Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z osebno izkaznico v Bosno. Lahko?

Z osebno izkaznico v Bosno. Lahko?

Ali veste kaj o tem? na straneh e-uprave GOV sem našla tole, pa bi verjela, če kdo pove iz lastnih izkušenj.

Kje in kako
Slovenski državljan lahko z veljavno osebno izkaznico vstopi in prebiva (do 90 dni) v vseh državah Evropske unije, in sicer: Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Ciper, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Luksemburg, Madžarsko, Malto, Nemčijo, Nizozemsko, Poljsko, Portugalsko, Slovaško, Španijo, Švedsko, Veliko Britanijo, Romunijo in Bolgarijo. Z osebno izkaznico pa lahko državljan Slovenije na podlagi bilateralnih sporazumov potuje tudi na Hrvaško in v Švico. Prav tako se s slovensko osebno izkaznico lahko potuje v Bosno in Hercegovino ter Črno goro.

ja lahko, lp

Mene nazadnje niso čez spustili, smo morali imeti potne liste. To je bilo lani, če je letos kaj drugače ne vem.

Ja lahko. Letos na novo je to.

ni šans. javna uprava laže, ti kar meni verjemi

Ja, če pa še GOV ne verjameš no…

No, iz lastne izkušnje: prejšnji teden sem se vrnila iz obiska v Bosni – šla čez z OSEBNO IZKAZNICO. Samo in edino z njo, nihče povporašal po potem listu.
Lani sem pa vsekakor morala imeti potni list. Mislim, da je sporazum z Bosno začel veljati januarja ali februarja letos.

Tako da mislim, no, GOV si pa menda ja ne zmišljuje, ne?!

preverjeno: LAHKO

potovala 18.7., vprašala oz. preverila na hrvaški in bosanski meji

Ne gre za to, da ne verjamem, stvar je v tem, da obvestilo ni opremljeno z datumom. Lahko bi veljalo samo za prehodno obdobje, zato sprašujem.

Hvala za odgovore.

Ne gre za to, da ne verjamem, stvar je v tem, da obvestilo ni opremljeno z datumom. Lahko bi veljalo samo za prehodno obdobje, zato sprašujem.

Hvala za odgovore.[/quote]

seveda je opremljeno z datumom, samo pogledat je treba.

Kam lahko potujem z osebno izkaznico
(Zadnja sprememba: 05.02.2008)

Enim je res tale forum alfa in omega, bog ne daj, da bi preverili kakšne informacije na uradnih straneh. In če že slučajno kdo sam kje preveri, je seveda treba vprašat na forum, če pa to res drži…

Vpiste v googla ministrstvo za zunanje zadeve,pa mas pol na levi informacije za popotnike,jasno pise da se da z osebno pridit cez,tako cez bosno kot cez crno goro. Vem da je stara tema,ampak da mal updejtamo info.
LP Bojan

100% lahko! Bil pred tremi tedni!

Tomaž http://www.tomazgorec.si

baje do 30 dni.

Taki “baje” odgovori so mi najljubši. Ko hoče nekdo bit pameten in daje odgovore kar v tri dni…

tole temelji na osnovi agenta v turistični agenciji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close