Whisky
Prav danes smo se v kolektivu pogovarjali, ko je naš predstojnik povedal reklo, ki naj bi se ga sam držal že zelo dolgo:
Šilce ali dve Whiskya na dan, odžene zdravnika stran.
Ker je on človek, ki mi pomeni zaupanje, sem se čudil, da nam je to rekel in skušal iz njegovega reka razbrati ali je mislil resno in ali to počne res. Ker je moj nadrajen, si ga to ne bi upal vprašati, vendar v njegove razlage in v njegovo delo zelo zaupam.
Kaj se vam zdi o tem “zdravilnem” reku.
Zame je namreč vsak alkohol strup in za mojega predstojnika načeloma tudi, vendar…
Kemoterapija je strup. Je to jasno? Vendar pa z njo kao zdravijo? Oni ne zdravijo ampak ubijajo s tem tako zdrave kot mutirane celice v “upanju”, da bo ostalo še toliko zdravih, da bo človek lahko potem ozdravel. Ker naj bi bilo rakavih celic (mutiranih) se računa na to, da bodo rakave premagane zdrave ali še sposobne biti zdrave pa si bodo opomogle.
Alkohol je v koncentriranih količinah strup. Saj je koncentriran strup. Vendar pa alkohol, ki je naravni tako imenovani strup ima lahko tudi zdravilne učinke. Zato, če se ga uživa malo lahko koristi in seveda je koristen na mnogo načinov. Pretiravanje z njim pa ga izkaže za strup. Tako, da v principu gledanja trezno na alkohol, le ta ni strup ampak postane to šele, ko ga je preveč in namesto zdravilnosti prinese zastrupitev.
Forum je zaprt za komentiranje.