Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vzgoja otroka – 2.

Vzgoja otroka – 2.

Boom, v naravi je tudi praksa, da mati poje svoje mladiče, če ji tako paše:). Pravtako najboljši preživijo, ostali poginejo in nihče ne izrazi sočutja ali priskoči recimo na pomoč ubogi gazelci, ki nima za jesti.

Po Frojdu je normalna vsaka spolnost, razen abstinenca se smatra za nenormalno.

O “normalnosti” sem govoril skozi prizmo narave in ohranitvi vrste kot take in ne skozi očala družbenih norm, ki so se itak spreminjale v času glede na družbene norme, ki so takrat veljale.
Danes se na spolnost gleda zgolj kot na neko zadovoljitev potreb, čemu je v osnovi namenjena se pa “pozablja”, potiska na stran/zanemarja/omalovažuje iz tega sledi tudi pojmovanje ženske/moškega kot spolnega objekta.
Egoizem, ki izhaja iz občutka lastne večvrednosti je neizmeren, bil nekoč in je tudi danes. Tu res ni razlike med danes in nekoč.
A kam nas tako egoistično stanje pripelje (gledano širše družbeno)? Je to napredek družbe? :/[/quote]

Ali “tisti drugi” vidik naj pa ne bi bil egoističen? Tako kot v spolnosti iz užitka vidi nekdo drugega zgolj kot spolni objekt, je lahko zelo podobno tudi obratno, ko vidiš v partnerki inkubator za svoje potomstvo oz. semenodajalca obratno.

Povej to onetu. On se izgovarja na naravo. :-))

Konča se tam, ko grejo zadeve v škodo nekoga drugega. as simple as that.

Po Frojdu je normalna vsaka spolnost, razen abstinenca se smatra za nenormalno.

O “normalnosti” sem govoril skozi prizmo narave in ohranitvi vrste kot take in ne skozi očala družbenih norm, ki so se itak spreminjale v času glede na družbene norme, ki so takrat veljale.
Danes se na spolnost gleda zgolj kot na neko zadovoljitev potreb, čemu je v osnovi namenjena se pa “pozablja”, potiska na stran/zanemarja/omalovažuje iz tega sledi tudi pojmovanje ženske/moškega kot spolnega objekta.
Egoizem, ki izhaja iz občutka lastne večvrednosti je neizmeren, bil nekoč in je tudi danes. Tu res ni razlike med danes in nekoč.
A kam nas tako egoistično stanje pripelje (gledano širše družbeno)? Je to napredek družbe? :/[/quote]

Ali “tisti drugi” vidik naj pa ne bi bil egoističen? Tako kot v spolnosti iz užitka vidi nekdo drugega zgolj kot spolni objekt, je lahko zelo podobno tudi obratno, ko vidiš v partnerki inkubator za svoje potomstvo oz. semenodajalca obratno.[/quote]Ker je ravno tema o vzgoji….

a) Če izhajamo iz tega, da nam je narava dala spolne organe v osnovi zato, da uživamo in je ohranitev vrste/rojevanje postranskega pomena, potem otroke vzgajaš v tem duhu “užitkarstva”.

b) Če izhajamo iz tega, na nam je dala narava spolne organe v osnovi za to, da bomo nekoč nadaljevali svojo vrsto, užitki so pa nekaj kar sodi zraven, potem otroke vzgajaš v tem prepričanju.

Vsak pa naj presodi sam, kaj in kako bo vzgajal svoj naraščaj, če ga bo imel, če so ga “pravilno vzgojili” ali nemara živi v kakšni (družbeno sprejemljivi) zablodi.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Šola uči le, kako si na hitro nakopičiti neke brezvezne informacije. Morala pa etika se še nista naselili v šolo. 🙂
Družina oziroma starši so prav tako včasih hodili v šolo, ki pa očitno ni opravila svojega dela, če je vzgojila zafrustrirane starše.

Konča se tam, ko grejo zadeve v škodo nekoga drugega. as simple as that.[/quote]“škodo drugega” je pa težko dokazat oz je to relativen pojem, če ne veš osnove, kaj je dobro in kaj “škoda”.

Je dobro ali slabo če otroka vzgaja samo eden od staršev ali dva starša istega spola ali dva različnega? Smo dorekli to? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Konča se tam, ko grejo zadeve v škodo nekoga drugega. as simple as that.[/quote]
A se res konča ?
Zakaj potem pride do nasilja in vojn, če se že prej konča ?

Res ni naša pogruntavščina. Homoseksualni pari pa se sami zradirajo, saj ne morejo imeti potomcev, da bi lahko postavljali temelje za evolucijo.

