Z vseh vetrov!!
Joj, bi videle mojega moza, kako se je kar tresel, ko ni vedel, kje bi zacel!
Kosilo – vse domace: kranjsko zelje, gorenjska krvavica, zganci iz dolenjske ajdove moke, zabeljeni s krasko panceto in cebulco z domacega istrskega vrta. In pecena brkinska jabolka. Bilo je zelo njami:)))
Za zgance sem postala pravi mojster, je rekel moz, ki jih je vcasih vedno sam delal.
Pri nas je po turobnem dopoldnevu posijal soncek. Lp
Joj, kaj bi dala za krvavico…. to imam pa res rada…. dobro so se mi zdaj pocedile sline.
Pri nas danes ni bilo nič posebnega… testenine z nekim prekajenim mesom in smetano (ni bilo tako dobro kot s pečeno slanino, ki jo ponavadi uporabim), zelena solata s paradižnikom in koruzo, za sladico pa miške po tvojem receptu… sem bila pohvaljena :o) Hvala za recept, bodo zagotovo spet kmalu na sporedu… hitro, enostavno in zelooo okusno.
Pri nas čez dan še vedno pretoplo… Pozdravček!
Vladka
Hej!
Mams,
kar nekaj casa je trajalo, preden je rekel ” Dovelj!” :)))
Ko je pa zet prvic videl, kako mesa zgance, je vprasal, kaj bo gipsal s taksno veliko kolicino gipsa.
Nekoliko dvomljivo je potem ogledoval jed na mizi in na koncu priznal, da je okusno.Tudi angleski prijatelji se niso branili, ceprav tega se nikoli prej niso videli.
Hec pa je bil, ko je nasa druzina demonstrirala, kako so vcasih iz ene sklede vsi zajemali in se borili za panceto ali ocvirke. Tudi zlice smo imeli lesene, pravzaprav kar kuhalnice.
Vladka, verjamem, da bi ti prijala! Tale domaca gorenjska krvavica je bila
izvrstna. Sele, ko pokusis nekaj domacega, opazis, da so industrijski izdelki
le priblizek…, ceprav kamniske ali kosakove niso slabe.
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.