Najdi forum

za babi

Vem da tole vprasanje ne sodi na tale forum, vendar je Babi polna idej in vedno odgovori. Seveda za odgovor prosim tudi druge. 🙂

S cim naj odstranim masten madez na hlacah? Ne gre z Venishem, ne z drugimi cistili za “fleke”, hlace so pa cisto nove. :-(((

Prosim pomagajte.

Nisi povedala za kakšen madež gre, pa vseeno, težka bo, če si že poskušala z raznimi “odstranjevalci” in ni rezultata, potem se moraš sprijazniti… morebiti probaš še z opalom (namažeš, nekaj časa pustiš, nato malce podrgneš in spereš… poizkusijo lahko tudi še v čistilnici, vendar tam povej, da si že sama poizkusila odstranjevati, da bodo vedeli kako ravnati naprej. Lahko pa,odvisno od tega kakšne so hlače, preko madeža našiješ kakšno stvar, dodaten žep, našitek, ali dekorativno oblikovan košček blaga, ki se ujema s hlačami.
Srečno.

V službi je imel ravno zadnjič nekdo problem s takim madežem. Doma so poskušali očistiti, vendar ni šlo. V čistilnici pa je dejala, da bi bilo bolje, ko sploh ne bi probavali doma. No, iz čistilnice jih še ni dobil, zato še ni znano, kakšen bo učinek.

LP

menda je trim razmascevalec dober !? je pa seveda le za pralna blaga. kolegica je popolnoma ocistila masten madez. seveda je potem tkanino oprala. sama se nisem poskusila. lp petra

Pri nas uporabljam za mastne madeže kar Pril za pranje posode in sem do zdaj še vsak madež odstranila. Seveda dam potem oblačilo prati v pralni stroj po standardi proceduri.
Lp iz Koroške

s prilom sem tudi jaz vcasih to pocela-precej uspesno! tudi jar je dober. petra

Hej!

Marsikaj si ze zvedela, naj samo se dodam:

Ce je madez na pralnem blagu, ga takoj namazem s sredstvom
Bio SHOUT od Johnson Wax in po nekaj minutah ( kot pise na navodilih) sperem v mlacni vodi ali v stroju.

Nepralno blago smo vcasih ( ampak res takoj) pospricali z nekim sprejem, ki je naredil posusen nekaksno belo prasno oblogo in nato skrtacili. Vcasih je ucinkovalo, vcasih ne. En ital. proizvod. Sicer jih je kar nekaj.

Ce sem se pokapljala po volnenem oblacilu, sem tudi ze namazala s sredstvom za pomivanje posode; ampak res takoj in potem normalno oprala.

Vem pa, da spada to v cistilnico. Ze zdavnaj so mi povedali, da najlazje ocistijo mastne madeze, ce seveda niso ze prej doma zapacani do skrajnosti. So mi ocistili tudi ze zastaran mastni madez. Zato nisem nikoli panicna, ce fasa kdo tak madez:)

Sama ne bi nicesar vec poskusala in odnesla v cistilnico.

Upam, da bo s hlacami vse OK Babi

Jaz imam vedno doma italijanski proizvod Trielina. 100% očisti vsak masten madež, vonj pa ima tak, kot v čistilnici. Tu pri nas pa ga nisem še videla na policah.

PUNCE,

hvala vsem, bom nesla v cistilnico. Upam da bo slo. 100x hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close