Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vzela bi kredit za stanovanje- pomoč prosim

vzela bi kredit za stanovanje- pomoč prosim

Ambiciozna punca, bravo !!! Vsekakor bodi ciljno usmerjena, pojdi v nakup. Stanovanje je najboljša investicija v življenju. Jaz sem imela stanovanje v hiši staršev, z ločenim vhodom, veliko, skoraj v LJ, pa sem šla na svoje. Saj hiša bo ostala po starših, bo pa otrokom prav prišla.

Še eno zelo pomembno dejstvo. Nikakor, nikakor, dokler ne veš, kako boš sfinancirala stanovanje ali dokler ne veš, koliko kredita boš dobila, ne dajaj kakršnekoli are. Lahko greš gledat eno ali sto stanovanj, to seveda lahko, samo ne dajaj kakršnekoli are, dokler nimaš skoraj zagarantiranega kredita. Tudi zato moraš iti na banko, da boš vedela, o kolikšnem znesku sploh govorimo.

Drugo pomembno dejstvo – banka da kredit glede na vrednost nepremičnine, in to ocenjeno vrednost. Če ti recimo stanovanje, ki je ocenjeno na 120, kupiš za 150, ti banka ne bo dala npr. 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 150, temveč 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od 120! Cenilce imajo bodisi oni svoje bodisi ti dajo listo certificiranih cenilcev in ga ti naročiš in plačaš (v vsakem primeru je to tvoj strošek, samo odvisno, kako se zaračuna). Ne glej cen na GURSu, ker to niso tržne cene, ki jih postavi cenilec. Če boš pogledala ceno na GURSu, se lahko še ustrašiš, ker bo prenizka:)

Torej, pomembno je, kakšno “zavarovanje” ima banka, in banka od vrednosti tega “zavarovanja” da kredit. Če boš imela pa npr. katerega od staršev za poroka (če sta to pripravljena in zmožna storiti), je pa to boljše zavarovanje za banko in ti bo dala mogoče več kredita. Evo, to je tudi razlog, da moraš na banko.

za orientacijo ti je lahko tudi tale primerjava kreditov zveze potrošnikov…..bolj podrobne informacije pa seveda dobiš na banki….

https://www.zps.si/index.php?option=com_osebnefinance&view=primkredita

O, hvala vsem, ste mi bili zelo v pomoč.

Pa pravijo, da na tem forumu samo napadajo. Jaz imam drugačne izkušnje. Super ste! :))

zakaj pa za 150.000. A manj ne bi? To je namreč že skoraj za novogradnjo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close