Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Za alino – strojček za sladoled

Za alino – strojček za sladoled

Med starimi posti sem videla, da si kupila DeLongi aparat za sladoled. Kateri model pa (ce jih je vec)? Kako si zadovoljna?
Sama si tudi namreč ogledujem DeLongijev strojček C 8000, pa me zato zanima kaj več. So zraven tudi recepti?

Helena

Če se ne motim, je alina nesla tisti DeLonghi nazaj, ker je bilo z njim nekaj narobe (puščanje nekega tesnila ali kaj), vsaj mislim, da je bila to ona. Imam aparat za sladoled DeLonghi, model IC 8000 (si mislila tega?). Zraven je nekaj receptov (no, kar precej), sama sem bolj delala tiste iz foruma in iz granite iz neke internet strani. Te še kaj zanima?

Ja, to je ta strojček. Si ti zdaj zadovoljna z njim. V postih nazaj sem brala, da se ti ne zdi ne vem kako uporaben. Jaz tudi se razmisljam, ali ga bom sploh dosti izkoristila, ker nismo ne vem kaki sladoledarji.
Zanima me se, ali lahko naredis tudi manj sladoleda kot 950g, kot je deklarirano? In koliko je sploh dela z vsem skupaj? Ce prav razumem, naredis neko maso, strojcek pa samo skrbi, da se ne naredijo kristali med zamrzovanjem te mase.

Helena

Ne, ne – nezadovoljstvo je izhajalo zgolj iz nepoznavanja aparata ;-)).

Ne vem če se kdaj prav nezadovoljstvo izrekala. Samo dvome o pravilnosti uporabe. Prvič (dvakrat pravzaprav) je bilo res “štala” ampak po moji krivdi. Prvič masa ni bila dovolj hladna in je strojček vse skupaj takoj zamrznil, da so lopatice zaštekale.

V bistvu sem potem delala v njem granite in tudi zmrznjen jogurt, pa cimetov sladoled – vse je bilo fino.

Maso pripraviš po navodilu v receptu. Lahko narediš manj, seveda, samo več ne gre ;-)). Morda je malo nerodno to, da moraš imeti posodo ves čas v skrinji, kar pomeni, da jemlje prostor (meni to niti ne predstavlja težave). Maso fino ohladiš – v bistvu jo moraš pripraviti iz mrzlih sestavin, oziroma kadar delaš pravi sladoled (naprimer kuhanje jajčk nad paro), maso najprej ohladiš in postaviš za nekaj časa v hladilnik (ali pač za krajši čas v zamrzovalnik). Pomembno je, da v strojček vlivaš MRZLO maso. Lopatice maso mešajo, mrzle stene posode pa poskrbijo, da se dela sladoled. Kristalčkov seveda ni, pa tudi sladoled je lepo “mehak” – drugače kot tisti, ki ga zamrzneš v skrinji in ga moraš potem pustiti zunaj, da je sploh primeren za uživanje. Dela je pa toliko, kolikor si ga narediš ;-)). Če se lotiš pravega sladoleda (kot sem rekla s kuhanjem jajčk na pari – lani je recept napisala Zala – za cimetov sladoled), potem je dela kar precej. Z granitami ga je manj – sadje zmiskaš in to je to. Za “zmrznjeni” jogurt pa itak samo kakšen fini sadni jogurt notri vliješ in imaš hitro osvežitev pri roki.

Koliko se ti izplača pa boš sama premislila. Jaz sem bila navdušena nad kavno granito – boljša kot vsak “ajskafe”.

Sem vceraj odprla stran GELATIERA SIMAC in med drugim imajo tudi razno razne recepte za doma narejen sladoled ( mlecni, sadni, jogurtovi…)

Lp

Jaz sem nekaj receptov pobrala tukaj (sicer sem jih malo priredila po svoje, mislim da sem za tistega iz lubenice celo prepisala recept in moje popravke)

Teh receptov je polno.

