Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija xp na novo-kako izbrisati prejšnji win

xp na novo-kako izbrisati prejšnji win

Ker sem dal xp na računalnik me zanima kako se izbriše prejšnji win?Ker ko prižgem računalnik me v biosu vpraša keri win naj izberem.

lp,

Spremeniš FAT32 v NTFS… nekaj bo že..

kje pa je ta FAT32 v NTFS?

Verjetno imaš prejšnji WIN na drugi particiji, ki jo pa prej nisi izbrisal… Najbolje je, da izbrišeš vse particije (WIN) in na novo naložiš novi WIN… Da se nekako to rešit recimo z ukazom bootcfg…, ampak je najbolje da vse izbrišeš, da ne bo kaj škripalo… Lahko pa probaš it v recovery console in zaženi omenjeni ukaz in odstraniš prejšnji win… Lahko pa editiraš file Boot.ini in narediš isto…

Lp, Max

Vse to kaj ste mi zdaj napisali jaz nič ne vem ki je kaj.Mi lahko prosim za vsako napišete zraven kje je to?Pa še nekaj za ta ukaz bootcfg to samo vpišeš pod zaženi pa je že rešeno?

Če ti ni škoda časa in če lahko narediš back-up podatkov, je najbolje da še enkrat formatiraš disk oziroma izbrišeš vse particije, jih na novo dodeliš in ponovno inštaliraš WIN… Če ne, pa povej in bomo malo spreminjali Boot.ini…

Lp, Max

Ko sem jaz namestil xp me je vprašalo če želim izbrisati vse particije moram pritisnit črko l al kero že in sem jo pritisnil.Bi rajši spreminjal boote.Pa še nekaj kaj bi lahko naredil da bi bil rač. hitrejši razen defragmentiranja in kakšnega programa za namestit.

Verjetno nisi izbrisal še drugih particij… Hitrejši? To je pa odvisno kakšen sistem imaš (RAM, CPU, disk…)? Lahko narediš občasen Defrag, počistiš nepotrebne datoteke… Prepiši vsebino datoteke Boot.ini, pa se bo vidlo kaj se da rešiti… Za ukaz moraš iti v recovery console, ki jo zaženeš s pomočjo WIN XP, CD-ja…

Lp, Max

A se še da kako drugače rešit?Ker imam dvd od xpja in ne cd.Mi lahko poveste kaj bi lahko vse izbrisal da bi bil hitrejši?

MPC, pri tebi se pa Martinova že pozna 🙂

Če te moti le ta začetni meni in ga ne znaš sam popravit, se ne sekiraj. Itak ti vse dela.

Ja samo kaj če bi si to izbrisal bi potem bil hitrejši?Kaj zasede kaj prostora na disku?

Zbrisati kaj… Če zbrišeš win in ga na novo inštaliraš, seveda dela malo hitreje, ko pa inštaliraš/brišeš veliko programov, pa čez čas spet malo pade hitrost… Če pa misliš ta meni, pa zaradi tega ne bo delalo nič hitreje, na disku pa zasede zelo zelo malo prostora. Mogoče imaš pa že novo Visto 🙂 A ti dela sedaj zelo počasi vse? Kdaj si nazadnje vse izbrisal? Če ti dela počasi, prečisti računalnik s programom proti virusom, spyware-om…, izbriši nepotrebne datoteke (temp, internet temporary files…), naredi kakšen defrag…

Lp, Max

Očitno se ne razumemo. Vsaj jaz te ne. Kaj bi sedaj rad zbrisal: stare winse iz zagonskega menija ali mape starega operacijskega sistema z diska? Poskusi biti bolj razumljiv, če želiš dobiti primeren odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close