Za ‘frišne’ samostojne podjetnike – brezplačen programček za izdajanje računov
Je tukaj, če kdo potrebuje. Zanimiva zadevica. 🙂
Hvala mum 🙂
Ja, program je zastonj za do 7 računov/mesečno.. ampak mislim da bo tudi zelo ugoden za nad 7 rač.
7 računov je lahko veliko ali pa malo, na žalost odvisno tudi predvsem od vrste podjetja. Mi kot storitveno podjetje niti po 2 letih dela nismo nikoli imeli več kot 5 računov na mesec, kakšne druge vrste podjetje pa lahko število 7 takoj preseže. Npr. kolegov hosting ima vsak mesec 200 računov večinoma po okrog 10EUR.
Excell je tudi lahko opcija ja, samo ima kot vsaka stvar tudi nekaj slabosti. Predvsem copy/paste/”shrani kot” igranje z datotekami ki se posebej zakomplicira če z računi dela več ljudi ali z več računalniki. Ta program je se je ravno začel kot reševanje naših problemov z računi v excell-u + hoteli smo jasen pregled nad plačili računov (izdanimi in prejetimi).
Sicer pa Excell tudi ni zastonj 😉 (No, je pa Open Office Calc)
btw: to je pa slikica ne-mini verzije ki se pripravlja..
http://www.refaktor.si/blog/img/cebelca.biz.norm.png
Potemtakem je bolje dati pičlih 36 EUR in si kupit Simple Shop (www.simple-shop.si), vsaj dobiš to kar plačaš… od blagajniškega dnevnika, do zaloge, potnih nalogov, brezplačno posodabljanje, izdajanje računov na touch in navaden zaslon, skladišče in še se bi dal naštevat…
Se nekako čisto strinjam z Darjanom… sam uporabljam Simple Shop, sem dokaj nov uporabnik, dal sem sicer 120 EUR, ker še ni bilo take akcije, vendar je program tip top.. pa nobenih mesečnih stroškov ali karkoli drugega… njihov suport je fenomenaln.. www.simple-shop.si JIH PRIPOROČAM!
Glede na to, da so sedaj nove zakonske zahteve glede pisanja računov in excel ter blokec ne prideta več v poštev, je ena brezplačna rešitev (do 10 računov na mesec) http://www.enostavni-racuni.eu
Tukaj je še en poceni program za enostavno izdajanje računov, 1 mesec je popolnoma zastonj z vsemi funkcijami in glede na to da bodo blokce ukinili pride zelo prav.
a gregorP malo promovira 🙂 Jaz sem za njega slišal, da je res šalabajzer, se ne javlja, pride “ko bo hodil naokoli” in tako dalje. Ko ga človek želi dobiti na telefon, ko ga nujno potrebuje….mislim, da nima smisla. Zastonj programi so ql, samo je treba vedeti, da tudi če ga dobiš zastonj, mora biti nekaj zadaj, pogodba, da firma stoji za tem, če je karkoli narobe, da se lahko obrneš na nekoga. Jaz osebno priporočam mikroPOS. je tudi objavljen članek prav o teh zastonj programih in pogodbah.
priporočam čtivo….
aja pa kolegica je z njimi zadovoljna, zamenala simple za mikropos…tko je, 🙂
lp
s
Ali poznate GemPOS ? Je brez omejitve, in popolnoma brezplačen in potrjen s strani davčne uprave. Je enostaven za namestit, dobite ga na www.gempos.si
Da vam razširim obzorje še za novo spletno aplikacijo S.P. Izračun (https://sp-izracun.si) za moderne podjetnike.
Simpl in pregledno za izdajanje e-računov + PDF iz vseh naprav. Prav tako na voljo tudi brezplačno.
Forum je zaprt za komentiranje.