Šola uči le, kako si na hitro nakopičiti neke brezvezne informacije. Morala pa etika se še nista naselili v šolo. 🙂
Družina oziroma starši so prav tako včasih hodili v šolo, ki pa očitno ni opravila svojega dela, če je vzgojila zafrustrirane starše.[/quote]

Zakaj tvoji otroci hodijo v šolo? Res je, da se glavno delo začne doma. Šola je institucija, ki dodatno izoblikuje človeka in vpliva na njegovo razmišljanje. Če tebi ni dala ničesar, potem res škoda vsake minute, ki si jo preživel za šolskimi klopmi. Meni je v 19-ih letih dala marsikaj in danes ne bi bila to, kar sem, če se ne bi izobraževala.

Ali “tisti drugi” vidik naj pa ne bi bil egoističen? Tako kot v spolnosti iz užitka vidi nekdo drugega zgolj kot spolni objekt, je lahko zelo podobno tudi obratno, ko vidiš v partnerki inkubator za svoje potomstvo oz. semenodajalca obratno.[/quote]Ker je ravno tema o vzgoji….

a) Če izhajamo iz tega, da nam je narava dala spolne organe v osnovi zato, da uživamo in je ohranitev vrste/rojevanje postranskega pomena, potem otroke vzgajaš v tem duhu “užitkarstva”.

b) Če izhajamo iz tega, na nam je dala narava spolne organe v osnovi za to, da bomo nekoč nadaljevali svojo vrsto, užitki so pa nekaj kar sodi zraven, potem otroke vzgajaš v tem prepričanju.

Vsak pa naj presodi sam, kaj in kako bo vzgajal svoj naraščaj, če ga bo imel, če so ga “pravilno vzgojili” ali nemara živi v kakšni (družbeno sprejemljivi) zablodi.[/quote]

Če je merilo (ne)egoizma v tem kaj nam je/ni dala narava, potem je tudi oboje (ne)egoistično, saj nam je dala oboje. Prav nikjer pa ni zapisano, da morata reprodukcija in užitek obstajati le in izključno v povezavi enega z drugim.

Konča se tam, ko grejo zadeve v škodo nekoga drugega. as simple as that.[/quote]“škodo drugega” je pa težko dokazat oz je to relativen pojem, če ne veš osnove, kaj je dobro in kaj “škoda”.

Je dobro ali slabo če otroka vzgaja samo eden od staršev ali dva starša istega spola ali dva različnega? Smo dorekli to? ;)[/quote]

Govora je o spolnih praksah dveh zrelih oseb in naj bodo njima prepuščene ocene o dobrem in slabem – zase. Res je, da obstajajo osebki, ki se imajo za bolj zrele od zrelih in mnogo bolje vedo za druge kaj je dobro in kaj slabo. Ampak po večini so taki osebki še … nezreli ali pa je zrelost minila in že malce gnijejo.

Ker je ravno tema o vzgoji….

Vsak pa naj presodi sam, kaj in kako bo vzgajal svoj naraščaj, če ga bo imel, če so ga “pravilno vzgojili” ali nemara živi v kakšni (družbeno sprejemljivi) zablodi.[/quote]

Narava nam je dala tudi dar presojanja, vedenja, kognitivnega razmišljanja…

Narava nam je dala tudi dar presojanja, vedenja, kognitivnega razmišljanja…

Konča se tam, ko grejo zadeve v škodo nekoga drugega. as simple as that.[/quote]
A se res konča ?
Zakaj potem pride do nasilja in vojn, če se že prej konča ?[/quote]

Morala bi se končati. Kot je že Senza omenila, homoseksualnosti in pedofilije pač ne gre primerjati.

Res ni naša pogruntavščina. Homoseksualni pari pa se sami zradirajo, saj ne morejo imeti potomcev, da bi lahko postavljali temelje za evolucijo.[/quote]

Po tej logiki bi že zdavnaj morala biti zradirana, vendar ni. Nihče pa ne govori, da je temelj evolucije.

V šolo, ki ni učila za življenje si hodil ti! “Moja” šola je bila drugačna, ampak tisto je bilo treba uničiti, ker ni bila dovolj tekmovalna.
moral sem se hudičevo potruditi, da sem svojim otrokom dopovedal in povedal še kaj drugega, kot le tisto je učilo takratno usmerjeno izobraževanje.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Družina oziroma starši so prav tako včasih hodili v šolo, ki pa očitno ni opravila svojega dela, če je vzgojila zafrustrirane starše.[/quote]

Zakaj tvoji otroci hodijo v šolo? Res je, da se glavno delo začne doma. Šola je institucija, ki dodatno izoblikuje človeka in vpliva na njegovo razmišljanje. Če tebi ni dala ničesar, potem res škoda vsake minute, ki si jo preživel za šolskimi klopmi. Meni je v 19-ih letih dala marsikaj in danes ne bi bila to, kar sem, če se ne bi izobraževala.[/quote]
Hodijo zato, ker je obvezna.
SŠ, VŠ…Res niso obvezne, so pa bolj ali manj nujne, da pridobiš tisti papir, ki je pogoj za zaposlitev.
Sicer pa debata teče okrog moralno-etičnih norm in na tem področju je šola čisto zabluzila.

