Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z avtom v Barcelono

z avtom v Barcelono

Živjo,

v Barcelono se odpravljamo z avtom. Zanima me kakšne izkušnje imate z mestom? Je bolje, da se spi zunaj mesta, glede na to, da gremo z avtom (parking, varnost)? Tudi za vse ostale nasvete se priporočam.

Lp

V Barceloni, sploh v centru je ogromno enosmernih ulic, se kar hitro izgubiš, sploh če slediš hitremu prometu Špancev. Jaz sem s fantom zato raje spala v kampu v bližini Barcelone. Imaš pa tudi kar nekaj hostlov na obrobju Barcelone, kjer imajo tudi parkirišča. Parkiranje v Barceloni je pa naslednji problem, saj si moraš vsaj eno uro vzeti časa za iskanje parking placa. In to se nama je zgodilo v nedeljo, ko je kao več frei prostora!
Vso srečo in Lp

Če te zanima pot v Barco, ti lahko nekaj povem.

Jaz sem traso prevozil nekajkrat.

Poti je kar nekaj. Meni osebno je bila najbolj všeč tista, ko greš proti Milanu in se odcepiš po stari cesti proti Genovi, ne avtocesti. Predel okrog Monaka oz. Azurna obala je šla meni vedno na živce, ker je tam vsakih 5 km cestninska postaja. No, potem je pot lepa.

V sami Barci pa so vozniki sicer hitri, ampak za moj okus kar OK. Če narediš kako neumnost na cesti, ti bo vsak pomagal zadevo uredit s čim manj tažav.

Parkiranje je problem, imajo pa kar nekaj parkirnih hiš. Tam je avto relativno varen, je pa kar drago.

lp

bv

Poznaš mogoče kakšen hostel na obrobju? Kakšne so povezave s centrom (metro, avtobusi)?

Za povezave ne vem, mi smo vedno hodili z avtom in peš. Običajno pa sem prišel v Barco samo za en dan, malo na sprehod, spal sem pa običajno izven mesta, več kot 30 km.

Drugače pa se mi zdi, da so povezave kar dobre, samo velika gneča je.

Aja, pa v Barci je IYHA hostel, v centru mesta. Tam je običajno ceneje, samo da moraš rezervirati kar nekaj časa vnaprej.

Pa to bodi pazljiva, kar nekaj hostlov ima (enega sem videl sam, za druge sem slišal) znakce IYHA, čeprav niso vključeni. Tudi ta oblika goljufanja je v Barci nacionalni šport…

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close