Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z AVTODOMOM POZIMI

Z AVTODOMOM POZIMI

Pozdravljeni,
zanima me, če je med vami kdo potoval z avtodomom pozimi – ne mislim na smučanje. Kam ste jo ubrali in kako se je vsa stvar obnesla?Malo mislim na potovanje okrog novoletnih praznikov. Imate kakšen predlog, kam?

Lepo, zelo lepo. Če imaš dve plinski bombi, ti mora zadostovat vsaj za tri tedne, seveda če ni pod -15. Če greš bolj proti jugu so ti dovolj zimske gume (ali tudi letne in verige), a vseeno priporočam verige, nikoli ne veš. Kam iti. Odvisno od časa, ki ga imaš na razpolago, in od mraza, ki si ga še pripravljena prenašati (zunaj namreč). Morda krog po Slovaški ali Češki, morda Provansa, na Silvestra pa v kakšno večje mesto in na ulice.

Ja mi smo šli pozimi na Dunaj z avtodomom. Imajo zimski camp in čisto blizu avtobusno postajo, tako, da se pripelješ čisto v mesto.
Sicer pa planiramo iti na jug italije.Seveda so boljše za zimsko potovanje bolj mediteranske države, ker nimaš veliko težav s potjo (sneg, poledica….)

Lani tak čas smo šli -Italija,Francija,Španija,Maroko .Samo v Franciji sem imel problem z snegom in poledenelo cesto drugače je ok ,samo mraz zna biti ponoči mi smo kupili v Španiji dodatne deke .Pa plin je problem ( 5kg bombe) imajo drugačne navoje sploh v Maroku.Če te zanima več mi piši na mail LP

Saj zato pa pravim, da je dobro imeti dve plinski bombi s sabo, saj še v Avstriji, pri sosedih, ne moreš menjati pl. bomb, kaj šele v Maroku. Ponoči je pač treba kuriti, nekje bolj nekje manj, zato pa itak termostat poskrbi.

Verjetno ja,pozimi dve plinski bombi za tri tedne,ne vem kakšne bombe voziš s sabo??? Po mojem atomske…
Ne kvasi neumnosti!!!
Dve normalni plinski jeklenki v avtodomu pri 24 urni porabi zadostujeta nekje za slabih šest dni in noči! Seveda odvistno od zunanje temperature,torej manj kod teden dni!!!
Sicer pa mogoče uni pametnjakovič zimo z avtodomom preživlja nekje v Avstraliji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close