Najdi forum

za Evito

Včeraj sem si ogledala ježke na sliki in moram reči, da izgledajo super. Rada
bi jih pripravila tudi sama, pa me samo še to zanima, koliko časa približno traja da se posuši rumenjak? Ali pri tem čakanju ne vzhajajo preveč? Tvoji so čudoviti po obliki.
Evita ali imaš ti recept za gobice? Če imaš se priporočam.
Prav lepa hvala za pomoč in lep dan, oli

Evita,
tudi jaz se pridružujem vprašanju, koliko časa traja da se rumenjak popolnoma posuši (si me pi prejšnjem postu spregledala:)
ja, in koliko ježkv dobiš iz ene mase?

LP Zala

Kako dolgo se suši rumenjak, ti ne morem točno odgovoriti, ker je odvisno od toplote v prostoru. Mogoče kakšno uro. Pač probaš in ko se ne prijema na škarje je dovolj suh. Ni se treba bat, da bi preveč vzhajali. Število je zopet odvisno od velikosti ježkov. Dobiš približno 30 do 40 ježkov. Zala oprosti, nisem te spregledala, vendar nisem imela časa. LP

Sladke mušnice

Rdeči klobučki:
30 dag albreht keksi
10 dag sladkorja v prahu
10 dag kokos moke
25 dag margarine
4 žlice ruma (lahko brez)
2 jagodova ekstrata

beli bet:
20 dag sladkor v prahu
15 dag kokosove moke
15 dag margarine
1 vanili sladkor

Vsako maso posebej dobro premešaš in oblikuješ mušnice. Bele pikice na klobuček narediš z belo čokolado ali pa z beljakovim ledom. LP

Hvala, glede spregleda pa oprosti, nisem vedla kakšna je situacija 🙂
ti ježki bodo moje miklavževo darilo dobrot , in želim da so lepi. se bom potrudila, obljubim!
hvala še enkrat in lp, Zala

Evita hvala za dodatno pojasnilo. Upam, da mi bodo ježki uspeli. Sladke muišnice bom pa delala malo pred prazniki.
Pozdravček, oli

Mušnice lahko sedaj vidiš tudi na sliki pri mojem receptu breskve v bazi. Tam je na sliki pladenj s srečanja v Trzinu. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close