Najdi forum

Živjo!
V trgovini, kjer sem kupila 200 GB trdi disk so mi rekli, da moram inštalirati nek poseben program, da bojo windowsi prepozni tako velik disk. zdaj mi zazna samo 126 GB. Katere programe moram še inštalirat, da bo program zaznal celoten disk in kje jih dobim?

Sp1 ali pa Sp2 ?

windowsupdate.microsoft.com

SP2 mam inštaliran, samo je stanje še vedno nespremenjeno 🙁 Je mogoče še kaj drugega?

če imaš Sp2 bi ti moral prepoznat večje diske men ga,drugač pa potrebuješ
SATA RAID Driver DISK in to za tvojo osnovno ploščo katero imaš,to je en programček ki ti gre na eno disketo ni prav velik.Boš moral(a)poiskat na internetni strani za tvojo ploščo

Koliko je star tvoj pc Tina?

Mam ga nekaj več kot 1 mesec.

Hehe, potem je to nooov mlinček. Kje pa si nabavila to mrcino, da še malo večjega diska ne prepozna? Je bilo to kakšno malo ‘garažno’ podjetje, Comtron ali JAE morda?

Pa še nekaj mi zaupaj: kako pa da kar sama šariš po njem, v garancijskem roku naj bi ga odprli le na servisu – in tam bi ti tudi ustrezno priključili nov disk?

Nč ne šarim sama po njem. Ko sem kupla računalnik so mi disk na mojo željo zamenjali z večjim. Problem pa je v tem, da windowsi na rač niso bili inštalirani.

Tajfun!
Da ni mogoče teb neki stopil v glavo????
Mal se preber po zadnjih postih pa poglej kolk si lahko pomagal ljudem s svojimi “komentarji”!!!!!

Za diske, kateri so večjo kot 136 GB je potrebno narediti dve stvari:

1. instaliraš Windows XP z vključenim (integriranim) SP1, ali SP2

2. če nimaš takih windows xp, potem instaliraš navadne windows xp, ter
kreiraš particijo veliko pač kolikor jo prepoznajo, nato instaliraš SP1, oz.
še bolje SP2,

nato pa na namizju Moj računalnik – desni klik na miški
– upravljaj
– Upravljanje Diskov
– ter kreiraš še eno particijo, katere ostanek je razlika med
velikostjo diska – 136 GB – v tvojem primeru nekje cca. 60 GB

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Koki, ne vem koliko nazaj naj pogledam, sem pa našel tale odgovor – in upam, da ni edini:

Imaš morda tudi ti kakšen takle odziv na tvoje odgovore? Res pa je, da si zadnje dni malo pomagam s šnopčkom, ker se me letova prehlad. Zaenkrat še zmagujem viruse, take in tudi računalniške.
Če bom preveč jezikal tule gor, kar povej, pa bom čisto tiho. Ni blema.

Se lahko na Disc menagement eni particiji doda nezaseden – unallocated del diska?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close