Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek WESTERN UNION

WESTERN UNION

Mi lahko kdo razloži kao poteka nakazilo denarja preko sistema western union čimbolj podrobno. Če mi nekdo iz druge države hoče poslati denar. In kaj potrebujem da ga prevzamem. Skratka vse
lp

Postopek za pošiljanje denarja je takle.
Prideš v banko in poveš, da bi želel poslati denar v tujino prijatelju, ki se tam nahaja. Bančni delavec ti da obrazec, ki ga izpolniš.
V ta obrazec je treba vpisati podatke prijatelja, ki se nahaja v tujini in tvoje podatke.
Vplačati je treba znesek, ki bi ga želel tvoj prijatelj dvigniti ter stroške oziroma provizijo za pošiljanje denarja.
Potem počakaš v banki, da izvedejo postopek, dobiš številko, ki jo posreduješ prijatelju.
Tvoj prijatelj lahko v tujini s pomočjo te številke in svojega osebnega dokumenta takoj dvigne denar na banki v tujini ali na pošti ali na izplačilnem mestu za Weszern Union.
Srečno.

Ni nujno, da greš v banko. Tudi npr. trafike ponujajo WU storitev.

Western Union je zelo priljubljen pri goljufih. Ti ga uporabljajo, ker se jih preko tega ne more najdit oziroma misija nemogoče. Če nakazujes kakšnemu prodajalcu takšnih in drugačnih spletnih trgovinic je to znak, da ti bo denar pobral in nikoli vrnil. Se manj pa boš videl tisto kar naročiš ali želiš. Če si pameten ne uporabljaj tega, če si pa naivnes in imaš preveč denarja potem pa delaj kar te je volja. SAM POVEM

pozdravljeni mene zanima katere banke v sloveniji imajo western union?
Lp.

Jaz samo vem, da če ga pošiljaš iz Slovenije npr. v Nemčijo je strošek pošiljanja okoli 14 €.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close