Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za (malo) starejše

za (malo) starejše

Upam, da ne boste tega vzeli kot provokacijo, prosim pa tudi, da se zadržite z izražanjem žaljivih mnenj.
Sem še relativno mlada (20ta leta) in me nekaj zanima, predvsem iz vaših življenjskih izkušenj.

Sem v dolgoletni zvezi, moj partner je zaenkrat prvi in edini. Me pa zanima, kako bi bilo s kom drugim, in me je po eni strah strah, da bom “prikrajšana” za določene življenjske izkušnje, če ne poskusim še česa….
Nočem ga prevarati, nočem pa tudi prekiniti veze zaradi butaste radovednosti… Vem,da vsega ne moreš imeti ampak vseeno…

Razjeda me tudi strah, da če tega ne preizkusim zdaj, ko sem še v “cvetu mladosti”, privlačna, itd., predmet zanimanja, da me potem ko bom stara ne bo nihče “povohal”. Da bo ta vlak odpeljal…
Prav tako tudi nočem, da bi me začelo “razmetavat” in “razganjat” ko bom imela družino, otroke, saj se takrat v take igrice definitivno ne mislim spuščat, saj mi je že zdaj pod častjo, da bi varala, saj sem načeloma precej moralen človek… Nočem se pa nekega dne zbuditi in ugotoviti, da je življenje šlo mimo mene, jaz pa še kar stojim na mestu! :/

Prosim, če mi napišete kakšne vaše izkušnje, če sem vam je kaj podobnega pletlo po glavi in kako se je situacija razpletla, vaša življenjska obžalovanja, ali ste bolj obžalovali, kaj ste ali niste storili itd…

Pa brez obsojanja, prosim, upam samo na konstruktivno debato!

Če ne poizkusiš, ne moreš vedeti kako je.
Nič ne sugeriram, samo odgovarjam na vprašanje.
Odločitev je tvoja.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Vsak ima svoje mnenje in svoje izkušnje. Tako dobre, kot slabe. A zaradi tega še tvoja radovednost ne bo potešena, kot ne boš sita od tega, kar jaz pojem. 🙂

Potem je edina varianta, da ga s tem seznaniš in če se strinja, se dogovorita s kakšnim parom za izmenjavo in potešitev radovednosti. 🙂

Saj menda ne nameravaš že jutri umret a ne? :)) Torej te čaka še veliko let, v katerih si boš nabrala še veliko izkušenj. Nikjer niti ni zapisano, da boš ostala s tem partnerjem do konca življenja.
Poglej, ene razmetava celo življenje in se nikoli ne zresnejo, drugi se zresnejo ob nekem pomembnem spoznanju. Če čutiš, da ta partner ni pavi zate ali pa da odnos ni tak, kot si ga želiš, rešit ga pa ne znaš, boš slej ali prej šla naprej in ga zapustila. Od težav se ne beži, ampak se jih rešuje, ker vedno pridejo za tabo. Če najdeš ustrezne rešitve, boš z vsakim novim partnerjem imela vedno iste ali pa zelo podobne težave. Veliko tega ti bi lahko povedali, ampak dokler človek ne doživi neke izkušnje na lastni koži, preprosto ne zmore razumeti, kaj mu nekdo govori. Ali pa preprosto ne verjame. Živi po svojih predstavah in jim sledi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

še vsaka, ki jo je “zanimalo” še kaj … je enkrat šla po ta “še kaj”.
mlajša ko greš po “še kaj” … večje imaš možnosti, da malce kasneje dobiš stalnega partnerja.
brez dodatnih posledic kasneje s stalnim partnerjem.

javi se mi na ZS ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Par misli, da ne bom dolgovezila.

1. To, da zdaj izživiš vse svoje fantazije in potešiš svojo radovednost ni nobena garancija, da te ne bo kdaj razganjalo, ko boš starejša ali da ne boš partnerja prevarala, ko bosta imela družino. Mislim, da en lep del ljudi, ki prevara svojega partnerja nikoli ni mislilo, da bi to lahko storili oziroma se jim je to zdelo zelo pod častjo. Potem jim je pa nekdo ali neka situacija spodnesla tla pod nogami. Tprej tega dvojega ne povezuj.

2. Žensko, ki je urejena in skrbi zase, marsikdo povoha, tudi takrat ko je starejša. Zelo podcenjuješ moško nagnjenost k njihovemu priljubljenemu športu – seksu. Morda je kasneje težje najti življenjskega partnerja. Ampak nekoga za nekaj seksa … to pa res ni problem 🙂

3. V svojih zgonjih dvajsetih sem se spraševala iste stvari kot ti: po dolgih premislekih, razpredanju s partnerjem, ipd. zaključek je bil, da nikoli ne moreš vedeti, kaj bo in kakšne želje boš takrat imel. Po letih dvomov sem prišla do tega, da moraš živeti za ta trenutek in če ti ta trenutek pomeni odnos s tvojim partnerjem več – prav, če ti pa pomeni pridobivanje izkušenj z nekom drugim/več drugimi, tudi prav. Poslušaj sebe.

