Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Vzgoja otroka – 2.

Vzgoja otroka – 2.

Na forumu “Življenje, ah to življenje” sem brala o tem, kako naj bi vzgoja otroka vplivala na to, ali bo otrok homoseksualec ali ne. Oz. njegova spolna nagnjenja.

Moram priznati, da se nikoli nisem vzgoje lotevala s to mislijo v sebi, kako z njo vplivam na otrokovo prihodnost v smislu njegove spolne usmerjenosti.

In moram priznati, da se sprašujem, kako do tega pride. Kaj je v vzgoji tisto odločilno, kar na otroku pusti takšno doživljanje drugega spola, istega spola, zakaj…

Kakšna vzgoja je sploh primerna za fanta in kakšna za dekle… ali ste kdaj delali razlike v vzgoji, ste drugače vzgajali fanta kot dekle… bi drugače vzgajali deklico kot fantka, če vam bi življenje to ponudilo, možnost vzgoje tako enega kot drugega…

Se pravi, da se homoseksualen otrok ne more “zgoditi” staršema, ki sta homofobna? Saj namreč ve, da to ni “kul”?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Na evo ta pa pravi. da se homosexualca vzgoji haha :)))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

http://med.over.net/forum5/read.php?27,7667850,7675520#msg-7675520

To je link, pri katerem sem prebrala izjavo, ki mi je dala misliti. Še citiram:

Naj ti bo zaenkrat te bom še vodil v skupini zmernega napredka :))

[/quote]Zakaj te to čudi, da je kaj takega mogoče? In da se to dogaja?
V otroštvu, ko nam rastejo možgani so odprte vse možnosti, dražljaji iz okolja pa pogojujejo katere funkcije razmišljanja se bodo razvile in katere zavrle oz se sploh ne bodo razvile.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Seba, je to slučajno namenjeno meni (ali Senzi). In kaj hočeš s tem povedat? A drugače me pa nebi? Kaj točno ti na meni ni všeč (oz. vtisu, ki ga imaš o meni)?

Seba, je to slučajno namenjeno meni (ali Senzi). In kaj hočeš s tem povedat? A drugače me pa nebi? Kaj točno ti na meni ni všeč (oz. vtisu, ki ga imaš o meni)?
…[/quote]

Pa nimam kakšnih pripomb glede tebe pač malo te pa moram podražit no :)))

V otroštvu, ko nam rastejo možgani so odprte vse možnosti, dražljaji iz okolja pa pogojujejo katere funkcije razmišljanja se bodo razvile in katere zavrle oz se sploh ne bodo razvile.[/quote]
Vse ? Če pa je temperament prirojen..Spolna nagnjenost pa ne ?

Zakaj te to čudi, da je kaj takega mogoče? In da se to dogaja?
V otroštvu, ko nam rastejo možgani so odprte vse možnosti, dražljaji iz okolja pa pogojujejo katere funkcije razmišljanja se bodo razvile in katere zavrle oz se sploh ne bodo razvile.[/quote]
Vse ? Če pa je temperament prirojen..Spolna nagnjenost pa ne ?[/quote]Prirojeno je kaj? vse je samo črno ali belo? Mislim, da ne ampak je nešteto odtenkov vmes in z vzgojo se bolj/manj poudarijo posamezne barve med drugim lahko tudi karakterne lastnosti.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

…[/quote]

Pa nimam kakšnih pripomb glede tebe pač malo te pa moram podražit no :)))[/quote]

Aha. No, v redu. Samo jaz nisem tip ženske, ki bi nekaj se dražila in smeškala (hihitala) in bila vsa z metuljčki, ker me nekdo… draži… 🙂 Pa če hočeš mene podražit, moraš vsekakor imeti drugačen pristop. Pa še upoštevati moraš, da preko interneta včasih zelo težko prepoznamo neke prijateljske pristope (torej, da je nekaj draženje in ne posmehovanje, napr..). Zdej bom pa nehala, sem še sama sebi preveč resna. 🙂

Ma, ni mi logično, od kod naj bi zaradi želje po tem, da se sin poroči z mamo (ker jo ima rad, je z njo povezan… od rojstva) pripeljalo do tega, da je homoseksualec. To mi ni jasno. Ali naj ne bi ravno zaradi te želje še toliko bolj si želel nekoč v prihodnosti, kot najstnik, odrasel, dekleta, žene, ki mu bo nudila ravno toliko ljubezni, tovrstne občutke sprejetosti, cenjenosti… kot jo je imel v otroštvu.

Ne vem, nekaj mi manjka pri tej teoriji, torej teoriji Ojdipovega kompleksa. Nekaj se mora še zgoditi, enkrat v prihodnosti, da se to obrne. Samo ne vem kaj.

[/quote]

Sicer bi lahko razpravljali kaj (še) ni fetiš, ampak po tem citatu bi lahko rekli, da dva, ki seksata zgolj v trdi temi, s hlačami spuščenimi le do kolen, in privzdignjenim krilom ter da vse skupaj ne traja dlje kot pet minut, potem kaže to na idealno funkcionalen odnos v omenjenem trikotniku.

[/quote]

Sicer bi lahko razpravljali kaj (še) ni fetiš, ampak po tem citatu bi lahko rekli, da dva, ki seksata zgolj v trdi temi, s hlačami spuščenimi le do kolen, in privzdignjenim krilom ter da vse skupaj ne traja dlje kot pet minut, potem kaže to na idealno funkcionalen odnos v omenjenem trikotniku.[/quote]

Lahko kaže na neodnos med partnerjema, kaj pa na odnos z otrokom? Ali lahko potem kar posplošimo in rečemo, če ni dobrega odnosa med partnerjema, da ne more biti dobrega odnosa med otroci in starši? Med mamo in otrokom, med očetom in otrokom, kje?

