Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzdrževanidružinski člani-brezposelna oseba?

Vzdrževanidružinski člani-brezposelna oseba?

Od 16.11 letos sem brezposelna pa me zanima če me mož lahko uveljavi za dohodnino in od katerega datuma naj napiše?Ali prav od 16.11 ali potem mesec kasneje ko nisem več imela svojega dohodka?15.12 sem dobila nekaj nakazano,pa še to je bila revščina..
Hvala za odgovore

http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.gov.si/pageuploads/Davki-predpisi_in_pojasnila/Dohodnina/Dohodnina_2009/NAVODILO_ZA_NAPOVED-2009.pdf

Olajšava za zakonca se vpiše pod oznako C

Oznaka C – Zakonec, ki ni zaposlen in ne opravlja dejavnosti, če nima lastnih sredstev za
preživljanje oziroma so ta manjša od višine posebne olajšave za vzdrževanega družinskega
člana, in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim
po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo
plačuje zavezanec.

ampak glede na to, da si še decembra (lani) dobila sredstva nakazana, ki so verjetno višja od 187,62 EUR, potem te partner ne more uveljavljati kot vzdrževanega člana

jaz bi te vpisala za november in december. Tako kot otroka, ki se recimo rodi 29.11., pa ga lahko daš v olajšavo za november in december…

Hvala.
Decembra lani sem dobila nakazano manj kot 187 E,tako da sem možu rekla naj vpiše od 17.11 do 31.12.09

Mene pa zanima, kam pošlješ obrazec, če ga pošiljaš po navadni pošti?

A ne vpisuješ na vlogo samo mesec, ne pa tudi dan? Vsaj lani je bilo tako…..

olajšava se uveljavlja po mesecih, za november te ne more uveljavljat, ker si imela lastna sredstva

Ali to velja tudi za izvenzakonske partnerje.Če ti vzamejo dohodek za obračun vrtca,potem bi me morda lahko dal tudi v vzdrževane ćlane.ali se motim?

tudi iz navodil:

Za zakonca velja oseba, ki živi z zavezancem v zakonski zvezi. Za zakonca velja tudi
zunajzakonski partner, če živi z zavezancem najmanj eno leto v življenjski skupnosti, ki je po
predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z
zakonsko zvezo.

prednisone without prescription.net prednisone 20mg buy online prednisone 15 mg tablet
https://prednisonet.online prednisone 50 mg price
ordering prednisone where to buy prednisone in canada generic prednisone pills

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close