Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z Oyster kartico po Londonu

Z Oyster kartico po Londonu

Zanima me ali ima kdo iz Ljubljane ali okolice za prodati Visitor Oyster kartico. Potrebujem dve že naslednji teden.

Oyster kartico smo lani uporabljali za prevoz za podzemsko ter buse; ali je ta tudi visitor kartica???

Kakorkoli je že, imam 2 ojster kartici toda-ali se jo splača kupovati tu v Lj., če jo dobiš v Londonu ob plačilu za npr. vožnjo?

Kartice Oyster se ne kupuje, dobiš jo brezplačno. Včasih se je zanjo plačevalo 3f depozita, ki si jih tudi nazaj dobil, ko si kartico vrnil, zdaj tega ni več.

Oyster Visitor: http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/visitortickets/5185.aspx

Jaz bi raje priporočila navadno Oyter kartico kot pa tole. Kot piše v uvodnih informacijah, se jo uporablja izključno po ceni za odraslega potnika, kar pomeni, da ne moreš uporabljati bonitet. Kolikor sem na hitro prebrala, je njena prednost (tudi pred navadnim Oystrom), da kredit/gotovina na njej ne zastara – v nasprotju z navadnim Oystrom, ko ti gotovina oz. kartica po določenem času zastara.

Če greste samo tako v London, vzemite navadno Oyster kartico, uživajte, pazite pa, koliko gotovine nalagate in koliko bonusa se bo nabralo na koncu. Na vsaki postaji podzemne so kartomati, kjer preverite stanje na kartici in po potrebi še naložite gotovino. Za to vam ni treba vsakič znova na blagajno.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Si prepričana tisto o ceni za odraslega potnika? Jaz sem to razumel, kot da za študente, upokojence in starejše otroke Visitor Oyster ne obstaja.
Popusti pa, da so za vse tipe Oyster kartic enaki.
Nikjer na TFL oz. Oyster straneh nisem zasledil, da bi bile cene za lastnike Visitor Oyster drugačne od ostalih Oyster kartic.
Bom pa preveril v petek, ko bom kartico kupil, če je to res.
Hvala za opozorilo.

Obstaja res samo Visitor Oyster za odrasle, ker pa naš še ni potreboval svoje (otroci do 11-tega imajo brezplačen prevoz), je bila kar najboljša rešitev. Bonitete so enake kot pri ostalih Oytser karticah za odrasle.

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam vprašanje glede Oyster kartice. V London grema 15 maja. Ali Oyster kupiš na blagajni v podzemni kot druge karte za tube ali jo moraš prej nabaviti. Kako nalagaš denar na kartico – s kešem ali s plačilno kartico? Ali velja Oyster tudi za bus? Zanima me kako konkretno lahko privarčujem če potujem z Oyster kot pa naprimer da vzamem trodnevno karto za 1 in 2 cono podzemne.
Hvala za odgovore. Rada bi konkretne odgovore in ne linkov če je možno. hvala še nekrat

Pozdravljeni!
Imam vprašanje glede Oyster kartice. V London grema 15 maja. Ali Oyster kupiš na blagajni v podzemni kot druge karte za tube ali jo moraš prej nabaviti. Kako nalagaš denar na kartico – s kešem ali s plačilno kartico? Ali velja Oyster tudi za bus? Zanima me kako konkretno lahko privarčujem če potujem z Oyster kot pa naprimer da vzamem trodnevno karto za 1 in 2 cono podzemne. skratka zanima me način delovanja kartice in potek rokovanja z njo
Hvala za odgovore. Rada bi konkretne odgovore in ne linkov če je možno. hvala še nekrat

Mi smo Oyster kartice kupili že na letališču Stansted, hkrati z vozovnicami za avtobus. Oyster velja tako za mestne avtobuse (ne glede na cono je cena enotna), kot tudi za podzemno, DLR in pa določene dele nadzemnih železniških povezav na širšem območju Londona. Oyster ima zgornji dnevni limit (več od tega ti ne zaračunajo, pa čeprav se voziš cel dan), ki je nekaj nižji od cene dnevne vozovnice (od 0,5€ do več kot 3€ na dan). Denar na Oyster kartico lahko nalagaš na kartomatih s plačilno kartico (mislim, da tudi z gotovino, nisem pa prepričan) ali pa blagajnah podzemne železnice, kjer lahko naložiš tudi poljuben znesek v gotovini.

aja pa še link, morda pa le pride prav, če ne tebi, pa komu drugemu
http://www.tfl.gov.uk/tickets/default.aspx

