Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za čaj je najboljša steklena posoda!

Za čaj je najboljša steklena posoda!

Šele zdaj sem videla eno staro temo zadaj, ko je ena spraševala, kje se dobi steklen vrč za kuhanje čaja: sama sem ga nabavila v Tušu ali Sparu, se ne spomnim več točno, je odporen na vročino, tako da se lahko v njem kuha na plinu, el. plošči…

Mi je pa tudi ena zeliščarka nekoč dejala, da čaj moram obvezno kuhati v stekleni posodi, da je tako najbolj zdravo, in to mi je tudi res najbolj všeč – da se še lepo vidi barva čaja… 🙂

kakšen link, ker čaj veliko kuham, pa prvič slišim za tako posodo ..

Tudi jaz vedno kuham čaj v stekleni posodi. Kupila sem jo pa v Mullerju.

Res je, se kuhajo v steklenem vrču, če le-tega ni, pa v emajlirani posodi. Ta naj bo samo za čaj.

Imajo pa trenutno v Tušu po 8 ojrov, 1,25 l steklene vrče. Danes sem ga stestirala z belim čajem in vam povem – zakon!

R

A na plinu ga tudi lahko uporabiš, stekleni vrč? Ker imam le tega.

Seveda, tudi na plinu! Čeprav pa piše v navodilih, da če kuhaš na plinu, da rabiš še neko zaščitno mrežico, ki jo daš med plin in posodo in kaj jaz vem kaj… ampak jaz kuham brez tega in tudi v trgovini so rekli, da to sploh ni nujno – tako kuham že par let, pa ni bilo nobenih poškodb ali da bi počilo, edino enkrat, ko sem ga sama razbila! 🙂 Sem pa tako navajena nanj, da sem še isti dan letela po novega! CCa. 0,75 litrski je bil nekje okrog 4 eur!

evo link, tukaj v Merkurju imaš celo garnituro (s skodelicami) za 6,99eur, kar je res zelo ugodno!

evo link, tukaj v Merkurju imaš celo garnituro (s skodelicami) za 6,99eur, kar je res zelo ugodno!

Enkrat sem bila v Ikei in sem kupila tudi steklen vrč za čaj, pa se ga nisem upala dati na plin. Vedno zavrem vodo v drugem loncu in potem prelijem vodo v vrč, kjer imam čaj. Torej zagotovo lahko kuham čaj kar v tem vrču? Bom kar poskusila!

No zdaj pa vsi po steklene vrče:))

Ja odvisno, ali je iz ognjevarnega stekla ali navadnega, a piše kje kaj gor na vrču, morda je od spodaj kaj vgravirano? Ali na embalaži, če jo še imaš? Ampak če je mišljen kot vrč za čaj, je skoraj gotovo ognjevaren!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close