Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z majhnimi otroci na Karibe.vprašanja

z majhnimi otroci na Karibe.vprašanja

Pozdravljeni!

Z možem sva si vedno želela odpotovati nekam na toplo,ko tukaj veje mraz!!Ko sva bila še sama nama ni uspelo,zdaj pa imamo priložnost,da marca odpotujemo na Karibe,Dominikanska republika! Imava tri in eno leto stari punčki.Sedaj mene grabi panika,kako bo vse to izgledalo,pot,avion,kaj če zbolijo,itd…..Po naravi nisem paničar in si grem kar malo na živce,ko me takole grabi strah.Res je da sem zadnje čase gledala kar nekaj oddaj na Discoveryju o letalskih nesrečah in to mi v tem trenutku dela nejvečje preglavice…Kaj če…..
Zanima pa me tudi,kako spakirati stvari za na avion,topla oblačila-poletne oblekice,pa hrana za otroke in na splošno vaše izkušnje potovanja z majhnimi nadebudneži!Morda še to,kako je kaj z zdravstveno oskrbo v takšnih resortih!?

Hvala za pomoč in srečno pot vsem!!

Živjo Pika,

Jaz sem bila ravno en mesec nazaj v Dominikani za 14 dni..Bilo je noro in nepozabno.Palme,sonce,morje.Samo pomisli.Pri nas mraz tam pa…Sicer nimam otrok ampak sem bila v hotelu,ki je primeren za otroke in mlade družine.Bila sem v Punta Cana hotel Occidental Allegra.PRIPOROČAM,če nisi zahtevna.Hotel 4*Ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi.Hrana je evropska tako da ni problem.Jaz sem imela all incl. se pravi zajtrk,kosilo,večerja vmes pa še prigrizke.To se ti splača vzet.kar se tiče zdravstvene oskrbe je tam poskrbljeno ampak ne pričakuj da je tako kot tu.Raje vzemi vsa zdravila(antibiotike,proti bolečinam,driski-ni bilo nobenega problema…)Za otroke je poskrbljeno imajo bazene,zvečer animacije,igrala.V hotelu dobiš brisače,tako da jih jaz nisem jemala z seboj.Na plaži imaš v ceno všteto ležalnik kot tudi brisačo.Opozoriti te moram da so večinima vsi resorti nekako ograjeni tako da se boš počutila kot v zaporu vendar se hitro navadiš.Cene visoke v hotelu če pa greš malo ven sa da tudi cenkat.Dominikana ni ravno poceni.Pripravi se na visoko vlago ki je povsod.Midva sva jo imela 70-80%.Morje do 26 stopinj zrak do 30.Pojdite na izlete:otok Saona in v Manati park- živalski vrt, tu lahko plavaš z delfini.Primerno za otroke.
Pot je dolga 9 ur.Sploh pa če dobiš neudobno letalo.Ko boš prišla tja boš mogla plačati 10 dolarjev na osebo kokr neka taksa.Pozabi na to da bo letalo padlo,ker je majhna možnost,čeprav je bilo tudi mene zelo strah in sem imela cel teden drisko.Ko pa prideš tja pozabiš na vse.Mi smo štartali iz Munchna in za povrh smo imeli 12 ur zamude.Se ne zgodi velikokrat.Lahko greš z avtom kar ti vzame cca. 4-5 h vožnje lahko pa si vzameš organiziran prevoz ki te pride cca. 18000,00 sit ali pa vlak.V evrih pa ne vem.Na letališču parkiraš lahko na pokritem ali odprtem letališču(55 evrov za 15 dni)potem pa te avtobus odpelje do terminala.Pripravi se na letališču, ker te pregledajo od glave do tal.V osebni prtljagi imaš lahko le osnovne stvari brez vode,šamponov itd.Boš dobila zraven obvsetilo kaj imaš lahko in kaj ne.Drugače ti vržejo vse stran.
Za na avion si vzami nekaj z dolgimi rokavi ker je mraz.Ko pa boš prišla tja se ti pa bo ulilo tako da imej neki za preoblečt.Kratek rokav.Ravno tako za otroke.
Želim vam prijetno bivanje in uživajte ker je res zelo lepo narav skoraj neokrnjena.Kot je rekel Krištof Kolumb da je to najlepši otok na Karibih.Upam da boste prišli domov z lepimi spomini in vtisi,ker je res nepozabno.Če te zanima še kaj pa mi le napiši.

Rožle,hvala lepa za izčrpen odgovor! Si predstavljam da si še vedno močno pod vtisi čudovitega potovanja in me veseli da si se imela lepo!
Jaz se še vedno vsak dan prepričujem in si poskušam predstavljati kako bi tudi mi tam uživali!Nekako smo se kar odločili da gremo,čeprav me vsake toliko časa še malo stisne….Ko se bomo enkrat odpravili bo verjetno lažje.Ne vem še točno imena kraja ali resorta kamor gremo,je pa nekje na jugu DR.Bo tudi AI varjanta,tko da to me ne skrbi,da pa sabo vlačim zdravila,igrače,cunje,sem pa že navajena! Hvala ti še enkrat za koristne nasvete in želim ti še veliko takšnih potovanj!

Lep pozdrav!

Ni problem.Pa le sporočite kako ste se imeli

Lep pozdrav

možnost da avijon dol pade je taka kot da v nedeljo zadaneš na lotu, tko da veselo na pot :), imaš veliko več možnsoti, da se ti kaj zgodi na poti v vrtec kot pa da letalo dol pade 🙂

Oj!
Septembra sem bil v Dominikani…bilo je siper!Glede letalskih nesrečje pa takole..veliko prej lahko pride do nesreče z avtomobilom kot pa avionom!Še vseeno mislim da so letalski prevozi eni varnejših!Lepo se imejta!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close