Za BABI
Draga Babi
Najprej opravičilo, ker se nič ne oglasim. Sem tako zaposlena zadnje čase, da vas lahko samo še na hitro berem. Predelovali smo pujsa v klobase, pa vnuki, pa moj tata je imel okroglih 80, ker pa nisem še v pokoju (jaz mislim, da po milosti g. Ropa) je še tam sedaj ogromno dela. Vidim, da ste se spet super imele na kuhanju v Mieleju. In kuhale ste mojo oboževano polento, pa štokviš, ja polento se res meša z polentarjem, strese pa se jo na ploh za polento, prav se spomniš teh starih besed, ti in Lojzka.
Zato bom sedaj tebi in vsem tukajšnjim kuharicam zaželela še veliko radosti in veselja ob loncih, pekačih in drugi taki ropotiji, pa zdavja in vsega dobrega, ja pa lepo praznujte tudi Božič.
Enako Primožu in njegovim “ženskam” doma.
nona Karolina
Hej,nona Karolina! Sva pa uglaseni.Ko sem prebrala tvoje lepe zelje Niki in njeni puncki,sem si rekla,da te malo izvlecem iz vseh tvojih opravkov.
Ja,osemdesetlenico je treba res proslaviti! Na mnoga leta tudi v mojem imenu.Kako sta mala puncka in njen bratec? In hverka? Vsi zdravi?
Ze nekaj dni razmisljam o “fuljah”.Jih ti poznas?
Jaz se jih se megleno spomnim,mama pa se je vedno nasmejala ob spominu nanje,ko so ji svaki v mladosti ponagajali in ji v fuljo zavili tisti leseni jajcek za krpanje nogavic in ko je z vilicami hotela prepoloviti,je skocila s kroznika na mizo.Ce ne ves,o cem govorim,oprosti.To so bili nekaksni podolgovati cmoki,ki so se kuhali v juhi od pleceta,mislim ob veliki noci.Ne vem pa,ali so bili iz moke ali kruha.
Hvala za lepe zelje.Tudi ti se imej lepo v krogu svojih dragih in v prihajajocem letu se veliko lepega Babi
Pozdravljena, pa si me le izbezala iz luknje.
Fulje poznam po zaslugi sosede, ki je iz Brd in jih naredi vsako leto, mi vsi pa skupaj pojemo. To so res nekakšni debeli “čevapčiči” po obliki, iz kruha, rozin, sladkorja, začimb in nevem še česa. Kuha jih v juhi od plečeta.
Od začetka mi niso bile všeč, ker se mi je zdelo, da ne gre skupaj kuhanje sladkega v mesni juhi. Sedaj so mi pa že zelo dobre. Če te zanima prav recept jo bom vprašala.
Pozdrav iz prelepe Vipavske doline.
Aja, pa hvala za lepe želje vsem, tudi mojemu tatu (mu bom povedala), veš si jih zasluži. Naši otroci 1. reda in drugega so pa vsi dobro, hvala.
nona Karolina
Forum je zaprt za komentiranje.