**** najlepša hvala za izčrpen in jasen odgovor. mam še nekaj vpašanj. Zanima me ali Oyster kupim posebej. Nekje sem prebrala (ne vem če sem prav razumela) moram kupiti npr. dnevno ali tridnevno karto ter Oyster potem pa lahko neomejeno potujem. Zanima me kaj privarčujem z Oyster kartico saj v primeru da kupim dnevno karto lahko tudi neomejeno potujem cel dan. ne vem točno kaj pridobim z Oyster kartico. Ali če imam Oyster karto so npr. dnevne ali trodnevne karte cenejše. Midva greva za 5 dni (4 dni nočitetv od tega sva nameravala kupiti karto za 3 dni ker prvi dan prideva tako pozno zadnji dan pa že zjutraj greva na letalo). Gibala se bova tako samo po 1 in 2 coni. Kaj mi priporočate kakšno karto naj kupim ali kaj z Oyster karto pridobim???? vem da sem že malo tečna pa vseeno prosim za pojasnila ker vsega ne razumem pa tudi angleščina ni ravno moj biser 🙂
hvala vsem za odgovore

Cenovno je približno enako Oyster 3dni ali pa trodnevna karta.
Cena trodnevne karte je namreč za coni 1-2 je 18,40GBP, medtem ko Oyster stane za tri dni med 16,90 GBP (vikend +1dan) in 20,10 GBP (za tri delovne dni). Poleg tega je potrebno za Oyster plačati še 2GBP za kartico.
Če res ne bosta potovala izven con 1 in 2 potem je tridnevna karta ugodnejša.
Vama pa verjetno Oyster koristi že ob prihodu, oz. odhodu, ker so cene enkratne vožnje s podzemno zelo zasoljene (4GBP za vožnjo), medtem, ko je Oyster 1,60 -2,20GBP. Seveda to ne velja, če imata organiziran prevoz z letališča direktno do hotela.

Zanima me kako je z Oystrer -om za 13 letnika?Ali plača kot odrasel? Hvala Lp

Mi smo Oyster card lani septembra dobili ko smo kupili tedensko vozovnico za bus (13gpb na osebo – nobenih popustov ni za studente, ceprav na netu pise drugace). Novembra in zdaj ta vikend smo kupovali dnevne karte, ker smo bili po tri dni v Londonu. Dnevna za bus je 3.80gpb, travel card, s katero se lahko vozis s podzemno in avtobusom, pa stane 5.60gpb za en dan – ampak je off peak – ne smes se vozit pred 9.30, ce smo prav razumeli navodila na TFL-ju.

Z letalisca smo se vsakic vozili s Terravisionom (14 gpb povratna za odraslega, otroci 5-11 let oz. nekaj takega je cena nizja), od Liverpool Street Stationa oz. Victorie pa do hotela pa s taksijem – je najenostavneje, sploh ce letis npr. z Easy jetom iz Lj, ki pristaja zvecer – pa ce si tam prvic, se se ne znajdes takoj.

Oyster kartica je najbolj “komot” rešitev, če želiš potovati tudi med špico zjutraj (npr. hočeš biti prvi pri Madamme Tussauds…).
Kar se tiče otrok, imajo otroci do 12 leta prevoz zastonj, če potujejo skupaj s starši, če potujejo sami morajo imeti Zip card – Oyster z fotografijo. Otroci starostne skupine 12-16 let, plačujejo otroško karto. Tudi oni imajo lahko Photo Oyster card, ki pa ga je treba naročiti 3 tedne prej, da sprocesirajo naročilo (http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/1020.aspx). Ta kartica bo že imela gor 5 GBP, kar je otroku težko porabiti v 5 dneh – dodatni kredit ni potreben.
Če ni časovne stiske, osebno priporočam potovanje z avtobusi, saj vidiš bistveno več, kot na podzemeljski, pa še možnost imaš, da te pripelje skoraj do vrat ciljne destinacije.

LONDON za 5 dni oz. kako z družino v London

Živjo, želim pokazati povezavo Google Zemljevidi.
Povezava:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=sl&msa=0&msid=103734014885743298797.0004691058ebe320b88e7&ll=51.519319,-0.068665&spn=0.074771,0.222473&z=13&lci=transit

Iščete ideje, kako bi šli v London?
Povejte kdaj bi šli, koliko so stari otroci, kaj vas zanima, pa bomo lahko svetovali.

oj
a pol se oyster splaca al ne?
lp

Ja itak da se. Plačaš, kolikor se voziš oziroma max. znesek dnevne karte.
Pa še najbolj simpl je.

