Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek za kaj najraje porabite kar ostane od plače

za kaj najraje porabite kar ostane od plače

Kam najraje vržete denar? V oblačila, v avto, ali hišo?

Na banko oz. v kakšno naložbo. ALi pa v dopustniške zmogljivosti.

A vam kaj ostane od place?
Jaz sem zelo gospodarna, pa ce ne bi ob placi dala na varcevalni racun, na koncu meseca ne bi ostalo nic. Se tako, ce se slucajno kdaj veselim kaksnemu euru, da bo ostal na racunu, sigurno pride kaj nenapovedanega, da gre tisto, pa se dodati moram…

Normalnim ljudem ne ostane nič od plače…ok?

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

kar ostane od položnic imamo za hrano, če je sreča še za kakšen kos oblačila.

V kratkoročne in/ali dolgoročne depozite pri bankah. Do pred nekaj leti so mi bili všeč tudi vzajemni skladi, zdaj pa ne več, ker vse pada.

Od plače ne ostane nič. Če smo varčni, ni treba iti v limit.

V kratkoročne in/ali dolgoročne depozite pri bankah. Do pred nekaj leti so mi bili všeč tudi vzajemni skladi, zdaj pa ne več, ker vse pada.[/quote]

Kateri to pada? Vecina raste.

vsak mesec dam na stran:
– 20 eur za počitnice
– 20 eur za registracijo
– 20 eur za kurilno olje

več ne gre.

Kako bi se pa reklo onim drugim? 🙂

Kako bi se pa reklo onim drugim? :)[/quote]

Kupčarji, škrtice, itd…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kupčkarji, škrtice, itd..

🙂

Kupčkarji, škrtice, itd..[/quote]

OK, hvala za žalitev. Sama se štejem med čisto normalne ljudi, nisem ne kupčkar ne škrtica, samo na srečo dovolj zaslužim, da mi tudi kaj ostane od plače. Žalostno, kam smo prišli v Sloveniji, da se zmerja ljudi, ki normalno preživijo s svojo (pošteno zasluženo) plačo in uspejo celo kaj privarčevati.

Še odgovor avtorici: kar ostane, ponavadi prihranim za hude čase, rada pa si privoščim tudi kakšno novo oblačilo in prijetne počitnice.

Jaz najraje dam denar v hišo oziroma dom. Rada imam lepo in funkcionalno opremo v stanovanju, pa dodatke, kot so brisače, tepihe, zavese… in zmeraj se najde kaj za zamenjati, preurediti, prebarvat… Za to mi res nikoli ni žal kakega eurčka. Nikoli pa ni denarja toliko na kupu, da bi renovirala celotno stanovanje, zato to delam počasi, po delih, in to že kar nekaj let. 🙂 Never ending story.

Pri avtu mi je važno, da gre naprej. Oblačila pa kupujem zelo redko, ker jih ne znucam prav hitro. Stvari nosim po 5 let in več, novo pa si kupim šele, ko nekaj zavržem.

Kupčkarji, škrtice, itd..[/quote]

OK, hvala za žalitev. Sama se štejem med čisto normalne ljudi, nisem ne kupčkar ne škrtica, samo na srečo dovolj zaslužim, da mi tudi kaj ostane od plače. Žalostno, kam smo prišli v Sloveniji, da se zmerja ljudi, ki normalno preživijo s svojo (pošteno zasluženo) plačo in uspejo celo kaj privarčevati.[/quote]

Ni zalitev, samo v Sloveniji posteni delavci nimajo takih dohodkov, da jim na koncu meseca kaj ostane od place.
Midva z mozem imava dobri placi, pa ce ne bi odvedla na stran takoj ob placi, na koncu meseca ne bi nic ostalo.

dam na stran in porabim, ko je sila. če kaj ostane … že dolgo ni : (

Nekaj privarčujemo.
Del denarja pa celo leto varčujem za decemberske nakupe. Resno. December se mi zdi prav čarobni mesec, mesec za razvajanje. Tako decembra običajno kupim kak gospodinjski aparat, morda novo posteljnino, športne rekvizite, različno.
Seveda, če med letom kaj potrebujemo, kupimo-če ne presega naših možnosti. Denar na koncu lepta porabimo za dobrine, ki niso zelo nujne, a si jih želimo.
Nekako sem se navadila, da čez leto varčujem in potem ob koncu leta kupimo to, kar bi še potrebovali, kar je že staro in podobno. Se je že zgodilo, da smo te decembrske nakupe opravili januarja, celo februarja, ker decembra ni bilo časa.
Ampak rada imam občutek, da lahko nov aparat za kavo kupim z denarjem, ki se je nakopičil čez leto ali si npr. privoščimo novo sedežno ali lep jedilni servis ali omamen parfum.
tega sem se navadsila že kot študentka. Takrat sem varčevala po 2000do 3000 SIT na mesec.
Sedaj prihranim precej več. Vem, da bom s tem nadaljevala tudi, če se mi dohodki drastično zmanjšajo.

se podpišem, ker se mi zdi brez veze zapravljat za nekja kar ne rabim.

kaj je to???????????? ostanek plače. ga ni .pri 580 e lahka probaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close