Najdi forum

Za Hali

Živjo Hali!

Dobila sem slikico – res si naredila lepo torto, prepričana sem da je bil slavljenec navdušen, kar sem mu itak vidi že po izrazu na sliki :)))
Tudi barva je zelo lepo obarvana, zdaj sploh ne dvomim več, da mi ne bi uspelo. Dodala bom še rumeno barvo v tubi, da bo res močno rumena smetana.

Tisočkrat ti hvala!!!
LP, zala

PS: Zjutraj me je oči poklical in tako smeje rekel – “Zala, sliko ene “torte” si dobila po mailu” :))) Potem sem mu pojasnila, da jo protrebujem, ker želim speči dediju eno troto za rojstni dan(nisem še dokončala stavka da bo čebelica), in kdo ve kaj si je mislil – do bo morda žensko oprsje in še kaj zraven 🙂 Saj pol sem mu povedala da bom dobila rumeno barvo za smetano, da bom lahko naredila čebelico 🙂

Ni problema Zala,samo da ti rata-v to itak ne dvomim.Takoj ko pridem domov zapakiram barvo in ti pošljem,ti pa sporoči,ko dobiš…

Pozdravček,Branka

Živjo,
slikice po mailu so prispele, barva pa še ne – pri nas ful dežuje in zato očitno poštar malo zamuja 🙂
Hči in metuljček sta takooo luštna 🙂 Barva izgleda super! Proge na čebelici, narejene z rumeno smetano, bom kombinirala s čokoladno kremo oz. pariško kremo, ki se naredi iz enakega razmerja čokolade in smetane – npr. 2dcl smetane in 200g čokoalde. Delaš jo po tistem postopku, ko stopiš čokoaldo v smetani, daš v haldilik čez noč in anslednji dan stepeš. Vendar ravno razmišljam da bom dala malo manj čokolade in malo več smetane – želim si pa čimbolj temno barvo, zato bom dodala še kakšno žlico parvega kakava …upam samo to, da bo krema dovolj kompaktna.

Veš kaj me še zanima – na sliki ima metuljček pobarvana krila z neko tako temnejšo barvo – a je to smetana s čokolado?? Me res zanima, kako si to kremo naredila in ali je bila kompaktna….jaz nameravam krasiti tako, kot je na tej sliki – z mini rozetami oz. rožicami in čebelica izgleda tako luškano “nakodrana” 🙂 (ko se ti link odpre, klikni pod sliko za še večjo sliko)

Proge bojo pač temno rjave pa bo vseeno fajn izgledalo…vsaj upam! 🙂 Nekaj si moram zmislit še za tipalke in za oči, ker mi te na sliki delujejo nekam pusto.
LP, zala

Pozdravček Zala!

Ja se mi zdi,da je bil ravno prvi RD,zdaj smo pa pred 3 meseci imeli že četrtega in spet je bil metuljček-letos roza.
Krila na tistem prvem metuljčku so bila oblita kar s čokoladno glazuro zato so tako temna,letos pa sem torto prelila s prelivom za torte in je bil temno rdeč…
Tudi jaz zdaj,ko imam že malo več izkušenj z okrasitvijo in sem končno našla tudi eno “normalno” pripravo za okraševanje,skoraj zmeraj okrasim s temi rožicami in pride prav lepo.Nakodrana čebelica bo prav lepa,tudi temno rjava barva bo super.Tipalke sem jaz naredila tako,da sem bobi palčke namočila v stopljeno čokolado,tudi očke bi lahko naredila iz stopljene čokolade-na peki papir bi kapnila kapljico čokolade in ko se strdi jo daš na čebelico. Letos sem bobi palčke kar nabrizgala s smetano,ki sem jo imela za okraševanje-mi je ostala.Napaka,ko sem vzela metulja iz hladilnika,so se revežu povesile tipalke (so se navlažile :-().
Poročaj,kako bo uspela,ze že veselim…upam,da sem ti na vse odgovorila (če ne še vprašaj) in da vašega poštarja ne bo odplavilo z barvami vred…

Aha, pa je prispela še barva 🙂 Hali, prosim povej mi le še to, za koliko smetane misliš da bi ta količina barve zadostovala?? Koliko barve in koliko smetane pa si vzela za okrastitev torte metuljčka?
LP

No krasno,samo da je prišla.Evo,da ti povem po pravici nimam pojma…(mislim pa da na cca 2,5 dcl smetane kakšna noževa koniva) lahko ti samo svetujem,da jo daj v nestepeno smetano in preizkušaj (mogoče najprej malce na roko zmešaj,začni pa z manjšimi količinami,ker je res intenzivna barva)Je bila pa to vsa barva,ki sem jo imela in srčno upam,da je bo dovolj …res dodajaj počasi,da ne bi nastala hibridna oranžna čebelica….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close