Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vsi obiščete starše za božič, novo leto?

Vsi obiščete starše za božič, novo leto?

Obiščete vsi starši za božič, novo leto? Tisti, ki jih seveda še imate.

Greste za več dni na obisk? Pridete samo za božič ali pa samo za novo leto ali..?

Kaj pa tisti, ki živite daleč stran, v drugi državi? Pridete vedno na obisk?

Imate skupno večerjo, kosilo ali kako?

Pri nas vedno tako klaverno pa me zanima kako drugi to praznujete.

Eno leto pri mojih starših kosilo in popoldan obisk pri njegovih. Potem pa spet menjamo.

Letos pa bomo kosilo opravili doma in jih šli en dan med prazniki obiskat.

Da, za Božič vedno pri starših; dva do tri dni (odvisno, koliko je praznikov). Silvestrovanje oziroma Novo leto je pa že dolgo samo moje.

Seveda. Živimo cca 100 km narazen, a to ni ovira. Oboje obiščemo na 14 dni ali 3 tedne in za vse praznike.

Enkrat pri enih na kosilu, drugič pri drugih. Ko praznujemo pri nas, pa pridejo oboji k nam.

Nam so ti stiki pomembni, zato jih negujemo in tega učimo tudi otroke.

Meni so ti prazniki tako nelagodni. Vsi poudarjajo neko družinsko praznovanje, ampak pri nas ni bilo nikoli neko praznovanje. Buljenje v TV, ko sem še bila doma. Da bi pa delali kaka praznovanja pa ne. V glavnem tako klavrno vzdušje pa priznam, da grem bistveno raje na obisk, ko so prazniki mimo.

Vedno imamo božično večerjo pri nas. Imava še jaz mamo, mož očeta, oba sta pri nas in mi4. Mami pride za 3 dni, ker je doma 100 km stran.

Novo leto smo pa od nekdaj praznovali s prijatelji.

Jaz grem rada domov na obisk. Ampak za novo leto, božič, to mi je pa čista muka. Pa za moj RD še huje. Nekako mi vsi slabi spomini pridejo na dan. Ti prazniki pri nas niso bili nikoli neko lepo doživetje. Nobene topline. Če imam službo na te dni, mi je čisto ok.

Ne. No, lani sva bila pri moji mami za božič, za novo leto pa pri njegovih, sva izkoristila 32 ur, ko je bilo dovoljeno prehajati občinske meje…

Klavrno vzdušje? Prazniki so takšni, kot si jih narediš. Pomagaj praznično okrasiti mizo, prinesi kakšno specialiteto, poskrbi za glasbo, povej kaj pozitivnega ob zdravici itd.

Odgovor na objavo uporabnika
Wiii, 18.12.2021 ob 21:54

Klavrno vzdušje? Prazniki so takšni, kot si jih narediš. Pomagaj praznično okrasiti mizo, prinesi kakšno specialiteto, poskrbi za glasbo, povej kaj pozitivnega ob zdravici itd.

Če bi šla mizo krasiti, bi mislili, da sem na glavo padla. Niti nimam pojma kako se miza krasi?

Glasbo? Hm, bi me še ven vrgli. Pri mami doma se posluša samo radio po njenem okusu. Nobenih CDjev ali kaj takega. Če so poročila, se mora biti tiho.

Če prinesem hrano s sabo, je zamera in itak noče noben jesti.

Zdravici? O kaki zdravici ti to? Pri nas doma še nikoli ni bilo nobene zdravice? Noben ne pije alkohola. TUdi jaz ne. Če prav pomislim, še nikoli v življenju nisem bila pri zdravici. Če odštejem kak govor šefice za novo leto v službi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close