Torej, da še jaz odgovorim. Sam imam kup Oyster kartic, ki jih uporabimo (skupina), ko gremo zadnji dan recimo zjutraj na železniško postajo, da ne kupujemo dragih kart za eno vožnjo. Sama Oyster se splača samo, dokler ne ugotovite, da lahko z nakupom enodnevne Travelcard, ki jo morate kupiti na šalterju National Raila, veliko privarčujete pri vstopninah za nekatere drage znamenitosti, kar pri Oystru ne morete. Če koga več zanima, lahko vpraša, bom odprl novo temo. Samo primer: skupina 6 potnikov, ki se vozi po mestu z Oyster kartami, plača na dan za vožnjo po conah 1-2 recimo po 6 funtov na osebo in plača za vstop v Madame Toussard po približno 26 funtov na osebo, skupaj da za vstopnino torej 156 funtov. Če pa uporablja papirnate, mehke Travelcarde kot zgoraj opisano, pa plača za vstop v muzej voščenih lutk samo 78 funtov, polovico torej.
Iz tega gledišča se Oyster ne splača, nikakor ne.

Pozdravljeni!

Z možem greva v London iva stara oba čez 60 let.
Je res , da lahko z Oyster kartico potujeva s podzemno zastonj?

Če mogoče kdo ve, če je za upokojence še kje kakšen popust, recimo pri transportih,
ali pa pri kakšnih ogledih?

Kje se najbolj splača poceni in dobro jesti v 1.coni?

Hvala!

Tule je vse na temo oystercard in šestdesetletniki se lahko zastonj vozijo po Londonu “if you live in London”, kar mislim da ne velja za turiste.
Moj mož je tudi že čez 60, pa zanj do sedaj kakih popustov še nisem zasledila, večinoma se začne (pri kakšnih vstopninah na primer, če sploh) pri 65 letih.
Sicer so pa vse vstopnine vseh znamenitosti na internetu in se da za vsako posebej preverit.
Če si nameravata ogledat veliko stvari, priporočam London pass, ker vstopnine v Londonu so dokaj drage, 10 – 15 GBP mimogrede, v London pass je pa vključenih cel kup zastonj ogledov, pa še v vrstah ti ni treba stat. Se da vse zračunat, če se splača.

Dobro in poceni jest – hmm… Odvisno od človeka in okusa. Jaz imam npr. zelo rada fish’n’chips, všeč so mi kakšne indijske, mehiške, kitajske zadeve, kjer se tudi da jest ugodno. Pač poiščemo običajno spotoma, pa včasih malo pokukamo na tripadvisor, kjer je tudi glede hrane veliko uporabnih informacij, predlogov, ocen.
Eni prisegajo na “all you can eat” zadeve, meni to ne potegne, ker sem tudi brala, da ni ne vem kako kvalitetno. Pa raznih mcdonaldsov in burgerjev in kebabov v tujini v glavnem tudi ne jem, ker to imam vse v Ljubljani.

Še moj skromen odgovor: London Pass se splača, če dnevno obiščeš vsaj tri znamenitosti, za katere bi moral sicer plačati vstopnino, z njim je pa ne. To pa je izredno težko, ponavadi fizično nemogoče. Tudi trditev v prospektu, da se izogneš daljšim vrstam, je za lase privlečena. Pred Tower of London stojiš v skupni vrsti recimo uro ali več, potem te pa zadnjih 5 oz.10 metrov preusmerijo v vrsto brez čakanja. Hvala lepa, smo preizkusili večkrat. In vstopnine so se konkretno povečale, recimo tisti Madam Tussard je sedaj že 30 funtov na osebo, pa itak ni v London Passu. No, ostalo o Oystru sem pa napisal zgoraj lani ali predlani in še vedno velja, da se ne splača, ker najdemo v povezavi z Travelcardom cenejše variante za oglede. Lp

Aja, še odgovor na vprašanje: Na Oyster kartico si naložite denar in potem vam pri vsaki vožnji z avtobusom, podzemno ali železnico ali DLR odtrgajo določen znesek, ki pa ( v grobem ) ne presega 10 funtov na dan. Torej se ne vozite zastonj, res pa za kartico date mislim da 10 funtov kavcije, ki vam jo vrnejo , ko jim prodate kartico nazaj na koncu obiska Londona. Seveda pa morate nanjo naložiti tudi denar, ki se vam odšteva, kot sem napisal.

Če kdo v kratkem potuje v London, imam 4 Oyster kartice…
kontakt na: barbara.steharnik@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close