Vstop v Slovenijo samo za cepljene, nič več za testirane!!
V današnjem spletnem ŽURNALU je objavljeno, da gospod Leon Cizelj z Inštituta Jožef Stefan predlaga, da bi smel biti vstop v Slovenijo dovoljen SAMO CEPLJENIM!! Nič ne pomaga prebolevnost, nič ne pomaga testiranje in negativen rezultat – samo cepljeni naj bi vstopili v Slovenijo. Seveda to velja tudi za slovenske državljane, ki se vračajo iz tujine.
No, ne glede na to, me zanima, kako me bo prisilil? Ker mene cepil ne bo! A potem, če se bom vračala z dopusta na Hrvaškem, bom obtičala na meji kot Tom Hanks v filmu Terminal? Me kot slovenske državljanke ne bodo sprejeli nazaj v domovino?
Prekleti prassci, to je še mila označba.
Gospod Leon Cizelj je mnenja, da bi tak ukrep zelo pospešil cepljenje. Ljudje se bodo ustrašili, da zdaj je pa vrag res odnesel šalo in ne bodo mogli iti na dopust (ali se vrniti z dopusta) ter jim bo rit od strahu potegnilo skupaj, pa bodo leteli na vrat na nos v prvo vrsto za cepit se.
A dotični gospod ve, da je to, kar predlaga, POPOLNA DISKRIMINACIJA?? Mogoče bi mu moral to kakšen pravnik povedati.
P.S. Smo ljudje, ki smo se v preteklosti in se še zdaj, držimo vseh zapovedanih ukrepov kot pijanec plota, pazimo nase in na druge, nismo okužili sebe, niti koga drugega – in zdaj, za zahvalo, nas bodo pa občudovalci fašistov in nacistov buzerirali v možgane??!!!
Naj buzerirajo sami sebe, nas pa pustijo pri miru.
Zgrožena nad tem, 11.07.2021 ob 18:20
V današnjem spletnem ŽURNALU je objavljeno, da gospod Leon Cizelj z Inštituta Jožef Stefan predlaga, da bi smel biti vstop v Slovenijo dovoljen SAMO CEPLJENIM!! Nič ne pomaga prebolevnost, nič ne pomaga testiranje in negativen rezultat – samo cepljeni naj bi vstopili v Slovenijo. Seveda to velja tudi za slovenske državljane, ki se vračajo iz tujine.
No, ne glede na to, me zanima, kako me bo prisilil? Ker mene cepil ne bo! A potem, če se bom vračala z dopusta na Hrvaškem, bom obtičala na meji kot Tom Hanks v filmu Terminal? Me kot slovenske državljanke ne bodo sprejeli nazaj v domovino?
Prekleti prassci, to je še mila označba.
Uvedejo naj obvezno cepljenje za vse starejše od 15 let, pa bo mir!!!
Izjema pa samo taki, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, vendar pa naj opravljajo test vsak drugi dan!
Pa bo končno mir…
Anonimno 123, 11.07.2021 ob 18:41
Uvedejo naj obvezno cepljenje za vse starejše od 15 let, pa bo mir!!!
Izjema pa samo taki, ki se zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo cepiti, vendar pa naj opravljajo test vsak drugi dan!
Pa bo končno mir…
Z vzponom fašizma ni prišel mir, ampak vojna.
Blesavo multinično fašistično.
tako daleč ne more, 11.07.2021 ob 19:09
Kršitev osnovnih človekovih pravic. Državljanu Slovenije se ne bi dovolilo priti domov, v domovino?! Halo!
Za necepljenje je tu karanttena- ni treba ljudi nič po nepotrebnem ustrahovat.
In zakaj zdrave ljudi (ki to, da niso okuženi, dokažejo s testiranjem) pošiljati v katanteno?
Kdo bo delal v službi namesto zdravega človeka, ki čepi doma v karanteni?
Para Bellum, 11.07.2021 ob 19:14
In zakaj zdrave ljudi (ki to, da niso okuženi, dokažejo s testiranjem) pošiljati v katanteno?
Kdo bo delal v službi namesto zdravega človeka, ki čepi doma v karanteni?
Če se ne sme, niso dovolj dobri testi, je edino karantena še v špilu. Da bi se ljudje cepili, da bi lahko šli za en teden k južnim sosedom, je neumno pričakovat. Tudi ni pravne podlage za tako zahtevo.
samo testiranje, 11.07.2021 ob 20:09
Cepljen je lahko okuzen in prenasa virus, pa tega niti ne ve!!!
Necepljen vsaj ve, da je zbolel!
Edini nacin, da ves, da je nekdo zdrav, je testiranje, pa se to ni zanesljivo!
Zakaj bi se potem vsi obvezno cepili?!
Pri cepljenju, pri cepivih je ogromno denarja v špilu.
S polno ritjo je pa res lepo srat. Kaj tale misli da njegova plača na drevesu zraste? Dobi jo, ker vsi mi plačujemo prispevke in davke. Največ necepljenih je med aktivnim prebivalstvom. Če mi nehamo delat in ostanemu zunaj, bo tip lahko le frulico sviral. Bedak prepotenten. Na svetu ni le Covid.
Pred temi pritiski sem še razmišljala o cepljenju, v zadnjem času so mi ga pa tako priskutili, da se ne bom cepila niti pod razno.
V zadnjem letu ugotavljam, da to ni država v kateri želim vzgajati svoje otroke. Eno leto in pol poslušamo le grožnje in se držimo butastih ukrepov, ki so sami sebi v namen. Vlada in ministri pa se izživljajo nad nami. Opozicija pa spet vidi samo sebe, ne naredijo pa prav nič.
Misli siiii, 11.07.2021 ob 20:24
To se ne bo zgodilo ,kee he EU sprejela enkrat januarja letos,da obveznega cepljenja ni,in mi smo Slovenija tudi podpisniki te deklaracije.In to politiki vedo in samo strašijo
Malta je prva država, ki ne dovoli vstopa necepljenim ljudem.
Jim prav privoščim propad turizma, pa če se še tako grdo sliši.
Forum je zaprt za komentiranje.