Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z avtom v Švico

Z avtom v Švico

Živjo!
S kolegom se odpravljava z avtom v švico (Zürich) pa me samo zanima, če mi lahko kdo pove po kateri poti se je najbolje odpraviti!

Že vnaprej se zahvaljujem!
LP Andrej

Obstajata dveosnovni smeri, prvzaprav tri. ena skozi Italijo, ena po Tirolski in tretja skozi Salzburg, ta je rahlo od rok, je pa najhitrejša.

Sam sem preizkusil že vse tri, osebno bi šel najraje po Tirolski. Ceste so socer asfaltirane, so pa relativno ozke in ovinkaste. Je pa lepa pokrajina.

Salzburg, Fussen z modifikacijami – nič posebnega, ravnina, široke ceste, malo lepše je tam na koncu, ko greš lahko skozi Ravensburg direktno na Švico ali v Innsbruck in potem nadaljuješ v Švico

Tretja, po dolini italjanskih rek – kratka, ampak meni nič posebnega cesta. Nisem bil ravno navdušen. Tu poleg vsega plačaš še cestnino.

lp

bv

Tudi meni je najbolj všeč, če imam dovolj časa in se lahko izognem avtocestam, tako da je pot po Tirolski res posladek. Skoraj bolje je it na mejni prehod Feldkirch, Bregenz je običajno nabit.
LP

Mene zanima, ko se pelješ po Tirolski, če je na relaciji Spital, Insbruck, ST. Anton Kakšen še posebej cortkan kraj, kjer se splača ustavit. Odpravljam se na 7 dnevni potep po hribih. Sem še v fazi planiranja postankov/prenočišč, zato me zanima, če ima kdo še kak predlog.
Hvala in lep dan še naprej, Ela.

Iz kje pa štartaš?
Jaz sem bil ta vikend v Zurichu (Street Parade) in sem šel po italijanski strani preko Milana, 700 km iz Kopra, avtocesta skos naprej razen manjši košček po Švici, tik pred Zurichom in ena krajšnjica okoli enega jezera namesto po avtocesti.
Vinjeta za 2004 stane 40 CHF, St. Gotthard je vključen v ceno vinjete, cestnine po IT so bile nekaj manj kot 20 eurov v eno smer, kolkr se spomnem…
Cena nafte je približno 1.48 CHF na liter, za bencin ne vem.

Jurij

Zadnja sprememba (12-08-04 12:44)

Jaz štartam z Jezerskega. V bistvu pa naj bi bile to bolj “raziskovalne” počitnice, saj iščemo kraje podobne Jezerskem. Take do 2.000 preb pa da so luškani.

Aha, potem pa varjanta čez italijo ne pride v poštev, jaz sem šel tam zato da pridem čimprej do Zuricha, skos naprej po avtocesti, ni kaj videt.

Jurij

Vseeno hvala za namig.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close