Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za Babi in ostale

Za Babi in ostale

Čisto sem še pod vtisom včerajšnjega srečanja, edino škoda ker sem kar zgodaj odšla. Kaj češ, danes imava z možem oba službi, pa dolga pot do doma ,….
Zelo, zelo vesela sem , da sem spoznala tebe Babi. Občudujem tvojo energijo, umirjenost, ki tako pomirjujoče vpliva na ljudi okoli tebe, tvojo toplino, tvojo,……. Hvala, da sem te lahko spoznala. Bila sem navdušena tudi nad Bojko, nad Mico, ki se je tako korajžno lotila sarm, pa Mishika, Kroki, Škratek, Staša, pa še vse ostale. Škoda,da ni bilo toliko časa, da bi se še bolje spoznale, bolje predstavile. Skratka z eno besedo, bilo je SUPER! LP

Draga Evita! S sestro se najlepse zahvaljujeva za super dobroto na pladnju.Si res mojstrica in tvojo pozitivno energijo je takooo cutiti.
Upam,da bo se prilik za srecanje in vedno bolj se bomo spoznavali in ugotavljali,da ima vsaka pokrajina te nase lepe Slovenije ljudi,ki” v srcu dobro mislijo”. Bi lahko se nase politike cesa naucili.
Nama s sestro je bilo KRASNO! Voznja je hitro minila v podozivljanju vsega
lepega.
Iskren pozdrav vama in vsem ostalim v mojem in Bojkinem imenu Babi

:))))))))))) Da, da… tudi midva sva uživala – spet :)).

Evita – tisti ježki se že delajo. No, ne po receptu, ker recepta še pač ni tu “pripopanega”, ampak malo po domišljiji – mama je bila doma navdušena in zato sva danes, ko se peče prleška gibanica kar nekaj kvašenega testa na stran dali :)).

Imam pa še eno vprašanje: a tiste male hruškice se pečejo v kakšnih posebnih modelčkih, ali se jih dela “na roke”? Ker so namreč tako lepe (nič ni testo popokalo)… da o tem, kako dobre so bile, niti ne govorim 😉 :)). A ima Primož recept ali se ga da slučajno tu dobiti…? Bitte, bitte, bitte… :)))

Lp, mishika

Mishika, enkrat sem že pisala recept pod ,men se zdi breskve. Hruške se delajo na roke, je isto testo kot za breskve. Je pa res super testo, vedno uspe. Primož ima recept, če ga bo le gor dal. Če ga ne boš nikjer našla, ti ga bom napisala. Pa ni isti, kot na kulinariki. Škoda, da nisva včeraj pregledali mojega zvezka z recepti( imela sem ga zraven), bi videla in si lahko prepisala kar nekaj zanimivih receptov. No pa drugič. LP

Saj ga lahko dodate sami. nikar mene čakat, jaz mam tolk za delat :-))

primož

jaz bom dodal slike.

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Polna vtisov sem še cel večer domačim razlagala kakšna super druščina ste. Vesela sem, da sem spoznala v živo Babi, pa Bojko, Stašo, Evito in še in še …, da o dobrotah, sploh ne govorim.
Navdušena sem, veselim že novega srečanja in vas vse lepo pozdravljam,

Lep dan,

Škrat

Tudi name je naredilo srečanje tak vtis, da mi je bilo lepo še cel vikend. Prav tako je bila navdušena mami in sinko, ki je še celo soboto govoril, da bi se šel igrat v tisto sobico, kjer se je ful dogajalo.

Res ste vsi enkratni, dobrote so bile za dol past in najlepša hvala Babi za popotnico: pitulice, ki so res mnjami in celo mož, ki je bolj zbirčne sorte (ne mara skute, ne mara zelenjave), je ostal brez besed, ko jo je pojedel.
Tako, ta teden se lotim pitulic, pa tudi torta od Staše se bo kmalu našla na meniju – Staša, odlična je bila.

LP,
Ines

Se opravičujem – ni bilo časa, da bi prej sem pokukala…

Torej… Poročam ;)… Iz ježkov so ratale zelo okusne ribe napihnjenke (bodice se skoraj niso videle – malo že na mojih “ježkih”), take, ki so imele rozine za oči (klinčkov je zmanjkalo) :)))))))). Pa saj je bilo samo za pokušino, ker sva bile z mamo pač radovedni ;). Malo bo treba trenirat in potuhtat dobro strategijo, kako bodice prepričat, da morajo stati pokonci 😉 :)))). Vaja dela mojstra, pravijo. No, če mojster dela vajo ;).

Recept za breskvice pa bom poiskala. Sama jih sicer delam po maminem receptu, ki se dela sicer zelo lepo, ampak testo pri peki vseeno razpoka (pri majhnih hruškicah bi bilo to preveč neestetsko, za breskvice je dovolj dobro).

In da: februarja (če bo takrat spet srečanje) bo treba vse tiste zvezke poleg prinest – to bodo recepti frčali sem in tja 😉 :))))

Lp, mishika

Ribe napihnjenje :)))))))))))))))))

Pa hvala vsem za pohvale za torto. Komaj čakam, da jo spet naredim – tokrat imam eno prav posebno idejo :)) Nič ne povem vnaprej :))))

LP, Staša

:))))))))) Res no… Samo kolegica, ki je prišla na obisk je prepoznala, da gre najbrž za ježa – ker ima bodice in nima repa (sicer bi bile lahko miške, je rekla) :)))))))) – punca je dobila še posebej velik kos peciva za nagrado 😉 :))))))).

Lp, mishika

:)))

Mishika, ko bom imela več časa napišem vse recepte. Ko boš imela točen recept boš videla, da sploh ni težko in da enostavno rata. Za te ježke, sem se odločila zato, da vam jih pokažem in zaupam recept, ker je zelo star in zelo nepoznan recept, je pa zelo zanimivo za pogledat.
Moram se še registrirat, pa tako naprej,….LP

Mishika, recepta sta napisana, upam da se bosta prikazala, to sem počela prvič. Če pa ni, bom pa še enkrat. Slike sledijo. Če ne bo uspelo danes, juter zagotovo. LP

Uuuu, super… To se bo spet peklo pri nas :)))). In slik se že vsi doma veselimo – še babice in dedki jih radi pogledajo :)).

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close