Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika za kaj porabiti…

za kaj porabiti…

moja najmlajsa hci je sedaj za zajtrk hotela jesti omlete z nutelo, in je naredila toliko mase za palacinke oz. omlete da nevem kam z njo….

a mi ve katera svetovati kako naj jo porabim- razen za omlete seveda:)

hvala in lep soncen dan

Jaz bi za kosilo ali vecerjo naredila zeliscne slane omlete ( seveda, ce v masi ni sladkorja). Nasekljala bi v maso zelisca, jih spekla in napolnila z duseno spinaco … blitvo ali popecenimi buckami ( veliko parmezana), prelila z mesanico jajcka in smetane in v pecico. Namesto jajcka, lahko prlejes z malo paradiznikove omake, se malo parmezana in v pecico, da se naredi skorjica.

Iz sladke mase pa z dodatkom se enega jajcka, snega, lahko naredis “smoren”, ki ga oblozis z gozdnimi sadezi. Speces v pecici.

Lep dan

lahko pa narediš tudi tanke palačinke in jih zrežeš ter uporabiš kt fritate za v juho – pa še počaka ti, ni treba vsega danes pojesti.

Lahko enostavno spečete palačine iz cele mase in jih zamrznete.

Lahko narediš kanelone – recimo spečeš palačinke, na njih položiš sir in šunko, zaviješ in spaniraš.

Tudi take, predpripravljene panirane zvitke daš lahko zmrznit.

<http://kate.moj-album.com/>

Vitka je pred časom napisala recept za kvrgušo. Tala masa se prelije čez kose piščančjega mesa in se da vse skupaj peč v pečico. Vsaj tako sem jaz razumela. Z iskalnikom bi se moralo najti, drugače povej in lahko prekopiram iz svojega “arhiva”.
LP Mimi

Recept za kvrgušo:

Sliši in bere se zanimivo,bo treba poskusit…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

testo lahko uporabis tudi tako, da vanj pomocis sadje in zelenjavo in speces na olju. Tako veckrat naredim jabolka – olupis, izrezes pescisce, narezes na rezine (okrogle z luknjo), pomocis v testo in speces. Cez pa sladkor v prahu, lahko tudi malo marmelade, pase pa tudi sladoled…..

Na isti način lahko spečeš recimo bučke!

…in tudi narezane jajcevce…oboje njami:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close