Babi, mislim da sem lani tudi sama našla to stran (oziroma neko stran v angleščini, kjer je bil omenjen tudi simac aparat), vendar je sedaj ne najdem nikakor 🙁

Hej, Sonce!
Vceraj sem tolko klikala in potem pozabila dati v priljubljene. Recepti so bili prav od Simac in zdaj ne najdem. Sem pa nasla tole stran, ki je tudi v redu.
Saj bos videla; je raznorazno. Mogoce bo prislo se komu prav; saj izbor ni slab, zlasti tisti z jogurti.

Pri oni so bile tudi granite, sorbeji ….. slikce zraven . Ce bom po kaksni sreci nasla, nalepim:) Lep pozdrav

Ja grozno me mika ta strojček, ampak me mož prepričuje, da nimam prostora v skrinji in da imam že tako preveč strojčkov in da sem kot moja mama – hrček za strojčke 🙂
Še nekaj me zanima. Ali je sladoled z jajci s surovimi jajci ali se jajca obdelajo? Torej zanima me, ali je nevarnost salmonele ali ne?

Helena

Jajca se “skuhajo” na paro, menda niso potem vec nevarna.

Jajcno sladkorno kremo naredim vedno nad paro; to je osnova za vse mlecne sladolede. Sadne pa brez jajck, zamo smetana.

Jajce dam vedno surovo. A salmonela ne zmrzne?

Ne vem, ce salmonela zmrzne. Ko sem bila noseča, so mi odsvetovali jesti zunaj narejen sladoled, ker nikoli ne ves, če so notri surova jajca in lahko dobiš salmonelo. Lahko pa, da je to samo mit, kaj pa vem.

Helena

Ah, Babi, saj sem jaz tudi imela v mislih tocno to stran! Tam na levi strani vidis, da prodajajo tudi simaca 😉

Ce pa najdes se kaj, pa le prilepi gor, bo ze prav prislo!

Pozdravcek v Koper!

oj,oprosti ker ti odgovarjam šele zdaj ,vendar sem bila odsotna.torej kupila sem najprej delonghi 8000 in ga po par dneh zamenjala ker ni bil v redu-slaba guma full ropotal in ni se sladoled preveč strdil.v merkurju so mi denar vrnili in tako sem vzela v ljubljani jadranova trgovina mislim da hala b btc ali a ne vem točno ,kupila philipss hr 2303 za 11 .600 sit .doma sem ga sprobala in ker je neprimerno boljši kot delonghi pa sladoled rata fantastičen sem naročila še dodatno posodo -stane 6000 s poštnino ,tako da imam zdaj obe posodi v škrinji in skoraj vsak dan delam dve vrsti sladoleda ali pa en okus večjo količino.to znamko ti toplo priporočam,je veliko boljša kot delonghi vsaj iz moje izkušnje.tudi v trstu prodajao samo philipssa ali pa tiste večje ki stanejo cc 300 eu.upam da sem ti kaj pomagala.pozdrav

ja kar se jajc tiče povsod ,no skoraj so recepti z jajci ,ker sem noseča sem se jajcem surovim in s tem sladoledov krem itd povsem odpovedala in torej naredim vse tiste recepte samo da noter ne dam jajc pa je sladoled vseeno fantastičen.probala se tud limonovega in je zelo dober ,bi pa rada dobila kakšen recept za rafaellov sladol.ali pa mandolatov.kakšen dan ko se mi bo zljubilo bom probala narediti sladoledno torto.je katera že probala?pozdrav

Napišeš recept za limonov sladoled? Hvala!

oj,torej za 1.5 l cc potrebuješ
-sok treh limon
-150 gr sladkor,jaz ga dodam tud majn
-200 ml mleka
-200 ml smetana
-po želji eno žličko limonin sirup jaz ga ne dajem

ožemi limone,doadj sirup in zmešaš s sladkorjem,jaz smetano stepem da postane precej gosta in dodam mleko nato pa limonin sok dolijem masi in v aparat. mleko in smetano dodaš lahko tud po želji odvisno od okusa fajn pa je da je tako razmerje.pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close