Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija yamada dvix in zvočniki?

yamada dvix in zvočniki?

Živjo!
Imam eno kišto* od yamade 6700. Nanjo sem hotela priklopiti sistem zvočnikov, pa mi zadeva nekaj ne dela. Oz. dela glavni buffer pa še dva zvočnika, nikakor pa ne morem usposobiti centralnega zvočnika, ki v polnem priklopu vseh zvočnikov brni. Ko poskušam v nastavitvah yamade mal poštelat zvočnike, imam funkcijo za centralni in rear zvočnik “zapečeno”. Sploh ne morem spreminjati, da bi iz small dala large. Poleg tega tudi ne delajo izhodi … oz. katerikoli zvočnik ftaknem v taisti določeni izhod, mi ne dela. Predvidevam, da je to izhod za te zvočnike, katerih funkcija je “zapečena”?
Vprašanje:
– a zna biti to dvoje povezano?
– kako naj odpečem te zamrznjene funkcije?
– je to možno s kakim upgradom in katerim?
– če ne, je to neka fizička napaka na izhodu?
– je normalno, da DVIX ob predvajanju ropota, kot da bi traktor laufal?

Zaenkrat toliko! Fenx!

LpMaruša

* Kišta zato, ker sem taisti model enkrat že menjala, ker je škripal kot da bi s šraufncigerjem po plehu vlekel … Mam srečo ja!

A si pravilno priklopila zvočnike na DVD (kakšni so to zvočniki – model?)? Pa ti je sistem 5.1 na prejšnji Yamadi deloval? Moralo bi delati, saj podpira 5.1… Probaj kakšen update Firmware. Dobiš ga tukaj

Drugače pa spet na servis in naj tam probajo…

Lp, Max

Zvočniki so Nortek, kaj več bi morala doma pogledati. Kaj pomeni, če mi je sistem 5.1 deloval nimam pojma kaj to pomeni .. aja, na nobeni yamadi še nisem imela naštimanega surrounda, kar pomeni, da ga sedaj prvič probam naštimati na svoji drugi yamadi.
Kateri firmware priporočaš??? Jaz nimam pojma ….

Aha, sedaj prvič probavaš 5.1 zvočnike na DVD… OK Mislim da je Yamada 6700 že tudi podpirala 5.1 sistem… No, lahko pa še vseeno naložiš novejši Firmware. Ampak to delaš na lastno odgovornost… Ja, teh firmware-ov je veliko:

Uradni je tukaj:

in še drugi:

Lp, Max

Max, zdej si mi tri dal … kerga priporočaš, da dam gor?

Itak pa na jae pravjo, da je menda problem v filmih oz. muski in ne v sami jamadi alpa zvočnikih. Je to res? V kakem formatu moraš zapečt film, da ti špila vseh 5 zvočnikov? Ker originala itak nimam nobenga, ampak vse zloudane (ja ja, sej se kesam;-))

No, pa mi je uspelo … za vse aberveznike, ki se bodo še kdaj spopadali s podobnimi težavami, naj povem, da na 5.1. špilajo vsi filmi in tudi mp3-ji. Nobenega upgradea, nobenega originalnega cd, edin mal sem mogla yamado naštimat – vse funkcije sem dala kontra kot so bile in poslušala razliko, no, pa je začuda vse začelo delati …

Imam pa sedaj še eno vprašanje: ko namreč prižgem ves sistem, mi zvočniki brnijo … ne sicer fulful na glas, ampak ravno toliko, da če si na to občutljiv, da ti para živce … tudi ko zalaufam film (če igra glasba, se ne sliši nič, tudi sosedov ne, ki butajo po steni ;-)) , se sliši rahlo brnenje … je to normalno? Ali mogoče obstaja še kaka finta, nastavitev, s katero bi to brnenje lahko izključila?

Hvaaalaaaa!

Lpmaruša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close