Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek WMF vs. Fissler

WMF vs. Fissler

Katera posoda od zgoraj navedenih je po vaše zares kvalitetna za kuhanje? (za tiste, ki imate izkušnje z eno ali drugo)

mi mamo od WMF ja kozico (kupljena v Šparu na nalepke) že zelo, zelo dolgo…pere se v pomavlcu, v rabi je vsak drugi oz tretji dan…in jekot nova

drgač pa zlo dobro posodo ma (vsaj mel jo je) Solingen

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imam dve srebrni posodi od WMF, najbrž stari cca 10 let, iz Mercatorja na nalepke takrat. Sta OK. Teflon se je pač uničil, morda kasneje kot pri kakšni drugi.

Ena je enkrat tu gor Fissler priporočala.

Sem mislila, da je WMF bolj specialec za pribor kot posodo?

Imam eno ponvo od Fisslerja ze vec kot 20 let, se vedno je kot nova, absolutno priporocam. Sicer je zelezna, brez tiste crne prevleke znotraj.

WMF pribor sem kupila pred nekaj meseci, tudi zelo zadovoljna.

Morda nisem bila dovolj jasna. Dve srebrni posodi od WMF sta super že 10 let, imela pa tudi teflonske, ki so se uničile, a vseeno najbrž kasneje kot drugih znamk.

Imam tudi pribor na nalepke v Sparu ali kje so že imeli, vendar so se takoj poznali risi od čiščenja z gobico, torej ni več tako lep gladek sijoč.

Imam kar nekaj posod WMF super zadovoljna, lepo se pomivajo, hrana ostane dolgo topla,
tudi na pribor nimam pritožb, z noži pa ne najbolj 🙁

==================================================== Bogat si šele takrat, ko imaš nekaj, kar se ne da kupiti z denarjem.

je bila posoda Fissler, pred 34 leti! Je še vedno taka kot prvi dan. Perem jo v pomivalcu. Toplo priporočam!

Izredno zadovoljna s posodo Fissler.

Jaz imam par loncev od WMF in par od Fissler, pa se nekaj od Silit. Vsi so dobri.

Solingen kot je nekdo zgoraj rekel srednji razred – sem jo kupila kakih 12 let nazaj in neke pokrovke so fuč (zgornji nastavki so popadali dol, se razmajali, zarjaveli).
Fissler sem podedovala od tašče pred 10 leti in tudi ona ga je imela že najmanj 10 let in je vse ok. Zaradi tega sem 2 kosa dokupila še sama.
WMF nimam izkušenj.

WMF je ok.

Njihov pribor pa je sploh klasa zase.

No, jaz imam pa oboje 🙂

Štiri posode od Fisslerja in pet od WMF. Oboje približno enako dolgo, Fisslerjevo kakšno leto dlje.

Obe znamki sta OK. Jaz ne opazim nobene razlike.

Imam sicer tudi samo WMF, kupujem ga že dolgo let, kar pomeni, da je ena posoda iz ene kolekcije, druga spet iz druge in tako naprej.
Razliko opazim med samimi kolekcijami:
-odkar imam indukcijsko ploščo se vidi razlika, koliko hitreje mi zavre voda v enih glede na druge
-pri ponvah je pa res, da zdržijo dalj časa, čeprav se tudi uničijo, mislim, da jih menjam na ene tri do pet let, je pa tudi res, da jih ravno ne čuvamo

Torej ni samo znamka, ampak tudi model oz.kolekcija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close