Sicer bi lahko razpravljali kaj (še) ni fetiš, ampak po tem citatu bi lahko rekli, da dva, ki seksata zgolj v trdi temi, s hlačami spuščenimi le do kolen, in privzdignjenim krilom ter da vse skupaj ne traja dlje kot pet minut, potem kaže to na idealno funkcionalen odnos v omenjenem trikotniku.[/quote]

Lahko kaže na neodnos med partnerjema, kaj pa na odnos z otrokom? Ali lahko potem kar posplošimo in rečemo, če ni dobrega odnosa med partnerjema, da ne more biti dobrega odnosa med otroci in starši? Med mamo in otrokom, med očetom in otrokom, kje?[/quote]

Mislil sem na idealen odnos v njunih primarnih družinah. Sicer ne bi posploševal, vendar praksa velikokrat kaže prav to, le da odnos med staršem in otrokom ni dober na drugačen način. Težko bi se pa strinjal, da ima to kaj dosti opraviti s spolno usmerjenostjo ali fetiši.

Stvar ni tako enostavna, ker so še drugi dejavniki v okolju. Prav tako pa je treba upoštevati to, kako otrok doživlja naše dobro.

To pomeni, da smo vsi, ki smo hetero usmerjeni, imeli srečo, da so nas prav vzgojili ? 🙂
Ali to pomeni, da je lahko vsak otrok morebiten homoseksualec ?

Glede karakterja se pa strinjam, da se pod vplivom okolja poudarjajo značilnosti. Nekatere se bolj razvijejo, druge se morajo potlačiti.

Nikoli nisem vzgajal (dve hčeri) otrok v smislu, da bi postali heterosexualni. Njuna odločitev je bila prepuščena njima in krenili sta na pot heterosexualnosti.
Topovšek je seveda spet usekal mimo, ampak to je njegova kvaliteta!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Na kakšen način? Me res zanima, kaj opažaš, če pa ne opažaš, pa kako razmišljaš…

Kakšna izkušnja, mogoče?

Spet usekal mimo?

Bi si mislila, da kot nek terapevt naj bi imel vsaj znanje drugih (kot izhodišče za terapijo), če že ne svoje lastne izkušnje.

Od kod tebi spet usekal mimo?

Spet usekal mimo?

Bi si mislila, da kot nek terapevt naj bi imel vsaj znanje drugih (kot izhodišče za terapijo), če že ne svoje lastne izkušnje.

Od kod tebi spet usekal mimo?[/quote]
Od tu!
“Bostjan_Topovsek”

Obstajajo pa tudi določene osebnostne strukture (karakterji), ki so bolj nagnjeni k homoseksualnosti oz. biseksualnosti. Pri teh pride zaradi nefunkcionalnega odnosa v trikotniku med očetom, mamo in otrokom do določene blokade, kar ustvari konflikt v spolni identiteti. Takšni ljudje so tudi potencialno veliko bolj dovzetni za različne oblike spolnih igric, fetišev, imajo veliko željo po spolnem eksperimentiranju.

Spet usekal mimo?

Od kod tebi spet usekal mimo?[/quote]
Od tu!
“Bostjan_Topovsek”

Obstajajo pa tudi določene osebnostne strukture (karakterji), ki so bolj nagnjeni k homoseksualnosti oz. biseksualnosti. Pri teh pride zaradi nefunkcionalnega odnosa v trikotniku med očetom, mamo in otrokom do določene blokade, kar ustvari konflikt v spolni identiteti. Takšni ljudje so tudi potencialno veliko bolj dovzetni za različne oblike spolnih igric, fetišev, imajo veliko željo po spolnem eksperimentiranju.[/quote]

Zakaj to zanikaš oz. praviš, da je s tem usekal mimo?

Mislim, zakaj misliš, da se moti in zakaj ne misliš, da samo tebi ni znano…

Glede na to, koliko disfunkcionalnih družin obstaja, bi po tej teoriji moralo biti veliko več homoseksualcev…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

@it, bi si mislil, da je kot terapevt prebral kaj kar so napisali ljudje, ki ga presegajo v znaju, sploh pa v genetiki in genskih zapisih.
Enega mikrobiologa imam v žlahti, ki je pri 20++ letih predaval svetovnim kapacitetam. Pri 30+ pa ga hodijo spraševat za nasvet. Občasno ga povprašam tudi jaz, ki nisem ravno kapaciteta, pa mi razloži tako da rezumem!
Njegov komentar na Topovška je točno to kar sem napisal! USEKAL JE MIMO!

Na kakšen način? Me res zanima, kaj opažaš, če pa ne opažaš, pa kako razmišljaš…

Kakšna izkušnja, mogoče?[/quote]

Ne iz izkušenj, vendar velikokrat opažamo vsi, da se slab odnos s partnerjem kompenzira z otroci. Predvsem pri relaciji mama – sin.

Robi … pa kaj brišeš moje relevantne komentarje???
Kar se tiče vzgoje, da vam otroci ne bodo postali istospolno usmerjeni: ne jih voditi, sploh pa ne vzpodbujati za moštvene istospolne športe (nogomet, košarka, rokomet, vaterpolo .. Sprejemljivi so odbojka, rugby, hokej … skratka, kjer so otroci zaščiteni pred vrstniki, trenerji, …

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close