Zakaj tvoji otroci hodijo v šolo? Res je, da se glavno delo začne doma. Šola je institucija, ki dodatno izoblikuje človeka in vpliva na njegovo razmišljanje. Če tebi ni dala ničesar, potem res škoda vsake minute, ki si jo preživel za šolskimi klopmi. Meni je v 19-ih letih dala marsikaj in danes ne bi bila to, kar sem, če se ne bi izobraževala.[/quote]
Hodijo zato, ker je obvezna.
SŠ, VŠ…Res niso obvezne, so pa bolj ali manj nujne, da pridobiš tisti papir, ki je pogoj za zaposlitev.
Sicer pa debata teče okrog moralno-etičnih norm in na tem področju je šola čisto zabluzila.[/quote]

Nisem še videla, da bi šola učila o tem, kako je prav ubijati. S šolo mislim tudi na odnose s sošolci, sošolkami. Zadeva je veliko širša. Otrok se infiltira v okolje, kjer dobi dodatno širino in nova spoznanja. Ne gre le za suhoparno poslušanje snovi, ki te ne zanima. Šola ima jasna pravila, norme obnašanja. Vprašanje je le, koliko je učinkovita pri sankcioniranju, ker se takoj pojavi odvetnik, ki zastopa mnenje staršev in neprimerno obnašanje otroka. Še vedno je starš tisti, ki ima največji vpliv na izgradnjo otrokovega razmišljanja. Šola je spremljevalec, dodatni učitelj, pomoč.

Postavlja se problem permisivne vzgoje, ki je bila favorizirana več let sedaj pa daje rezultate.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

A zato ubijamo na nepravi način ? 🙂

Ima jasna pravila, a so napačna. Če bi bila jasna pravila in bi imela večji vpliv, potem bi lahko prav tako prepovedala zastopanje odvetnika. Butastih zakonov imamo celo morje, bi imeli pač še enega več. 🙂
A nagibanje k absolutni svobodi, pa permisivnost, imajo tudi stranske posledice.

A zato ubijamo na nepravi način ? 🙂

Ima jasna pravila, a so napačna. Če bi bila jasna pravila in bi imela večji vpliv, potem bi lahko prav tako prepovedala zastopanje odvetnika. Butastih zakonov imamo celo morje, bi imeli pač še enega več. 🙂
A nagibanje k absolutni svobodi, pa permisivnost, imajo tudi stranske posledice.[/quote]

Po moje ti preveč staviš na šolo, da bo opravila še tvoj del:). Tudi ne vidim absolutne svobode. Še sam si omenil, da je OŠ obvezna, torej se že v štartu ne moreš sam odločati ali jo boš obsikoval ali ne. Marsikaj ne narobe zastavljeno, ampak zakaj se ne bi obrnil na tisti del, ki je zdrav oz. na tisto, kar lahko vplivaš. Od same kritike se ni še nič spremenilo. Torej akcija naredi reakcijo.

[/quote][/quote]
Nisi imela predvojaške vzgoje, če izpustiva vojaščino, ki ni nič drugega kot učenje ubijanja. Kaj je kdo potegnil iz tega in kako so mu to predstavili starši, je pa zelo pomembno!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

To ne. Jaz bi rad, da šola pritrjuje mojemu delu. 🙂
V šoli je vse preveč neke brezvezne teorije in premalo praktičnega dela.

V šoli je vse preveč neke brezvezne teorije in premalo praktičnega dela.[/quote]

To lahko sprejmeš kot izziv in otroku pojasniš, da ni vedno tako kot bi si želeli. Vsak dan se učimo na primerih, na resničnih situacijah. Kar šoli manjka, nadomesti ti kot starš oz. otroka vpiši v tisto dejavnost, za katero meniš, da bo dodana vrednost. Znajdi se, a ne. Ne pričakuj popolnosti od drugih.

V šoli je vse preveč neke brezvezne teorije in premalo praktičnega dela.[/quote]

To lahko sprejmeš kot izziv in otroku pojasniš, da ni vedno tako kot bi si želeli. Vsak dan se učimo na primerih, na resničnih situacijah. Kar šoli manjka, nadomesti ti kot starš oz. otroka vpiši v tisto dejavnost, za katero meniš, da bo dodana vrednost. Znajdi se, a ne. Ne pričakuj popolnosti od drugih.[/quote]

Otroku lahko pojasniš delodajalcu pa malo težje, ko so mladi po 5 let brezposelni 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Fishi lepo in konstruktivno razmišlja. Prav zanimivo jo je brat.. vendar se vidi kako je “napiflana” s teorijo, kar drdra teoretične floskule. Kar ni nič narobe! Ampak na žalost je praksa vse kaj drugega od teorije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close