Najdi forum

Najprej naj povem, da o računalnikih ne vem nič, zato tudi sprašujem tukaj.

Ko sem hotel inštalirat eno komponento, mi je rač. zmrznu in se sedaj, ko ga prižgem noče več postaviti v windowse. Napiše mi da en file na sistem 32 manjka ali pa je zanič. Kaj sedaj? Ali je kakšna možnost da sam to popravim? Kako?
Kolega mi je svetoval, da naložim windowse kar čez stare windowse ampak se bojim, da bodo vsi programi in podatki na računalniku potem zbrisani. Ali se programi in podatki zbrišejo ob ponovnem inštaliranju? Ali se da to še kako rešit?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Včasih se zbriše pra datotek, katere točno ti napiše računalnik ob zagonu. Imaš dve možnosti, prepišeš dobesedno imeni teh datotek in jih skopiraš z drugega računalnika na disketo potem pa na tvoj PC. Drugo ti je pa že prijatel povedal, doinstalacija in ob startu zaženeš rekoveri sistem. Sicer pa kateri WIn-si, XP ji poznajo obnovitev sistema.

Ljubezen je večna

Kateri file ti manjka? Če boš povozil WIN z novimi (brez formata seveda), se ti podatki ne bodo izbrisali, mogoče boš moral na novo inštalirati kakšne drive-je… Lahko pa probaš s funkcijo Repair…

Lp, Max

Imam Windows XP. Napiše mi da je nekaj narobe na tem file-u: WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM

Napiše še: You can attempt to repair this file by starting windows setup.

In potem ko dam notri CD, mi da 2 možnosti:
-set up ali pa
-repair a win XP installation using recovery console

Kaj naj sedaj izberem? Če izberem set up, mi napiše da se bodo podatki zbrisali. Če pa izberem recovery console, pa gre v dos – tam pa ne vem kaj sploh moram napisat. A kdo ve?

Verjetno je to za nekatere neumno vprašanje ampak jaz res pojma nimam o računalnikih in bi bil res vesel če bi mi lahko kdo pomagal.

A obstaja kaj na netu, kjer si lahko kaj več preberem o tem?

Če boš šel v SetUp način, se ti podatki ne bodo izbrisali, če diska prej ne boš sformatiral. Tako da je to tudi ena možnost, kako to popraviti.

V recovery console pa imaš kar nekaj ukazov, s katerim si lahko pomagaš. Recimo Chkdsk /p /r, Fixboot, Fixmbr… Lahko pa napišeš tudi ukaz help in ti bo izpisal vse ukaze.

Probaj napisati chkdsk /r in bomo vidli kaj ti bo popravilo. Če ne, boš pa moral zagnati SetUp.

Lp, Max

Poskusi najprej s sfc.

Pojdi na Start –> Run in vtipkaj sfc /scannow.

Max ti si genij. Sem naredil točno tako kot si rekel – napisal chkdsk/r in sedaj dela. Kar ne morem verjet. Milijonkrat hvala. Se ti lahko kako oddolžim? Sem mslil da bom moral že serviserja klicat. Hvala ti res.

A mogoče veš zakaj do takšne napake sploh pride in ali bo sedaj OK ali mi lahko spet windowsi zablokirajo?

Ja, pač pride do kakšne programske zmešnjave v računalniku. Sploh pa kadar se kaj inštalira oziroma odinštalira, je to še toliko več možnosti, da se kaj po nepotrebnem izbriše. Tudi v nevednosti uporabnika.

Možnosti so vedno, da kaj zablokira. Tudi tedaj, ko to najmanj pričakuješ… No, zdaj veš kaj narediti v takšnem primeru. Če pa ne bo šlo, pa prinesi računalnik v naš virtualni servis 🙂

Lp, Max

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close