Za Babi-pinca
Malo sem brskala po forumu in našla recept za pinco, zanima pa me, kako jo delate vi (spodaj ste omenila recept, vendar ga nisem našla). Sem Primorka, ki živi na notranjskem in nikakor, v nobeni trgovini ne stakne pince za Veliko noč, tako da mi ne preostane drugega, kot da se je lotim….
Hvala in lepe praznike vsem.
Hej,Mija!
Pinca,ki sem jo prinesla na srecanje, je narejena po postopku,ki zahteva trikratno vzhajanje in vsakokrat primesamo dolocene sestavine.
Recept je za 1500g moke. Potem naredis pac hlebcke po 500 g. Jaz sem jo delala z domacinko,ki to stvar obvlada.
So pa tudi enostavnejsi recepti,kjer vzhajamo dvakrat.
Samo v namig,ce ne bi zelela peci sama:V nasih trgovinah najboljsega soseda so ze v prodaji Pince Mlinotest Ajdovscina.Niso slabe.
Zdaj bom sla k zobozdravnici(se ne vem tocno,kaj bo carala).Ti odgovori in dobis zeljeni recept.Napisem zvecer. Hvala za krasne ledene kocke. Lp
Tale recept je na forumu Starši-staršem posredoval Medvedek Pu… upam, da ne bo hud(-a), ker kopiram :o)
PRIMORSKA PINCA
1 kg moke
1jajce,7 rumenjakov, 10 dag sladkorja, 1 dl ruma,
sol, 3 dl mlačnega mleka
Kvasec: 4 dag kvasa, malo sladkorja, 2 dl toplega mleka,
1 žlica moke
1 jajce za mazanje
V kotličku penasto stepemo jajce, rumenjake, sladkor, rum in sol. Nato prilijemo toplo mleko in stepamo dalje v vodni kopeli, da se zmes segreje. Odstavimo in dodamo kvasec. Zamesimo testo, ga nekoliko ugnetemo, nato prilijemo raztopljeno maslo, olje, dobro pregnetemo in postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo zvrnemo na pomokano desko, ga narežemo na tri dele in vsakega posebej pregnetemo v okrogel hlebček. Položimo v namazan pekač, vsak hlebček pokrijemo s skledo in pustimo, da vzhajajo. Vzhajane namažemo z jajcem in vsakega trikrat zarežemo iz sredine navzven. Pečemo 50 do 60 minut pri 180 C.
Hej,Mija!
Zahtevnejsega recepta ne bom pisala,ker je ves postopek kar dolgotrajen.
Za primerjavo z zgornjim receptom napisem se en recept(manj zahteven).
1000g bele moke
30g kvasa
1 dl mleka za kvas
in se mleko po potrebi(cim manj)
200g sladkorja + van.sladkor
2 jajci
2 rumenjaka
80g masla
0,5 dl ruma
limonina in pomarancna lupinica
in ne pozabi scepec soli
Ugnetemo testo,ki vzhaja,nato premesimo in naredimo manjse hlebcke,ki ponovno vzhajajo. Pecemo pri 170 stopinjah.
Ce se kaj zelis,kar vprasaj. Receptov je toliko kot gospodinj. Lp
Naj,najlepša hvala obema, če pa jo imajo v najboljšem sosedu, bom kar tam “spekla” svojo. Sem pa recepta že shranila v svojo bukvo, tako, da ju bom tudi preizkusila. Ampak lansko leto je res niso nikjer imeli, niti v Tušu, Intersparu, pekarnah, ker pač tukaj, po notranjskem “žegnajo” navaden kruh in ne pince, kot je pri nas navada. Še enkrat hvala in lepe praznike.
Forum je zaprt za komentiranje.