Z motorjem do Turčije
Žio!
Enkrat v avgustu sem si zamislil sledeč plan: ob Jadranu v Albanijo, potem v Grčijo, iz Aten v Turčijo, do Kapadokije in nazaj preko Ankare in Istanbula v Bolgarijo, čez Rodope v Srbijo in po severu Hrvaške nazaj.
Vse skupaj bom robal stlačit od 9-30 avgusta (služba ne dopušča več:-) in znotraj 6500km. Glede na lansko leto, ko sem preko Romunije do Črnega morja ostal sam, bi si letos zrihtal družbo že malo prej.
Torej, če ma kdo kaj podobnega v glavi, naj se javi.
Čau Drago
Js imam nekaj podobnega v mislih, vendar ravno mesec dni kasneje kot ti.
Namreč, ravno avgusta je taglavna turistična sezona in tudi najbolj vroče, tako da sem se odločil za september.
Točno še ne vem za plan vožnje, ker moram zdaj izvedit še Korziko (odhod čez 3 dni), potem pa začnem razmišljat o jesenski turi.
Računal bom na ene 3 tedne, lokacije pa podobne tvojim.
LP, M.
Madžarska: prva dva avta ki sem jih prehitel takoj za mejnim prehodom Dolga vas, sta bla Trabanta. Sem si reku: yes, ti madžari se niso prav nič spremenili napram prejšnjih let. Gvišno bo tud letos dobro. In je blo.
Romunija: Sem se čudu, zakaj je tolko vulkanizerjev ob cesti in delajo 0-24. Pole, ko sem vidu, kako nastavljajo steklo na cesto, mi je blo pa vse jasno. Meni na srečo guma ni spuščala, čeprav, ko sem doma malo bolj pogledal zadnjo gumo, sem notri dobil en kos pivskega dna:-).
Bolgarija: razen prostitutk ob glavni cesti sredi gozda nič posebnega. Čistejše in bolj urejeno kot v Romuniji, meni je zelo spominjala na YU.
Sicer pa se da več videt na: http://users.volja.net/slap__rds (pazi, med slap in rds sta dva podčrtaja).
LP Rio
Jest sem se pravkar vrnil iz Turčuje 5.900km. Če misli iti to kar si napisal bo to krepko čez. Sem bil 12 dni sam in je bilo sila zanimivo in vroče. Bencin je malo čez dva EUR da te kap, računaj ene 2.000EUR samo za bencin. Pri je po 3 EUR. razen taksistov in receptorjem malokdo zna angleško, drugače pa sila prijazni in radi pomagajo. Z bencinom ni problema, črpalk je kot listja v vsaki vasi in skoz odprte. itd, itd……..
Srečno.
p.s. sem v enem dnevu prišel iz LJ do istambula > 19ur nonstop na motorju.
Forum je zaprt za komentiranje.