Za Barco – Oddaja podatkov za odmero dohodnine za 2010
Imam eno vprašanje in bi te prosila za odgovor, ker je moja računovodkinja odsotna in sem mislila, da bo šlo preprosto, kot lansko leto, zdaj pa se v programu VIRDAT ne znajdem.
Vprašanje je naslednje. V preteklem letu je zame delalo nekaj izvajalcev prek avtorskih pogodb. Kot razumem, mi na durs ni treba oddati podatkov, če se ti ujemajo s podatki na KpVpogled-RVIR preglednici, ampak moram vseeno pripraviti podatke za avtorje tako kot lani.
V programu pa ne vem, prek katere postavke naj to naredim.
Sem sploh pravilno razumela in prek katere postavke naj vpišem te podatke, da bom lahko sprintala dokumente oz. oddala na DURS, če je to potrebno?
Najlepša hvala!!
Na e-davkih imaš na vpogledi -> KP_vpogledi Vpogled v podatke za odmero dohodnine datoteko z zbirnimi podatki iz REK obrazcev, oddanih med letom in če se le-ti ujemajo s tvojo evidenco, je stvar zate vsaj v zvezi z DURS zaključena.
Posredovati pa moraš povzetke prejemkov še prejemnikom izplačil (narediš excel tabelo ali pa wordov dopis, če ti tvoj plačni program izpisa ne omogoča).
Do lani je bil program Wdohod, s katerim smo posredovali podatke DURS-u ter prejemnikom, letos pa tega ni več, saj ne rabimo ponovno oddajati podatkov, ki jih že imajo.
Skratka, izpiši iz e-davkov podatke ter jih primerjaj s svojo evidenco, če se ujema, je z DURSom zgodba zaključena. Ampak pazi, če se ne, imaš rok za popravke samo še danes!
Za prejemnike pa ali iz plačnega programa ali pa napiši klasičen word dopis (oznake prejemkov pa prepiši iz iRekov).
Forum je zaprt za komentiranje.