih trgih o katerih ti govoriš, jaz delam že cca 6 let…

Iz nekaterih od njih sem se celo že umaknil, ker sem ocenil, da je tako prav zame…

Jaz tebi svojega mail naslova pa ne bom dal, ker te ne potrebujem…

Ko boš pa podprl svoje mnenje s kakšnim od jajčec, boš pa lahko prodajal svoje izkušnje, ne svoje mnenje…

ma ne bom zajedljiv.
Tudi sam imam izkušnje s temi trgi. Sprijazni se da ne igrajo vsi po tvojih metodah.

btw: Kak je kaj uspeh letos, doma v tujini?

po mojih metodah?

ne spominjam se, da bi jih razkrival…

no, bolje sem delal od kateregakoli vzajema, večkratnik donosa najboljšega bo tudi letos

pa ti?

mah pred najboljšim slovenskim skladom sem trenutno 16 odstotnih točk. Vem da ni ne vem kaj, ampak do konca leta mam še neki časa.

Srečno!!!

Tudi jaz imam še nekaj napeljanih stvari do konca leta…

Enako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close