Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za “čokoholike”-recept dneva

Za “čokoholike”-recept dneva

Ena precej enostavna tortica za “čokoholike” (tudi jaz sem med njimi :o)
kot recept dneva na Coolinarika.com
Joj, se mi cedijo sline, a kaj, ko imam na kuhinjskem pultu cel pekač makovega peciva…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Uf, odlično… definitivno bo naslednji teden na našem meniju (pa še ravno ob pravem času; za dan žena). Samo nekaj me zanima (glede na mojo neizkušenost): koliko časa naj pečem ta biskvit…?

lp

Glede na to, da je to čisto bičajen biskvit, ti predlagam, da se ga lotiš tako, da…
najprej narediš sneg iz beljakov, ob stalnem stepanju postopoma dodaš sladkor in stepaš dalje, ko se sladkor stopi, enega za drugim dodaj rumenjake in potem najbolje kar z ročno metlico narahlo vmešaj še moko s kakavom.
Tak tanek biskvit se peče pri 200-220°C cca. 12 minut.
Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Aha. Ravno pred kratkim sem na eni izmed nemških tv-postaj gledala oddajo s takimi bolj praktičnimi nasveti. In so omenjali peko biskvita oz. peciva in zakaj včasih surova kar upade. No, to bi naj bilo predvsem zato, ker se masa, v kateri je že moka predolgo stepa – tako lahko gluten (oz. “lepek” – tako piše v slovarju) začne predčasno spreminjati obliko (zaradi stepanja) in masa se na nek način začne “lepiti” skupaj. No, podobno, kot se začne potem pri peki, ko ta “lepek” veže oz. “zlepi” celotno maso, le da pri samem segrevanju še prej poteka veliko stvari prej in tako med drugim pecivo lepo naraste…

V glavnem (okoli riti v žep 😉 )… Pri pecivih moko čim manj stepati (po moje to ne velja tako za kvašeno testo, ker je tisto “druga firma”), pa bodo mase lepo rahle in ne bodo upadale.

Lp, mishika

Hej,ko sem dolgo nazaj dobila prvi multipraktik,je bilo treba seveda vse narediti z njim(zakaj ga potem sploh imam,ce ga ne uporabljam) in sem v biskvitno testo tako umesala moko.Seveda so me slabe izkusnje privedle do tega,da sem potem moko lepo rahlo rocno umesala.Tudi skuta ne prenese hitre strojne obdelave(nekako zvodeni).
Kvaseno testo je pa res druga pesem,ceprav sama moram se malo z roko
obdelati.
Kmalu sem spoznala,zakaj stric-kuhar nima nic elektricnih strojckov.
Pridejo pa marsikdaj prav in dobro,da jih imamo!:))
Lep pozdrav Babi

Vladka hvala…tudi jaz sem veliiiik čokoholik!!!! Tanja

Vladka,
prosim napiši tu sem recept za to torto, jaz ne uspem odpreti
navedenega linka.
LP

Evo, skopirano…

Trüffel torta

Njemačko ime za gomoljaču ili jelen-gljivu, die Trüffel, okrstilo je i jednu od najljepših i najboljih modernih torti. Gljivari bi možda bili i razočarani što je riječ samo o metafori, ali obožavatelji slatkoga ne mogu odoljeti čokoladnoj torti u tijestu, gotovo bez brašna, bogatoj kremi, ali za tortu s neobičnim ukrasima – gljivama od čokolade.

Sastojci

Za biskvit:
2 jaja
2 žlice šećera
1 žlica brašna
1 žlica kakao praha

Za kremu:
300 g gorke čokolade
100 do 150 ml slatkog vrhnja
rum
amaretto
crna kava
200 ml slatkog vrhnja

Vrijeme pripreme 1 h
Energ. vrijednost 320 kcal / 1344 kJ

Postupak
1. Od jaja, šećera, brašna i kakaa u prahu ispecite tanki biskvit.

2. Čokoladu malo rastopite u vodenoj kupelji, slatko vrhnje malo zakipite, prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte. Dodajte malo ruma, amaretta ili 1 žlicu crne kave.

3. Od ove mase odvojite 2 velike vrhom pune žlice i ostavite da se dobro ohlade u hladnjaku. To će vam biti potrebno za oblikovanje “gljivica” za ukrašavanje.

4. Kad se dobro ohladi, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u otopljenu čokoladu, zatim i u kakao ili ribanu čokoladu. U ostalu mlaku kremu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

5. Biskvit stavite u kalup za tortu i nanesite kremu.

Posluživanje
Tortu prelijte čokoladnom glazurom ili pospite kakao prahom. Ukrasite je čokoladnim gljivicama.

Savjet
Za ovu je tortu presudno držanje u hladnjaku.

Ne vm, kaj je vzrok, da se mi cedijo sline……:))))

Vladka,

hvala ti, z velikim veseljem bom v soboto naredila to torto, ko dobim obisk

LP E.

Babi, skuta se v multipraktiku CENTRIFUGIRA-zmeče vodo ven in ni več kompaktna.
Tudi ostala testa se v multikpraktiku drugače obnašajo kot v strojčku za testo npr.
če drugega ne, potrebuješ manj tekočine v multipraktiku kot ga predvideva recept.

Najprej se moram zahvaliti Vladki za ta recept – torta je res cudovita!

Ce koga zanima se “moja” priredba:

Biskvit delam iz 3 jajc (in temu primerno povecam ostale kolicine), da je malo vec biskvita.

Ko je biskvit pecen, ga obrnem (kremo nanasam na tisto stran, kjer je bil peki papir, da se lepse zlepita biskvit in krema)

Vcasih med biskvit in kremo iz crne cokolade dodam se eno plast kreme iz BELE cokolade, narejene enako kot iz crne. Ko se bela krema malo ohladi v hladilniku, nanjo dodam crno kremo.

Izgleda zelo lepo, je pa tortica v tej izvedbi malo bolj sladka, kot ce je narejena le s crno cokolado.

Kalorij pa pri tovrstnih uzitkih tako ali tako ne smemo prestevati :-))

Lep pozdrav vsem, Muša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close