Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z avtom v zagreb

z avtom v zagreb

živjo,

prvič bi šla sama z avtom v zagreb pa me zanima, če so po celem mestu speljane tračnice za tramvaj? ali je avtomobilski promet ločen od tramvajskega ali se poti tudi križajo?

pa prosim brez neumestnih komentarjev.

hvala za vse prijazne odgovore.

Si pa upaš! Ko da smo tam zaželeni, čeprav je bilo to v zg. naše mesto Zagrabje.

Po tračnicah lahko voziš kot v Munchnu.

Pa pojdi raje z vlakom.

ponekod je avtomobilski promet združen s tramvajskim, to je predvsem v strogem centru mesta, drugod pa so tračnice ločene od ostalega prometa, samo velika križišča imajo skupna. če te je strah, potem pojdi res raje z vlakom

Tramvaj seveda pelje po cesti, kjer so gor tračnice in ti normalno pelješ za njim, kot za avtobusom. Te tračnice niso nič tako narejene, da nebi moral z avtom gor peljat, se normalno pelješ!

Bolj komplicirano je po moje kako boš uspela v mesto z avtom, parkiranje, enosmerne ulice…
Parking pa plačaš povsod, ne samo v centru, ampak tudi daleč okoli po stanovanjskih naseljih.
Veliko sreče v centru, če se boš odločila.

Ja, tudi mene v Zagrebu zmedejo enosmerne ceste, predvsem v centru mesta. Ker pa ponavadi hodim le na obrobje (predmestja), problemov nimam (več). V centru sem se pa že vozila in vozila naokrog…. Na tramvaje je treba paziti, sploh če nismo navajeni na njih. Se da pa vse navaditi. Bodi pogumna in probaj iti z avtom, vzemi si nekaj rezerve v času, pa bo. Če je meni uspelo, bo tebi tudi. Zdaj obvladam tudi že Sarajevo, da ne govorim o Beogradu. :)) Tam je šele kaos, hehe. No, ja… samo navaditi se je treba. Srečno!

Predlagam, da se obnašaš v prometu tako kot bi se doma. Tramvaj ni noben bav bav, v tolažbo naj ti bo dejstvo, da ima tudi tramvaj semafor in tudi zavore, torej je samo en dolg “avto”. V Zagrebu je promet urejen s semaforji in križišči, če znaš to uporabljat pri nas in znaš brat prometne znake, potem ne bo nikakršnega problema.

hvala, sem se kar malo ustrašila, ko sem brala zgornje poste 🙂

saj sem si tudi sama pri sebi rekla, da če znam pri nas, bom verjetno tudi čez mejo: 🙂

lep vikend ti želim 🙂

hvala za spodbudo 🙂 ja, časovno rezervo si bom vzela 1h 🙂 ziher je ziher… pa še garmina imam- ni vrag, da mi ne bi uspelo 🙂

lep vikend ti želim

Ne pusti se ustrašit! Sama sem bila pred kratkim dvakrat tam in ni nič drugače kot kjerkoli- Ljubljana ali katerokoli drugo večje mesto. Sploh če imaš Garmina! Sicer ne vem, kam si namenjena, jaz sem obakrat šla na razstavo Bodies revealed v strogi center, v tem primeru odtipkaš v Garmina ”Ilica št.1” in šibaš. Brez Garmina pa čisto preprosto že z avtoceste slediš tablam za center, ki te pripeljejo prav tja (Ilica 1 oz. trg Bana Jelačiča, ki je glavni trg v Zagrebu). Prog za tramvaje na tej poti skoraj ne boš opazila, sicer je pa tramvaj normalno vključen v promet kot vsa druga vozila. V centru sledi tablam za parkirno hišo ”Tuškanac”, kjer boš elegantno in ne pretitrano drago parkirala v samem centru mesta.
Tudi, ko se boš vračala nazaj iz mesta, te table lepo vodijo proti Ljubljani. V turističnih birojih ti prijazno dajo karto pregledno mesta, mislim, da ne bi smelo biti problemov. Če še karkoli rabiš, kar vprašaj.
Tudi glede kun ne komplicirajo, z euri lahko plačaš cestnino in parkiranje, žalostna sem bila le, ker mi za sladoled niso hoteli vzet eurov, ha,ha. Kje imajo najboljši sladoled, ti bojo tudi povedali v turističnem biroju na trgu Bana Jelačiča.
Srečno in pogumno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close