WMF vs. Fissler
Morda nisem bila dovolj jasna. Dve srebrni posodi od WMF sta super že 10 let, imela pa tudi teflonske, ki so se uničile, a vseeno najbrž kasneje kot drugih znamk.
Imam tudi pribor na nalepke v Sparu ali kje so že imeli, vendar so se takoj poznali risi od čiščenja z gobico, torej ni več tako lep gladek sijoč.
Solingen kot je nekdo zgoraj rekel srednji razred – sem jo kupila kakih 12 let nazaj in neke pokrovke so fuč (zgornji nastavki so popadali dol, se razmajali, zarjaveli).
Fissler sem podedovala od tašče pred 10 leti in tudi ona ga je imela že najmanj 10 let in je vse ok. Zaradi tega sem 2 kosa dokupila še sama.
WMF nimam izkušenj.
Imam sicer tudi samo WMF, kupujem ga že dolgo let, kar pomeni, da je ena posoda iz ene kolekcije, druga spet iz druge in tako naprej.
Razliko opazim med samimi kolekcijami:
-odkar imam indukcijsko ploščo se vidi razlika, koliko hitreje mi zavre voda v enih glede na druge
-pri ponvah je pa res, da zdržijo dalj časa, čeprav se tudi uničijo, mislim, da jih menjam na ene tri do pet let, je pa tudi res, da jih ravno ne čuvamo
Torej ni samo znamka, ampak tudi model oz.kolekcija.
Forum je zaprt za komentiranje.