Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek za kuharice! (Želatina v listkih- želatina v prahu)

za kuharice! (Želatina v listkih- želatina v prahu)

Zdravo!

Jutri bom pekla torto pa me zanima če lahko namesto želatine v listih uporabim ž. v prahu ker jo že imam doma?
V receptu piše 6 listov želatine- koliko je to praha?

Hvala za odgovore

Lahko. Jaz imam raje prah, ker ni treba nič prej namakat in topit, prah vmešaš v maso direktno. Mislim, da je ena vrečica praha za 6 lističev. Na enem ovitku piše, preveri.

R

v eni vrečki je šest listov želatine, kolikor se spomnim. Seveda lahko zamenjaš, jaz bi dala eno vrečko oz. deset gr.

Vrečka je 20 g in nič ne piše koliko listkov naj bi to bilo.

kaj imaš želatino v prahu tistomalo vrečuco, ki jo namočiš in raztopiš ali želatino fix al nekaj takega, katero vsuješ direkt v kremo?

Jaz sem pri eni torti 6 listov nadomestila z eno vrečko prahu, pa ni bilo dosti. Potem nisem več eksperimentirala, tisto torto delam pač z lističi :-).

Jaz imam vedno pakungo s 6 listki. Je pa malo različno ali imaš smetano, tekočino, sadje.

Jaz ti priporočam listke. Sploh ni komplicirano. Jaz z želatino v prahu nimam dobrih izkušenj ker mi se ni strdilo dovolj, čeprav sem dala več kot dovolj.

jaz imam najraje to za rezne jogurtove strjenke http://www.oetker.hr/oetker_hr/file/debi-7lxblm.hr.0/Zelatina+Fix.jpg
piše pa gor, za koliko tekočine je

ja jaz imam isto kot tamara v.
delala bom pa kokosovo torto

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Kokosova_torta-9797.html

problem je ker živim nekje bogu za hrbtom in želatine v listkih pač ne morem dobit do jutri 🙁

običajno je list želatine cca. 1,6g.

1 vrečka mlete želatine ( ni isto kot želatina fix ) zadostuje za 2,5 dl tekočine .

Če boš delala z želatino fix, ki jo imaš doma, jo obvezno stepi v sladko smetano in ne tako kot je za lističe napisano v receptu! Če bo dovolj, pa ne vem. Tekočine imaš kar precej, je pa res, da bo kremo precej zgostila že kokosova moka.

Ne bi rekla!!! prej za 2,5 litra!!!

V navodilih lepo piše, da je i čajna žlička in pol za pol litra tekočine.
Ti kar lepo izmeri koliko volumna ima tvoja krema in nato doziraj mleto želatino.

Jaz sem včasih delala samo z mleto želatino, pa se mi je velikokrat zgodilo, da se ni dobro strdila oz. da je bil čas strjevanja nenormalno dolg.
Z želatino v lističih teh težav ni – prej se prehitro strdi, kot prepočasi :))

Ne bi rekla!!! prej za 2,5 litra!!!

V navodilih lepo piše, da je i čajna žlička in pol za pol litra tekočine.
Ti kar lepo izmeri koliko volumna ima tvoja krema in nato doziraj mleto želatino.

Jaz sem včasih delala samo z mleto želatino, pa se mi je velikokrat zgodilo, da se ni dobro strdila oz. da je bil čas strjevanja nenormalno dolg.
Z želatino v lističih teh težav ni – prej se prehitro strdi, kot prepočasi :))[/quote]

Očitno ne mislimo istih vrečk .V mislih sem imela 5 gramsko – kot pecilni prašek .

ja, očitno res ne :)))

Spekla bom jagodno torto in za to moram stopit 9 listicev zelatine in me zanima koliko gramov želatne v prahu je to.
Lp.

Zanima me koliko listicev zelatin je v enem ovoju dr. Oetker

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close