4. Tudi če si v vezi, obstaja kar nekaj načinpv, kako lahko eksperimentiraš na področju spolnsoti, tudi z drugimi partnerji. Swinganje je ena opcija (ampak morata oba natančno vedeti, v kaj se spuščata), trojčki so druga, kdo drug bo dodal še kakšno…

Kaj pa tvoja draga polovica pravi o vsem tem?

Ja, to je meni vse jasno, da življenje ne pride z navodili za uporabo, žal…:(
Me pa zato zanimajo vaše izkušnje, mnenja, saj kot pravijo, več glav več ve…

Iskreno povedano, s partnerjem o tem ne upam o tem govoriti, saj je precej ljubosumne in posesivne narave, kar mogoče po eni strani še podžiga mojo željo po čem novem… O kakšnem eksperimentiranju ne bi želel niti slišati, to vem…

Pandora, vem, da nikoli ne reci nikoli ampak glede na to koliko časa sem že s sedanjim partnerjem,
in verjemi mi, da ni bilo vedno rožnato, pa sem se uspela zadržati pred varanjem, bi skoraj upala trditi,
da se mi kasneje to, ko bom bila še zrelejša težko zgodi… Čez svoja načela ne grem, in dokler bom lahko razumsko gledala na take stvari, tega ne bom storila. Menim, da je to tudi stvar odločitve, ne samo nagonov…

Strah me je samo, da bom kasneje živela z obžalovanjem, karkoli bi že storila, saj sem zelo čustven človek in vem, da bi me razjedalo…
Se pa dostikrat spomnim modrih besed “starejše” generacije, da bolj obžalujejo kaj v življenju niso storili, ne pa obratno.

NM-3v, na ZS? Ali bi to naj bilo vabilo, da sprobam tisto “še kaj”? :))

jep … sporoči kdaj, kje koliko časa ☺
lahko napišeš tidi posebne želje / potrebe ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

hehee, NM-3v, rajši ne, ne vem če bi me lahko dohajal :)…
Sem neizkušena, ne pa nevedna 😀

Vseeno pa hvala za vabilo in željo, da mi “pomagaš” 😀

Ti bi morala drugega iskati zaradi njegove posesivnosti in ljubosumja, ne zaradi nabiranja izkušenj.

Ko že hočeš slišati tuje izkušnje: posesivnost, ljubosumje se z leti samo še stopnjujeta. Starejša ko boš, manj stikov z drugimi ljudmi boš imela. Najprej že zato, ker boš vse bolj vkalupljena v naporen vsak dan, sploh ko boš imela otroke, potem pa tudi zato, ker se naši socialni stiki z leti prefiltrirajo in nam ostanejo predvsem dobri prijatelji. Poleg tega je posesivnost tudi odskočna deska za nasilje – no, jaz bi rekla, da je itak oblika psihičnega nasilja. Po mojih izkušnjah – ko že sprašuješ – se ti ne piše nič dobrega. Od takega človeka se je tudi izjemno težko ločit in tudi po ločitvi lahko pričakuješ probleme še leta in leta in leta.

Ne rabiš izkušenj, rabiš drugačnega sopotnika. Tale tvoj je slaba roba, žal. In ne, ni ljubosumen zato, ker te ima tako rad, ljubezen je nekaj drugega in se kaže drugače.

bejba, ko jih boš pri 40+/- … boš imela veliko srečo, če boš imela kerlca mojih “dohajanj” (ženske teh let so “ubijalske” – toliko si znajo privoščiti tipa ☺)

sicer pa – po “pameti” – ne poškoduj kar ti je všeč, ceniš — in daj si duška!!

Tvoja vprašanja brez odgovorov bodo vsak dan večja in pomembnejša. Torej se jih ne rešiš. Ampak odločitev je tvoja, samo zavedaj se, da je s tabo še nekdo, ki mu ni vseeno. Če si poštena do njega in sebe, se boš odločila pravilno.

v klošter – obe ☺
babnica, ki je tarča večim tipom mora svoje poslanstvo izpolniti — ali pa seizločiti.

Ehh, NM-3v, sploh ne dvomim o tvoji kvaliteti, ampak mi ne smeš zamerit…
Saj veš – sem neizkušena pa ne vem kaj zamujam 😀

Po drugi strani pa LASTNA HVALA – CENA MALA! 😉

srce … ni kaj zameriti ☺ odločitve o skupnem opravku morajo biti pač skupne ☺

lastna hvala … žal nobena (pa tudi ti ne boš) ne dovoli, da jo objavim kot referenco ☺

[sup](toliko tupim kot si ti, pa običajno natipkam, naj mamo vprašajo, kako je bilo z NM-3w, ko so klicale vse tri oblike klicanja boga)[/sup]

Draga gospodična, ti si kar privošči. Danes smo v modernih časih, kjer se gleda samo nase in na svoje užitke. Partnerji pa so samo potrošeni material. Ne zadovolji se samo z enim, čas je da probaš nekaj novega!

