Za kaj so in še kar romajo jugonostalgiki v Avstrijo, nemčijo?
V Slo imamo veliko jugonostalgikov. Jok in stok za YU. Ampak tudi ti Yugonostalgiki hodijo v Avstrijo delat, tudi v Nemčijo, eni se odselijo tja. Nihče pa se ne seli v BIH, Makedonijo, Srbijo…?
Pa tudi v času YU priznavajo, da so romali v AT, Italijo po nakupih. Kako so lahko tako grdo izdajali YU, da so šli v šoping v kapitalistični sosedi? Ja, pa tudi tisti čas so hodili delat v AT, D, verjetno tudi IT?
Zakaj kapitalnostalgiki še kar iščejo delovno silo po Balkanu? Zakaj se proizvodnja seli v Srbijo, namesto v EU? Zakaj slovenčki vikendice gradijo na Hrvaškem, namesto v Avstriji ali Nemčiji? Zakaj si zobe hodijo popravljat na Hrvaško in v Srbijo, če so pa boljše zobozdravstvene storitve v Avstriji in Nemčiji?
Desperadodajka, 26.06.2021 ob 19:16
Zakaj kapitalnostalgiki še kar iščejo delovno silo po Balkanu? Zakaj se proizvodnja seli v Srbijo, namesto v EU? Zakaj slovenčki vikendice gradijo na Hrvaškem, namesto v Avstriji ali Nemčiji? Zakaj si zobe hodijo popravljat na Hrvaško in v Srbijo, če so pa boljše zobozdravstvene storitve v Avstriji in Nemčiji?
Hja, ker so poceni. A misliš, da bodo Slovenci sami sekrete pucali pa delali podobna slabo plačana dela? Ja, v Nemčiji, v SLoveniji bodo pa najeli Romune, Srbe, Bosance…
Kdo si pa hodi popravljat zobe v Srbijo?
Jaz sem bila presrečna, ko je kak znanec kaj prinesel iz Avstrije. Doma ni bilo denarja, da bi sami hodili v Avstrijo.
In, ko me je nekoč stric vzel s sabo v Avstrijo, to je bilo veselja :). Prav neverjetno je, da danes pa lahko grem kamor hočem. Pa vsekakor ne grem v Avstrijo v šoping, ni potrebno, imamo vse doma. Uživam pa v potovanjih po Avstgriji, Skandinaviji, Španiji, Novi Zelandiji… čisto drug svet kot v mojem otroštvu, ko je bil podvig it do Pliberka ali pa do Trsta (no to mi je uspelo šele v odrasli dobi).
Pa ne pozabit, da nemškonostalgiki iščejo Bosance za minimalce v svojih firmah. Ker so “pocen”. Potem pa pizdijo, ker dobijo za malo denarja malo muzike in delovne vneme. Pa nemškonostalgiki hodijo na Hrvaško na dopust, ne v Nemčijo. Mostičke in implantate si hodijo na jug delat, ne v Nemčijo, ker na Balkanu je “cnej”. Nemškonostalgikom mora bit samo pleh nemški, keramika in plombe v gobcu so mu pa dobre tudi srbske. Samo, da je “pocen”.
Forum je zaprt za komentiranje.