Kot sama ugotavljaš te bo ta želja po izkušnjah spremljala še naprej in večja verjetnost je, da bo postala nevzdržna čez nekaj let, ko boš najbrž imela družino. Ni nujno, ponavljam, vendar je večja verjetnost. Takrat pa bo vsak tak korak k pridobivanju novih izkušenj mnogo težji in z mnogo večjimi posledicami. Takšne misli se pletejo po glavah, so se in se bodo. Izkušnje si pridobivamo samiodločitve sprejemamo sami… naj te ne bo strah.. 🙂

Joj kaj bo sele pri 30 ko bo puberteta 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Ta želja je nastala izključno zaradi slabega/nezadovoljivega odnosa s partnerjem. V takih odnosih res ni dobro, niti zdravo ostajati. Treba je zahtevati zase več, ključno pri tem pa je, da ne zahtevamo preveč. To sredino oziroma pravo mero najti je nekaterim najtežje. Namreč težko sami ocenimo, ali zahtevamo preveč ali pa premalo. Partnerja morata to sredino poiskati skupaj in ko ta obema ustreza, je odnos uspešen.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mislim, da se z mojo mamo ne poznata, ker nobena od naju ne pada na pse ki samo lajajo,… ;)!!

blablablablablablablablablablablablablablabla

Uživaj življenje in se ne sikiraj za tisto, kar bo. Lahko jutri pade na tebe satelit! Vrzi se v cudovito reko življenja in naj te nese ! Ne poslušaj drugih, saj ne obstaja recept in vsak ima nekaksen svoj..tvoje sestavine za jed zivljenje imaš samo ti in samo TI jih poznaš !

Mislim, da se z mojo mamo ne poznata, ker nobena od naju ne pada na pse ki samo lajajo,… ;)!![/quote]

no tvoja mama je vsaj enkrat “padla” … ti pa še lahko
o lajanju pa … sem predlagal, da se mi oglasiš na ZS … ti pa še vedno neprijavljena
???? kaj je sedaj lajanje in kaj bevskanje ☺

Nisem rekla, da ni “padla”, (konec koncev sem jaz dokaz tega) samo pod tebe definitivno ne…

Al si bil ti tisti, za katerega je rekla, PRVIČ – ZADNJIČ – PA NIKOLI VEČ?

Jaz se pa prijavla ne bom, si rajši prihranim razočaranje…;)

seveda si moralen človek…pa krvava ( no vlažna) pod kožo….lej dec ko dec, si probala enega, si probala vse, enko je z babami, bi ne bilo nebene razlike ko bi se prve držal, ampak ne, sem ga moral še drugam nest…enako bo s tabo….vrag ti ne bo dal mira pa boš nastavila drugemu, tretjemu, pa še kakemu nmw…no tam te res lahk mine za par let, mogoče celo za celo življenje…morda niti ni tako slaba ideja, mal stisneš zobe, vzameš tableto proti slabosti in bruhanju, da nmw odmiga svojih pet min (8 več itak ne sme niti mu orodje ne dovoljuje, max 3 min pod snizko obremenitvijo) pa te bo minalo za vse življenje met še s kamkim drugim decem kot z tvojim fantom kaj… tak da….

@neizkušena

Iamam prijatelja, ki ima punco in sta že od 15ga leta skupaj. Danes sta stara 22 let torej sta 7 let skupaj…skupaj nista več zato ker bi se imela rada ampak vztrajata drug z drugemu zato ker sta oba strahopetca,zanemarjena in z malim številom prijateljev.
Naveličana sta drug drugega…na obrazu se jima vidi, da se dejansko silita…oba bi rada, bila še s kom drugim ampak sta oba zanermarjena…od kar sta skupaj sta se zredila in to prov grdo zredila…oba sta depresivna, ker nimata jajc, da drug drugmemu dasta konc, ker se zavedata da drugega/drugo ne bosta dobila ker sta bom reku nikakva niti po ozgledu niti po karakterju.

Po vsej verjetnosti bosta ostala tako, kot sta zato, ker se nočeta spremeniti niti po izgledu niti po kratkterju…nisem 100% ampak njima se vidi, da bosta po vsej verjtnosti zelo nesrečna ali pa bosta v zakonu varala…

Osebno mislim, da je bolje, da si daš duška zdaj kot pa da potem v zakonu varaš ampak dobro to je samo moje mišljenje.

Jaz osebno bi tega tvojga pustu pa bi šu mal v svet mal med ljudi in bi experminentiru…mlada si še in prav je, da si pridobiš takšne in drugače izkušnje to ti bo pomagalo, da se izoblikuješ v osebo katera boš celo življenje…ne bodi strahopetka in zaćni živet tako kot si ti želiš in se ne oziraj na to kaj bodo drugi rekli, ker živi se samo enkrat ker po tem bomo vsi pod zemljo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close